Jalgpalli MM parimad palad

Kirjutas Rene13
15-06-2018


Eile Venemaal alanud maailma suurim spordifestival, FIFA eestkoste all toimuv jalgpalli MM, omab peale korruptsioonitõve ka muusikalist paiset. Kui jätta kõrvale palliplatsil toimuv mõõduvõtt, kus omavahel võistlevad oma ala asjatundjad ekstreemjuuksuritest turundajatest hashtagipoeetideni välja ja nende loomingu lihakehalisteks tähistajateks on jalgpallurid, siis platsi kõrval käib sama äge heitlus. Peale selle, et suur hulk inimesi saab tänaval ja baarides omavahel kakelda, käib ka heliloojate vaheline jõukatsumine. Kes suudab rahvuslippu lehvitades kõige rohkem mitmehäälset staadionikoori simuleerida? Või vähemalt taandada suur mäng – koreograafia ja draama kõrgvorm kõige väiksemale ühisnimetajale, milleks on pidulik laul.
Nii on aegade algusest nende lõpuni seatud, et kui võimalik, peab jalgpallilugu olema sõnnik. Valik tänavustest rahvuskoondiste ergutamiseks kirjutatud ametlikest ja mitteametlikest paladest.

A alagrupp

⚽ VENEMAA
Sahinate põhjal on Venemaa naftarahade eest omale juba koha finaalis kindlustanud. Jumal tänatud, sest selline lugu meeskonda just tegudele ei innustaks, sest oldaks liiga ametis WTF-nägude tegemisega.

⚽ EGIPTUS
Egiptlased panustavad numbrimaagiale. Sel paljukannatanud rahval ei ole tänavu kevadsuvel pühamaid numbreid kui 10 ja 11, mistõttu esitavad koondist innustavat lugu isa ja poeg, kes lauluga toetavad üksteist. Üsnagi peenike mäng. Kuigi lugu kõlab justkui lauldaks egiptlastele löödud väravatest.

⚽ URUGUAY

B alagrupp
⚽ HISPAANIA
Lugu on alati parem, kui selles teeb kaasa sportlane. Lauluhääle põhjal tekib küsimus: “Mis positsioonil Sergio Ramos täpselt mängib?” Ühiskonnakorraldusest hõllandusi kirjutav kunstitudeng minu andmetel veel ei ole jalgpalli reglemendis mängupositsioonina ära mainitud.

⚽ IRAAN
Iraan on muidugi tõsine riik ja see on tõsine lugu. Aga sellisest loost veel etemini mõjuks Iraani kõrgeima juhi esitatud ametlik ähvardus.

⚽ PORTUGAL

⚽ MAROKO

C alagrupp
C alagrupis esialgse otsingu kohaselt midagi ülearu imelikku ei leidunud. isegi, kui arvestada, et seal on austraallased.

⚽ TAANI

D alagrupp
⚽ HORVAATIA
Horvaatia juhtivad heliloojad on lõpuks ometi hankinud Thomannist reverbi ja kasutavad seda ennastunustavalt.

⚽ ISLAND

⚽ NIGEERIA

E alagrupp
⚽ SERBIA
Serblased võtavad jalgpalli kui välispoliitika käepikendust päris tõsiselt. Saan aru, et serblane läheb ühesuguse muusika saatel nii sõtta, staadionile, kalale kui ka kosja.

⚽ COSTA RICA

F alagrupp
⚽ LÕUNA-KOREA
Tekivad kahtlused: ega Lõuna-Korea pole pannud välja ühist meeskonda põhjanaabritega ja solidaarsuse märgiks kutsuvad seda punasteks? Minu hinnangul on mindud natuke liiga kaugele.

⚽ SAKSAMAA
Sakslased on kindlad, et ajalugu kordub, sest mitmete MM’i tarbeks avaldatud lugude seas on töötlused endistest hittidest. Üks hullem kui teine.

Kui jalgpallis ei õnnestu, kavatsevad sakslased tänavu vähemalt kõige halvema loo konkursil esikoha ära võtta.

⚽ ROOTSI

⚽ MEHHIKO

G alagrupp
⚽ PANAMA
Esmakordselt MM’le jõudnud panama koondisele tellis loo Copa Airlines. On osatud ühendada lennutranspordi reklaam ja akordioni võimalused.

⚽ TUNEESIA

⚽ INGLISMAA
Liiga palju lugusid. Seepärast nad jätavadki koondise lennuki mootori käima, sest saavad kohe koju tagasi lennata, et neid vängeid palu kuulata, kui teised jalgpalli edasi mängivad.

H alagrupp

⚽ POOLA
Alati kui poolakad tõsinevad, kukub välja mingi jama. Kui videos ei oleks kevadkülvi tegeval traktoril ninas poola lippu, tuleks selline kujund ise välja mõelda, sest see võtab poola loo ideaalselt kokku.

Veel artikleid