Nädala muusikapai nr 53

Kirjutas Rada7.ee
19-01-2018

Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat. See pole veel kõik – nüüd ka kõik soovitatud kuulatavad lood ühes Spotify playlistis.

Calexico – "Under The Wheels"

Merit Maarits: Paar nädalat tagasi ma mõtlesin, et mida oodata vastalanud musa-aastalt ja ma palusin peamiselt ühte asja – et aastal 2018 poleks lääne valge mehe indie nii kuradi igav. Calexico uue albumi üks singlitest, „Under the Wheel“, ehk ei teegi midagi niivõrd uut, aga vähemalt toob neile omane eklektilisus ja taoline Ladina-Ameerika mõjutustega tolmune ja kergelt pahelinegi saund nüüd mingisugust värskust žanri, mis viimased paar aastat – kuigi iseenesest tip-top albumitega – on liiga ontlikult omaenda tuttavates piirides elulenud.

ORAX – "Bounty Killer"

MC STan B: Ma mõtlesin, et retrowave’i vaimustus hakkab juba vaikselt üle minema, aga võta näpust, ikka antakse kuuma. Samamoodi annab kuuma Itaaliast pärit Orax, kes just eelmise aasta lõpu poole oma viimase kauamängiva välja andis. Mina olen aru saanud, et retrowave’i puhul on kaks võimalikku tempot: a) selline, mille saatel öises linnas sportautoga ringi cruise’ida või b) selline, mille saatel kellegi/millegi eest põgeneda. "Bounty Killer" langeb viimasesse kategooriasse.

Chrysta Bell – "Slow"

Evert: Kokkuvõtvalt võin öelda, et eelmine aasta lõi mind ikkagi suhteliselt pahviks. Tänan sind, Ivo, et sundisid mind möödunud aasta albumitest oma pingerida moodustama – leidsin ikka täielikke pärle. Enda üllatuseks avastasin ka Chrysta Bellis täiesti oma dimensiooni. Armastasin teda juba ennegi, novembri live’i nägemine mõne meetri kauguselt aga mõjus vastavalt. Mustlas-sireen rebis mulle pähe augu ja puges mu sisse. Nüüd seda uut albumit väikse distantsiga kuulata, teeb asja kuidagi klaariks. Lugu "Slow" võiks olla veeeeeeelgi pikem, veelgi aeglasem. Oeh, palun tehke sellest The Ultimate Extended Version.

Shame – "Visa Vulture"

Sander Varusk: Asi, mis brittide kultuurist vist kunagi ei kao, on neile ainuomase huumoriga iseenda suunas vaadata, kurvustada ja siis naerda. Ja oligi aeg, et tuleb taas üks noor, janune grupp, kes on ajastust tingitud ängi täis ja kel on tõsiselt midagi öelda. Shame on uus ja ülimalt aus Londoni kamp, kelle eelmisel nädalal ilmunud debüütalbum „Songs Of Praise“ on täis kõiksugu post-pungi mõjutusi uue milleeniumi briti rokkarite (a la Libertines) aggroni välja. „Visa Vulture“, kõige ballaadilikum pala neist, on koos videoga suurepäraselt süüdimatu släpp kogu poliitilise lolluse üle, mis britte on viimased paar aastat kammitsenud. Kunagi Thatcher, nüüd May – väga tuletab selle loo olemus meelde Morrissey „Margaret On A Guillotine’i“.

The Soft Moon – "Choke"

Marko: Ainult kaks nädalat on jäänud The Soft Mooni albumi Criminal ilmumiseni. Mäletan seda erutust kümnendi alguspoolel, kui debüütalbum ilmus ja kogu viitsimine kokku võttes, sai Soome bändi kuulama mindud. Eks see vaimustus on natuke lahtunud nüüd, aga uued lood tunduvad ikkagi head. "Choke" on väga haarava sündikäiguga ja ma amatöörina teeks sellest 10-minutilise loo. Luis Vasquezi versioon on aga konkreetne 3min 14s ja kvalifitseeruks peaaegu ka Eesti Laulu võistlusvooru. Vaatasin, et bänd tuuritab Euroopas ka praegu, kuid natuke liiga suure kaarega lähevad siitkandist mööda. Lisaks, kes veel ei teadnud, bändi live koosseisus olev Matteo Vallicellil ilmus eelmisel aastal väga hea esikalbum Primo.

MELANIA . – "Underage"

Rene: Ükspäev kokandushuviga semu rääkis, et valmistas hea mitu liitrit mingit püreesuppi ja see võttis kõhu lahti. Sõitsin teinepäev bussiga mitu peatust tavapärasest suunast teisele poole ja proovisin ka. Mul ei võtnud. Kuigi tuleb tõdeda, et seal olid päris huvitavad komponendid koos. Värvuselt oli pigem rohekas. Spinat nagu aru sain aga justkui tundsin ära ka paprika. Vähemalt nii heal ajal elame, et sellist sodi saab hankida aastaringselt.
See pala on sarnane. Siin on ikka väga huvitavad komponendid koos. Nii et on hoiatatud.

Veel artikleid