Nädala muusikapai nr 60

Kirjutas Rada7.ee
09-03-2018

Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat. See pole veel kõik – nüüd ka kõik soovitatud kuulatavad lood ühes Spotify playlistis.

Ladytron – "The Animals"

Evert: Ladytron tuli kapis pesitsevast pilkasest pimedusest välja ja teeb peale teatud ebaõnnestunud sooloprojekte kammbäki. Alles see ometi ju sada aastat tagasi oli, kui nad käisid siin meil Maarjamaal eestlasi hullutamas. Nad käisid justnimelt hullutamas. Mul ei lähe elu lõpuni meelest see päev Rabarocki festivalil, kui nad oma transfeeriga saabusid: seisin kusagil tee ääres, süli oli vist pood-telkla vahemaa läbimiseks kenasti õllepudeleid täis ja Ladytroni tšikid siis autoga täpselt minu kõrvale jõudes tõmbasid küljeakna lahti, et mulle kiljudes lehvitada. Mitte, et ma oleks seda palunud või oodanud, aga ju ma olen nii suur anonüümsuse poole kalduv staar siiski. Seda entusiasmi ma hiljem laval küll ei näinud, kui neid otse nina all pildistasin, pilgud seksi täis. Sest me oleme ju kõik siiski loomad ometi.
The Animals on üle pika aja avaldatud uus pala, mis kannab hästi edasi Ladytroni vaibi.

Lake Sattiva – "SK8BALL"

Timo Tiivas: Raju garage punk Tartust. Tundub, et ainult kaks lugu ongi neil netis üleval. Kuuldavasti on tegu eksperimentaalse bändiga, seega ei oska isegi oodata, mis neilt järgmiseks tuleb. SK8BALL mõjub igastahes nagu rusikaga näkku löök.

Sextile – "Current Affair" (feat. Sienna)

Oliver Paadik: Sextile’i "Albeit Living" oli tagantjärgi vaadates üks eelmise aasta meeldivamaid üllatusi. Tüüpilisele postmodernistlikule bändile omaselt liikusid nad aladel, mis varasemalt juba teiste bändide poolt avastatud ja üleskaevatud oli, kuid lõpptulemuse kaasahaaravus lubas mul seda kõike andestada. Teadagi, keha tuleb usaldada! Uuel singlil on Sextile säilitanud oma pungiliku sisu ja hoo, kuid tooni annavad naiivsed (ja tõsiselt hüpnootilised) sündimeloodiad ja siouxsielik naisvokaal. Sobib eelkõige peomeeleollu häälestamiseks.

Dedekind Cut – "MMXIX"

Marko: Kranky uute plaatide alt jäi silma Dedeking Cut’i album Tahoe ja see on üks parimaid asju viimase kuu jooksul või nii. Algupäraselt hip-hopi maailmast teekonda alustanud Fred Welton Warmsley III’l (tegutsenud ka nime all Lee Bannon) on uue aliase alt ilmutanud juba teise albumi ja see on eksperimentaal ambient. Aga eksperimentaal mitte hullu veiderdamise mõttes, vaid põneva seiklusena. Ülalolev lugu algab nagu Lorenzo Senni, aga on väga muutlik ja lõpuks käib nagu terve käputäis lugusid selle 9 minuti jooksul läbi. Peale esimesi minuteid tuleb näiteks selline chant, mis igaühe peaks ära võluma

Vexes – "Helion"

MC STan B: Ashbury Parkist, New Jersey osariigist pärit Vexes kirjeldab oma koduleheküljel, et neile väga meeldivad bändid Deftones, Helmet, Poison the well jpt. Tõsi, seda on väga tugevalt tunda, aga üldsegi mitte halvas mõttes. Tõsi, laulja hääl veits meenutab Chino Moreno oma, aga mitte 100%. Tõsi, see bänd teeb kummarduse oma lapsepõlvelemmikutele, kuid lisab ka omalt poott midagi. Kuulake albumit ka.

Veel artikleid