Nädala muusikapai nr 54

Kirjutas Rada7.ee
26-01-2018

Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat. See pole veel kõik – nüüd ka kõik soovitatud kuulatavad lood ühes Spotify playlistis.

Shpongle – "Are We There Yet?"

Sander Põldsaar (Sonar Pulsar): 2017 sügisel ilmus nii Carbon Based Lifeformsi album "Derelicts" kui ka psybienti defineeriva Shpongle’i plaat "Codex VI". Ma olen neid kaht duot kuulanud põhikoolist saati, fännanud nende iga albumit, tantsinud ja suitsetanud nende loodud psühhedeeliliste helimaastike saatel end segaseks nii klassiõhtutel, klubides, pimedates keldrites, Põhja-Eesti rannikul kui ka Amazonase vihmametsas. Aga kuna Simon Posford on produtsendi ja heliloojana üks minu iidolitest, otsustasin muusikapai teha Shponglile. Nauditagu!
(PS! Kuula Pulsari dj-seti salvestist SIIT ja kruti end psybienti lainele)

Dungen – "Fredag"

Evert: Muusikat on ikka kohutavalt palju -tunnen kaasa kõigile, kes teavad bände nimepidi, muusikuid nendes koos elulooga ja lugude nimesid, albumi avaldamist kuupäeva järgi ja sinnakuuluvat igavat statistikat, kes kuulavad lugude sõnu ja saavad neist aru. Muusikat tehakse nii kohutavalt palju, et 10 aastat vana lugu on minu uus. "Fredag" viib mõnusalt kaasa, igati toreda rütmiga kannab sind, pole vahet mis päev parasjagu on, ei pea olema just ilmtingimata reede.

JPEGMAFIA – "Real Nega"

Ott Kagovere: Geniaalne Ol’ Dirty Bastardi sämpel JPEGMAFIA uuelt albumilt VETERAN.

Haski – " I Will Always Love You, Even If You Are Not Alive Anymore"
.
MC STan B:Ei, see pole see vene räppar Haski, vaid hoopis Hispaaniast pärit 16-aastane noor produtsent. Vist. Vähemalt nii tutvustab ta end Twitteris. Võib-olla on hoopis jaapanlane, kes teab?.Tema päritolu ei ole üldse tähtis, aga valitud track on väga mõnus chillhop meie igavesti kestvasse sügisesse. Isegi ootaks lisa, ükskõik, mis suunas ka järgmised trackid ei tuleks.

Winny Puhh – "A kes tu nii?"

Ivo: Winny Puhhi EV100 kingitus pole veel #muusikapaist läbi käinud. Arulagedalt rõõmsa astumisega, midagi vähemat Winny Puhhi puhul muidugi ei ootakski. Bändi enda sõnul saab laulust abi igaks elujuhtumiks ja sel on 100 tähendust. "Proovige end sellel aastal veidi paremini tunda ja ärge iga väikest asja südamesse võtke ja hingepõhjani solvuge" – ma arvan, et see on asjalik soovitus alanud aastaks.

Pendant – "Make Me Know You Sweet"

Marko: Paar aastat tagasi oli jube popp Huerco S. – "For Those Of You Who Have Never (And Also Those Who Have)". Mind natuke häiris, et sellest plaadist niimodi "ambienti" mõistes räägiti, oli nagu rohkem ka eksperimetaalne ja kohati tantsuline. Pendant on sama tüübi debüüt uue aliase alt ja seda võiks stiilipuhtaks mõnusaks ambientiks lahterdada küll. Esimesed head albumid 2018 aastal on nüüd siis ilmunud.

Monster Magnet – "Mindfucker"

PeZ: Uus Monster Magnet! Ja tundub, et vanameister on viimase paari plaadiga tagasi vormi saanud. Okei, nimi on plaadil ja lool veits puisuse piiril, aga vahet pole. Vähemalt pole tunda, et vanadus kummitaks või kett oleks maha käinud, nagu mõned vanemad plaadid. Igatahes märtsis ilmuvat täispikka ootan huviga ja äkki õnnestub suvel mõnele Eurotuuri laivile ka sattuda.

Veel artikleid