Aasta plaat 2017

Kirjutas Rada7.ee
04-01-2018


On taas täpselt õige aeg valimaks radaseitsme kasutajate poolt aasta parimaid ja halvimad! Meie hääletusel on viimasel hetkel plaadi väljaandjad samuti esindatud, paarsada kodumaist täispikka ja lühiplaati kenasti reas.

Korrates iseennast: põnevaks ja teistest teistsuguseks teeb selle esiteks see, et see nagu on rahvahääletus ja nagu pole kah. Hääletada saavad sisselogitult registreeritud kasutajad ning teadagi annavad suure kaalu siinsest seltskonnast inimesed, kes ise samuti mõnd instrumenti käes oskavad hoida või on keskmisest oluliselt suurema ning pahatihti ka keskmisest oluliselt veidrama muusikalise menüüga. See teeb selle tulemuse kindlasti väga konkreetselt, nii heas kui halvas, siinse kogukonna nägu. Seega – logi sisse (vihje: regamine võtab ka vaid hetke)!

Et asja mitte keeruliseks ajada erinevate mõõtkavadega ja punktisüsteemidega, mida eri inimesed väga erinevalt mõista võivad, tuleb siin vaid võtta konkreetne seisukoht – kas plaat meeldis või ei meeldinud. Või ausalt, võibolla lausa kerge nördimusega, üles tunnistada, et seda plaati nüüd küll kuulanud pole.

Igaks juhuks kinnitame veelkord üle, et nimekirjas peavadki olema nii LP-d kui EP-d. Nimekiri on tegelikult päris pikk ja neid, kes siit kõike kuulanud on, on ilmselt äärmiselt vähe. Kuid hääletamisest endast ongi olulisem see kenasti vormistatud nimekiri ja üleskutse see läbi käia – võibolla magasid midagi väga olulist ja head eelmisel aastal maha? Samuti ei saa välistada, et meie magasime midagi maha – kui midagi head ja olulist on nimekirjast puudu, siis anna kommentaariumis märku!

Muide, eelmisel aastal oli radaseitsmes mitukümmend eelkuulamissessiooni! Kui neile peale ei sattunud, siis on viimane aeg omale tellida meeldetuletused ja liituda meie uudiskirjaga.

Sel aastal on meil ka uuendus! Kui varasematel aastatel oleme hääletuse lõpuga ebamääraseks jäänud, siis seekord oleme väga konkreetsed! Anname endiselt rahulikult aega nimekirja läbi käia ja hääletada, kuid hääletus lõppeb 3. veebruaril.

Aasta parimaks albumiks hääletatud artistile/bändile on meil muidugi radaseitsme võistkonna poolt aus auhind. Komplektis on ka midagi füüsilist, seega üleandmiseks korraldame erikohtumise.

Nagu varemgi, oma valikuid saab muuta jooksvalt – hea võimalus vahepeal mõni neist kiirelt järgi kuulata. Et asi sel ajal põnevam oleks, siis nimekiri sätib end täitsa iseseisvalt vastavalt häältele.

Lisaks harivale ja lõbusale, paneme kõikide hääletajate vahel loosi kolme saabunud aasta vägevaima ja olulisima muusikasündmuse priipääsmed:

* 2 festivalipassi Tallinn Music Weekile. TMW tähistab sel aastal oma kümnendat sünnipäeva ning pole kahtlust, et muusikalist avastamisrõõmu jätkub rohkelt. Kavasse kinnitatud artistid kuulutatakse välja jaanuari ja veebruari jooksul. Festival toimub kevadel 2.–8. aprillini.

* 2 festivalipassi Intsikurmule. Kahepäevane festival koondab Intsikurmu metsaparki kvaliteetse ilu ja olu: muusikaprogramm, valgus- ja videoinstallatsioonid, kunstitaiesed, välikohvikud ja uued maitsed, olemise, mõtlemise ja arvamise alad. Esinejatest on tänaseks kinnitatud New Orleansist pärit tagumikukeerutamiskuninganna (jep, palju kõneainet pakkunud twerkimise populariseerija) ja bounce muusikažanri eestvedaja Big Freedia. Festival toimub 3.–4. augustini.

* 2 festivalipassi Skeneraator festivalile. Skenebosside mõnus oleng Peipsi ääres Ranna puhkebaasis. Muusikagurmaanidele pakuvad mõnusat lainetust ja sõitu raskemad ja vähem raskemad, ürgsemad ja vähem ürgsemad, tooremad ja vähem tooremad bändid nii siit kui ka sealtpoolt lahte. Öö saabudes saab aga kulgeda päikese tõusuni elektroonilise muusikaga. Tänaseks on kinnitatud Deep Space Destructors Soomest ning kodumaine Estoner. Festival toimub 17.-19. augustini.

Head lõbutsemist ja loosiõnne!

Veel artikleid