Nädala muusikapai nr 59

Kirjutas Rada7.ee
02-03-2018


Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat. See pole veel kõik – nüüd ka kõik soovitatud kuulatavad lood ühes Spotify playlistis.

Laupäeval võtab teatri No99 üle G-club. See on värske house/techno üritus, mille korraldajateks ainult naised – seega G nagu girls. Ehkki maailma ruulivad tüdrukud, on muidugi ka poisid peole oodatud. Ürituse eestvedaja Aleksandra Niskevits kogus meile selle puhul laupäevastelt esinejatelt muusikasoovituse.

Eli Escobar – "City Song"

YANATACKY: Ma ei väsi kunagi eklektilisest ja hõimulikust Eli Escobari biidist. Lugu "City Song" pälvis mu tähelepanu oma hüppava ja pisut vanakooliliku saundiga. Üldiselt on kogu album Shout väga õnnestunud, sisaldades lisaks housile ka mitmeid teisi žanre. 10/10.

Rich Pinder & Billy Kenny – "Wondering"

Mari Biza (MYTH) & Angie Z (G-CLUB) ehk duo Tallinnast soovitab: Puhas deep house koos klassikalise 90ndate vaibiga. Sellised helid meenutavad suveaega ja armastust. Progressiivne meloodia segatud terava biitiga paneb iga tantsuplatsi käima.

Kiki Doll – "I Show You Love" (Luca Debonaire Remix)

Miss Che: Ma eelistan selliseid muusikastiile nagu: techno, tech house, bass house, funky house ja deep house. Ei oma tähtsust, mis stiilis parasjagu lugu kõlab, tähtis on see, millist vaibi ta tantsupõrandale tekitab! Mida elektroonilisem sound, seda parem!

Terranova – "Cosmochord" feat. Flashmob

Eisi (TEX, MÜRK, R2): Gruuvi ja tempoga üle valatud “Cosmochord” ei jäta kedagi külmaks!

U.S. Girls – "Rosebud"

Ivo: Hakkan peale suuremat aasta edetabelite seedimist lõpuks suuremat tähelepanu käesolevale aastale pöörama. Popimast kraamist kuulasin lõpuks U.S. Girlsi. Meg Remy uus plaat "In a Poem Unlimited" kõlab seni ta lihvituim, aga esimese hooga eristus hitina "Rosebud", mis paistab, et on üpris loogilise valikuna ka singliks eelnevalt valitud. Üpris helgelt astuv pop-pala peidab muidugi, mitte eriti suure üllatusena, ka süngemat poolt, kus loo pealkiri, ma pakun huupi, omab mingit seost Citizen Kane’iga ja igal juhul – "It’ll hurt, I promise you".

Parkway Drive – "Wishing wells"

MC STan B:Teada on, et Parkway Drive on kohaliku skene poolt vägagi armastatud. Ma lool isegi nii väga ei peatuks, aga video tekitab rohkem küsimusi kui vastuseid. Samas, olen kindel, et ükski teine metalcore’i bänd pole filminud oma loo tarbeks videot, kus bändi laulja vaevlemas kõhukinnisuse käes. Saavutus seegi.

Moaning – "Don’t Go"

Timo Tiivas: Moaning on LA post-punk trio. 2014. aastal andsid nad välja kaks lugu, siis kadusid mitmeks aastaks ära ja järsku 2017 lõpus ilmus neil Sub Pop leibeli alt uus singel ning debüütalbumi tuleku teadaanne (album ilmub muide täna, 2. märtsil).
”Don’t Go” on mõnusalt mürane ning parajalt tume post-pungi ja shoegaze segu. Lisaks tulid neil veel kaks singlit ”Artificial” ja ”Tired”, mis on võibolla veidi tagasihoidlikumad, kuid kindlasti mitte halvemad.
Mulle meeldib Moaningu puhul väga see, kuidas nad ei tee küll midagi väga uut, aga nad suudavad siiski väga värskena kõlada.

VOWWS – „ESSEFF“

fs: Salakavalalt erutav ja kaasahaarav lugu, uskuge mind, see meeldiks mulle ka siis, kui ma ei oleks Eff Ess ja selle pealkiri ei oleks „ESSEFF“. Bänd on VOWWS, neiu ja noormees, kes elavad Los Angeleses, aga tegelikult on pärit Austraaliast. Kas kutt sellepärast ongi Nick Cave’i nägu, mine võta kinni. Mis meil sellest. Varsti on see lugu plaadi peal, juba aprillis.

Melvins – "Stop Moving To Florida"

PeZ: Melvinsi uus singel keelab Floridasse kolida, aga ma võtaks vanainimesed, alligaatorid ja sooja ilma selle õuestoimuva asemel küll.

Roma Vjazemski / Madis Aesma – "40 700 w"

Marko: Vanad semud, Madis Aesma (Ans Andur + 10 muud bändi) ja Photoindustries Gorõ Lana’st, on koos teinud väga ägeda loo, mida nüüd vähemalt pool tundi järjest olen kuulanud. Meeldib, et ülemäära ei ole lugu lihvitud ja produtseeritud, selline kiire koostöödemo. Bassikäiguga ambient, mis võiks olla mõnelt Popol Vuhi plaadilt või mõne 90ndate bändi ambientkatsetus.

Amelia Arsenic – "RX Love"

Rene: Lugu, mis mõeldud robotitele, kes peavad lugu droogidest. Mul peale Benderi esimese hooga teisi ei meenugi. Eemalepeletavalt kalk ja elutu ragisevama otsa electro, kus elu sooja voolujoonelisuse üle irvitab kandiline raiumine, millele on veel hulganisti efekte juurde pillutud ja meeldivate riimide asemel loetakse ette nimekiri erinevatest huvitavate mõjudega keemilistest ühenditest. Vastalisem kuulaja võib mõelda, kuidas see värk on püüdlikult konstrueeritud, et võimalikult hälbeline olla aga ma jälle leian, et üks neid hetki kui electroclash ulatab käe industrialile ja mõlemad võivad rahule jääda.

Veel artikleid