Millimetric – prantsuse electro säravaimaid pärle

Kirjutas Kuratino
14-10-2011

Kõigepealt küsiks kohe, miks teil seal Prantsusmaal nii palju nii häid electro/techno artiste on? Ma saan aru nendest kommertslikuma suuna artistidest, kes said impulsi Daft Punk`ilt, kuid sina, David Carretta, The Hacker, Black Strobe, Oxya jt….ei ole otseselt selle kooli kasvandikud.
Ma ei tea kuid läbi aegade on paljud Prantsuse bändid ja produtsendid kasutanud elektroonilisi instrumente. Kaheksakümnendate tuntuimad bändid olid Deux, Taxi Girl, Martin Dupont… Võibolla meil on see eriline Prantsuse puudutus, ma ei tea. Mu sõbrad The Hacker, Carretta, Arnaud (Black Strobe) ja mina tuleme underground skenest ja leian, et meie sound on väga erinev Daft Punki omast. Mu esimesed mõjutajad olid DAF, Cabaret Voltaire, Severed Heads ja The Klinik. Maaalune ringkond pakatab stiilidest ja eksperimentaalsusest.

Sinu muusikas on tugevalt vanakooli EBM`i ja industriali mõju. Kust sa saad inspiratsiooni ja millise muusikaga sa üles kasvasid lapsepõlves?
EBM on minu kui artisti elu algus. Front 242, Front Line Assembly, DAF, Signal Aout 42 ja paljud teised eksperimentaalsed elektroonilised bändid mõjuvad kui külm energia. Mind inspireerivad rütm, bassiliinid ja jutusämplid.

Kui Miss Kittin oleks sind kutsunud The Hacker`i asemel, kas sa oleks läinud? Usun, et see poleks karvavõrdki nõrgem plaat tulnud. Või oled sa tagasihoidlikum ja ei janune nii palju tuntuse järgi?
Miks mitte? Arvan, et meie helipilt oleks karmim kui see mis nemad koos loovad. Olen nende soundi ja esimese albumi fänn. Aitäh, andsid mulle praegu häid ideid.

Su võrdlemisi pika karjääri jooksul on ilmunud palju singleid ja remixe, kuid vaid 1 täispikk album. Mis on selle põhjuseks?
Ma töötan aeglaselt, tõsi. Ma peaksin rohkem aega oma loomingu jaoks võtma, kuid samas naudin väga remiksimist ka. Kui töötada albumi kallal, peavad lood moodustama terviku ja järgima seda nähtamatut joont mis teeb selle terviku sidusaks. Minu jaoks võtab see aega.

Eelmine album oli remixide ja 3 boonus looga. Millal on sult oodata uut täispikka albumit?
Lõpetasin just remiksid Neon Electronicsile, The Horroristile, Absolute Body Controlile ja Adriano Canzianile. Nüüd pean veel ühele Hispaania leibelile EP produtseerima ja peale seda tõenäoliselt hakkan albumi kallal tööd tegema. Ma pole küll veel kindel mis suunas ma seda tööd teen.

Tallinnas esined üritusel Body Machine Body, kus on esinejateks kõik live-artistid ning kuulajateks peamiselt muusikateadlikud tumedama electro fännid. Kus sulle meeldib rohkem esineda, kas ööklubis tavalistele inimestele, kes on tulnud nädalalõpuks end välja tuulutama või spetsiaalsel muusikafestivalil/üritusel, kus on enamus inimesi tulnud kohale mõne kindla artisti ja uute kogemuste pärast kohale?
Nagu mainisin, ma tulen ise ka underground skenest, seega olen rõõmus kui saan underground publikuga kogemusi jagada.

Nii mõnelgi Millimetricu lool on külalislaulja. Kuidas sa tavaliselt neid lugusid laivis esitad? Vaevalt, et suur seltskond mainekaid artiste sinuga kaasas käib esinemistel.
Jah, ma esitan neid lugusid. Nende hääled on mul lindistatud eraldi reana arvutis, seega saan lisada effekte ja neid loopima panna et luua realistlik live tunnetus. Sellega probleemi ei ole.

Millist live-setti võivad Eesti inimesed sult oodata?
Võite oodata techno/EBM/new beat live.

Veel artikleid