Nädala muusikapai nr 67

Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat. See pole veel kõik – nüüd ka kõik soovitatud kuulatavad lood ühes Spotify playlistis.

Sleep – "Marijuanaut’s Theme"

MC STan B: Aprillikuu lõpp üllatas väga tugevate ja kauaoodatud reliisidega. Nende seas ka uus album Sleepilt, "The Sciences". Viimasest albumist "Dopesmoker" on möödunud 15 aastat ja oli endalgi põnev, kuidas nii pikk paus kvaliteedile mõjub. Ei tea, kas asi on pikas pausis, Mike Pike’i geniaalsetes riffides või selles kolmes kilos kanepis, mis väidetavalt stuudiosessiooni ajal ära suitsetati, aga album on väga hea. Kõik see, mida ühelt stoner albumilt oodata ja rohkemgi. Tugev soovitus.

Ritual Veil – "Wolf In The Night"

Rene: Märtsis ilmus selle Portlandi pundi läinudaastase albumi "Wolf In The Night " uusversioon Poolas, sest esimesed pressid kassetti olid läbi müüdud. Ise ütlevad, et sex beat/death disco. Kõlab nagu nope mõne väga hea albumi demolt, mille lõppversioonis on vokaal jõulisem, sündid on endiselt märjad, aga mitte nii vedelad ja rütmigrupp kõvasti ülbem.
Praegu on see pala sama kentsakas, kui see videogi, aga on kuulda, et sel bändil on olemas lood ja nimi Ritual Veil maksab igaks juhuks meelde jätta.

Christina Vantzou – "No. 4"

Marko: Minult tuleb seekord väga vana muusikapai. Juba 6. aprillil ilmus Christina Vantzou (the Dead Texan) neljas sooloplaat, otseselt järjekorranumbriga No. 4. Täitsa õudne, et alles nüüd, kuu aega hiljem, kuulan seda, aga suutis kuidagi radarialt läbi lennata esimese korraga. Plaat ise selline modern-classical une ambient. Või olen ise lihtsalt väga väsinud ja jään kohe magama, ei tea, kuulaja peab otsustama.

Mega Drive – "Flawless"

Kirill: Korralik darkwave, sellelt tüübilt muud kui puhast kulda ei tulegi.

ye. x Far & Few – "iwantuu"

Ivo: Värske pala ye. (saate aru, nagu yea, aga ilma a-ta, eksole?) ja duo Far & Few (mida paljuütlevad nimed!) poolt. Släppivad biidid, massiivsed saundid ja muidugi pöörane teine drop! Skene-iroonia kõrvale jättes, pean siiski ütlema, et mu meelest päris hea lugu, ehkki tõesti, pole ei midagi erakordselt uut või silmatorkavat – lihtsalt hetke peavoolutrapi suurepärane esindaja.

Nublu – "Kassipulma aftekas"

Ester: Peale eelmisel aastal edastuskanalitesse ilmunud tüviteksti "puhkus", on pominal masse hullutav koerakostüümis Nublu (nagu Nublu saaks mingis muus kostüümis olla) suutnud luua uue kaasajauramisele kutsuva tekstimassiivi "kassipulma aftekas". Nüüd vist võib küll juba öelda, et räpp on lõplikult oma elitaarse ja Eesti inimesele igaveseks kättesaamatuks jäävast "me seal getos valame kulda uutesse vormidesse, täristame automaate ja patsutame mitut tüdrukut korraga pepule" elitaarsusest jõudnud lõpuks rahvale "õhku tõusin Maasikas, a maandusin Zavoodi"-saavutatavasse kõrgusse langenud.

Tähelepanu! Ilmumas on "What Noise?", tuntud headuses mürase rockbändi Zahir uus stuudioalbum! Aastast 1993 kuulaja kõrvu lukustanud Zahiri eelmise stuudioalbumi “Green Means Go” (2007) ja Marko Mägiga koostöös valminud “Maitsestatud kanad” (2012) järel on Zahir mürale vindi peale keeranud, sest uuel plaadil on tavapärasele Zahiri koosseisule – Tambet Jurno, Raul Reinup ja Margo Pajula – lisandunud kitarriga ka Maike Lond Malmborg (MIMproject, Zriamuli). Värske LP on kättesaadav nii vinüüli kui CD formaadis alates 20. maist, aga juba tuleval neljapäeval saab kraamile kõrva peale panna radaseitsme eelkuulamisel! Siit aga musasoovitused kogu orkestrilt.

JARS – "ДЖРС II"

Tambet: ДЖРС II Moskva bändilt JARS, mis ilmus eelmine nädal. Paar aastat tagasi sai nendega klubis Helikopter lammutatud, see oli hea pidu! Nii on ka see uus plaat! Erilist mökutamist siit plaadilt ei leia, JARS liigub agressiivselt sinna, kuhu vaja ja meile see sobib.

USA/MEXICO – "Dumber Rock Riff"

Maike: Ok noh, Tambet ütles, et kuulaks seda. Ja kuna Wolf Eyes on viimasel ajal psaikodsässi teinud, siis USA/MEXICO album Laredo katab selle seedekulglaheliihalushulluse ilusti ära. Eriti meeldib lugu, mille nimi räägib ilusti enda eest: Dumber Rock Riff.

Crispy Newspaper – "Итэҕэл"
LINK (embedd pole vist lubatud).
Raul: Uskumatu band Venemaalt Jakutskist, kohast, mitte Siberist, vaid Siberi tagant, kus talvel 40-50 kraadi külma on jumala OK. Ja see pole kõik, asja lähemal uurimisel selgus, et seal on terve skene suurepäraseid erinevaid noorte rockbande ja kui keegi paneb oma space rocki ansambli nimeks Cosmic Shit, siis no kuulge see ei saa sitt olla. Nii, et unustage oma tshuksi anektoodid nüüd ära.

Chaos Echœs with Mats Gustafsson – Spellbound

Margo: Eesti juurtega sõbrad Prantsusmaalt koos ühe ägedama muusikuga maailmas hetkel. Kusjuures ma ise pole jõudnud veel kuulata, aga ma tean, et see on hea.

Veel artikleid