Intervjuu: saladuslik Recondite Baierimaalt esineb festivalil Into The Valley

Kirjutas moritz
31-05-2017


Juba kuu aja pärast toimuval festivalil “Into The Valley” astub paljude teiste seas üles ka Berliini üks melanhoolsema ja meditatiivsema kõlaga techno artiste Recondite.

Kodanikunimega Lorenz Brunner on pärit Saksamaa Alam-Baieri maapiirkonnast, mille loodus ja inimesed on tema loomingu suurimaks mõjutajaks. Sealses väikeses stuudios sündisid tema esimesed katsetused süntesaatorite ja trummimasinatega. Aastal 2009 kolis mees Berliini, kus kaks aastat hiljem alustas enda plaadifirmaga Plangent Records ning avaldas esimesed lood artistinime Recondite alt. Juba samal aastal kutsuti mees mängima Berliini techno-templisse Berghaini. 2012. aastal ilmunud esikalbumi “On Acid” edu lennutas Brunneri juba New Yorki. Tõeline läbimure toimus aga albumiga “Hinterland”, mis ilmus 2013 ja seejärel sai Reconditest juba ülemaailmselt nõutud artist jagades lava juba sellise kaliibri artistidega nagu Richie Hawtin ja Sven Väth. Hiljem on ilmunud veel kaks albumit “Iffy” (2014, Innervisions) ja “Placid” (2015, Acid Test), mis on kinnistanud tema tuntust veelgi.

Tema muusikaline stiil segab nii ambienti, technot, acid-technot ja deep house’i. Lood on tihti aeglased ja sügavad, kuid leidub ka rohkem tantsupõrandale suunatud palasid. Tema käekirja on nimetatud oma teatava sünguse tõttu pilavalt ka “roimar-technoks” ja “John Carpenter house’iks”.

Õnnestus Lorenziga ka ühendust saada, et uurida, mis teoksil, millised meeleolud valitsevad enne esimest Eesti külastust ja pisut muudki.

Hei! Nähtavasti oled hetkel küllaltki hõivatud tuuriga. Kuidas on olukord stuudios? Kas on oodata ka uut muusikat, albumit?

Jah. Peale 2016. aasta novembris Ghostly International alt ilmunud EP’d on tõesti üsna vaikne olnud, kuid uus kraam on siiski tulekul. Peagi on ilmumas minu remiks Pantha Du Prince loost, mis ilmub vinüülil minu enda leibeli Plangent Records alt ning digitaalselt tuleb saadavale Rough Trade leibeli kaudu. Sellelt remikside kogumikult leiab kaunid tõlgendused ka sellistelt artistidelt nagu Efdemin, Solomun, Alva Noto, John Roberts, Shinedoe, Ambarchi & Sprenger.
Peale seda kavatsen naasta oma Dystopian leibeli sõprade juurde, kus ilmub minu uus 5 looga EP!

Rõõm sind Eestisse mängima tulemas näha! Mida võime sinu livest oodata?

Ma arvan, et see saab olema lõbus! Mul on hea õhtune esinemisaeg, vahetult siis kui hakkab pimedaks minema. Ootan väga kohtumist Eesti publiku ja toimumispaigaga. Olen ootusärevuses.

Kas oleksid nõus rääkima ka oma setup’ist, millist tehnikat kasutad oma lives?

Universal Audio Apollo Twin Solo helikaart, Allen&Heath; K2 midikontroller, Akai LPD ja Allen&Heath; XONE92 mikser (ja sülearvuti).

Milliseid tundeid tekitab sinus vastuoluline peopaik?

Olen vägagi põnevil. Ma ei ole seal varem käinud ja kõik räägivad sellest ainult head.

Sinu loomingus on loodus ja looduse helid olulisel kohal. Mis lisaks loodusele sind veel inspireerib?

Kõik. Nii hea kui halb, koledad ja kaunid asjad. Iga minut ja iga kogemus on minu jaoks inspireeriv. Pole ühtegi konkreetset asja, mida saaksin oma ainsaks suurimaks inspiratsiooniks pidada.

Millistele teistele muusikutele/kunstnikele vaatad alt üles?

Mulle ei meeldi artistidele alt üles vaadata ega soovi, et keegi ka mind alt üles vaataks.
Mulle võib meeldida kellegi töö ja ma võin seda austada ning ma võin teda kohates talle tänu avaldada selle eest, et ta on loonud midagi, mis inimesi puudutab, kuid imetlus kuulub minu meelest pigem isiklike armusuhete valdkonda.

Oled ka suur plaadikoguja. Mis oli esimene plaat mille ostsid?

"Metallica – Black Album"

Film millele soovid, et oleksid ise soundtrack’i kirjutanud?
"Die Wand".

Oled sa laiemas mõttes tuleviku suhtes optimistlik?

Hea küsimus, millele ma ei saa kahjuks lühidalt vastata. Peaksime sellest rääkima mitmeid tunde, et mitte jätta valet muljet.

Milline on olnud sinu kõige kummalisem lavakogemus?

Belgias ühel festivalil. Ma olin parasjagu mängimas oma setti ja üks tüüp, lai naeratus näol, ronis otseses mõttes rahva seast lavale ning ulatas mulle nätsupaki, millest oli üks leht väljas. Mul polnud selle vastu midagi ja võtsin nätsulehest kinni, kuid miski ei tundunud päris õige, sest kerge elektrilöök käis käest läbi. Üritasin uuesti tõmmata, kuid tüüp hoidis liiga kõvasti kinni ja lahkus siis järsku. Igatahes olin hetkeks segaduses, kuid ei lasknud end sellest väga häirida. Hiljem taipasin, et tegu oli ühega nendest tünganätsudest, mis peaks vist naljakas olema.

http://www.intothevalley.se/festival/into-the-valley/artist/recondite-live
http://recondite.de/

Festival ja kogu line-up @ Rada7.ee

Veel artikleid