Nädala muusikapai nr 51

Kirjutas Rada7.ee
Sildid
05-01-2018

Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat. See pole veel kõik – nüüd ka kõik soovitatud kuulatavad lood ühes Spotify playlistis.

Genesis Owusu – "Sideways"

Ivo: Minu musasoovitus tuleb otse maakera teiselt poolelt, teatud teooriate järgi vähemalt teisest äärest. Võibolla osalt igatsusest päikese järele. See 19-aastane Canberra räppar kannab kenasti välja veidra, seda nii endas kui oma muusikas. Loodan, et nimetusega räppar muidugi liiga ei teinud, moodne punk-jazz ehk kõlaks tabavamalt. See juba kõlab natuke intrigeerivamalt, kas pole? Video all keegi lausa ütleb, et 1920ndate jazz miksitud tribal muusikaga, 1950ndate swing-stiilis vokaalidega. See pala kõlab kuidagi eriti mõnusalt voolavalt ja kaasahaaravalt.

A Perfect Circle – "Disillusioned"

MC STan B:´Aasta alguses on tihtipeale uut muusikat väga raske soovitada, sest osad väljaanded veel teevad kokkuvõtteid eelmisest aastast, bändid pole veel toibunud pidustustest või planeerivad oma uusi albumeid alles kevadesse. 1. jaanuar algas aga hästi, A Perfect Circle’il on jälle uus lugu väljas. Vhea jällegi. Ei jõua enam albumit ära oodata.

Causa Sui – "The Drop"

Tont: See Taani instrumentaalne psühhedeelne rock on ühteaegu massiivne ja kerge.
Energiline jõulisus sulandub lendleva unistamisega, meeleolu on läbivalt helge.
Sellele viitab ka 2017 a lõpus bändi oma märgi El Paraiso Records alt
ilmunud järjekordne mini-LP "Vibraciones Doradas", mis tähendab hispaania keeles "Kuldsed Vibratsioonid".
Hea pikal talveõhtul kuulata ja mõelda, et kevad pole enam kaugel!
Eestist võiks vabalt muusikaliste sarnasustega paralleele tõmmata Tartu bändiga Crystal Cloisters ja mängima sobiks
nad ideaalselt ka Aprillikivi festivalile.

Shasta Cults – "Escape from 2017"

Marko: Pala jäi voos silma loo nime tõttu. Aasta 2017 käest on pääsetud. Aga edasi pidi natuke uurima, miks mul sellist artisti soovitab. Tuli välja, et tegu ei ole niivõrd muusiku, kui tehnikuga (CV). Sel hetkel hakkas tuhnimise pärast imelik. Oluline on, et tema esimene album "Arguments For Trivialism" (masterdanud ja välja andnud Alessandro Cortini) on väga ja see ülalolev pala tuleks panna mõnda filmi pinget koguvasse stseeni, või lihtsalt õudukasse.

Veel artikleid