Metsakutsu lubab: „Intsikurmu esinemine tuleb bänger”

Kirjutas Ivo Kiviorg
02-08-2017


Reedel kell 00.00 astub Intsikurmu festivalil Oru lavale Metsakutsu. Pekivolti väristavad biidid, reivilaadne energia, higi, veri ja pisarad on ainult mõned nähtused, mis iseloomustavad Metsakutsu lavamöllu. Too tema kontserdile kogu oma energia, sest seda läheb sul vaja.

Tema viimane album „Kuhu Koer On Maetud” ilmus 25. novembril plaadifirma Universal Music Baltics alt ning haaras Eesti Muusikaauhinnad 2017 galal „Aasta Hip-Hop/Rapalbum” vimpli. Album on Metsakutsul järjekorras kolmas ning seal teevad kaasa Koit Toome, Cool D, Bad Art, Johanna Eenma (I Wear* Experiment), Anett Kulbin jpt. Terve albumi on salvestanud, miksinud ja produtseerinud DJ Critikal, biite on lisaks loonud Paul Oja, Shromik ja produtsendid Prantsusmaalt, Ukrainist, Soomest ja Belgiast. Soome koostöö muide hõlmab Helsingist pärit meest Kaspergi ehk Kasper Granrothi, kes teeb igapäevaselt asju ka Intsikurmul esineva Soome artisti Noah Kiniga.

„Ma tegelen paljude asjadega. Põhiline aur läheb online ajakirja ja loovkollektiivi Hooligan Hamlet peale ja selliselt juba viimased 3 aastat. Tegelen disaini ja hobikorras fotograafiaga. Samal ajal käin tööl iga päev ja kasvatan oma kahte koera, ehitan oma hobiautot ja kodu. Paralleelselt selle kõigega otsin uusi võimalusi muusika tegemiseks, uusi koostööprojekte, uusi tehnikaid, uut visiooni,” räägib Metsakutsu oma igapäeva tegemistest.

„Lähitulevik on võibolla palju öeldud, aga tulevik toob uut muusikat ja koostöid uute põnevate artistidega. Hiljuti sõlmitud plaadileping Universaliga on avanud ikka igasugused uksed, mida ei osanud varem visualiseeridagi,” seletab Metsakutsu, pidades „uste” all silmas peamiselt koostöövõimalusi erinevate artistidega, kelle nimed jätab veel saladuseks.

Intsikurmu esinemine tulevat tema sõnul bänger. „Kui mind sinna esinema paluti, olin väga meelitatud. Paar päeva tagasi sain teada, et esinen reede õhtul kell 00.00. Ütleme nii, et tõmbas üle pika aja jala natuke värisema. Minu eesmärk on sellest võtta maksimum ja nii, et kõigil oleks lõbus. Plaanis on ka üks tore üllatus, nii-et hoidke vaim värske ja säilitage energiat.”

Taaskord, nagu Marten Kuninga, Iirise ja Liisi Koiksoni usutluste puhul, küsisime Metsakutsult ka tema soovitusi, keda Intsikurmu programmist veel kindlasti vaatama-kuulama minna. Rõhk sai muidugi hiphopile.

NOAH KIN

„Tõeline Soome imelaps. Olen teda ise näinud mitu korda ja pettuma pole pidanud nendest ühelgi. Noah Kin on kaasaaegse minekuga räppar/produtsent/laulja, kes on ideaalne näide sellest, mis on räppmuusika täna. Räpiga igapäevaselt võibolla mitte nii tihedalt seotud inimese jaoks on see muusika ikka veel boombox ja graffiti ja yo-yo. Ajad on muutnud, maailm on muutunud, inimesed on muutunud ja väga palju aktuaalsuse ning relevantsuse peale ülesehitatud muusikastiil on muutunud nendega ühes. Sõnum tuleb kohale viia uute meetoditega, uute tehnikatega, tuleb areneda ja leiutada uusi viise. Noah Kin tegeleb täpselt sellega. Saund on maailma levelil ja visioon artistina vähemalt sama tugev. Tema USP (Unique Selling Proposition) on visuaali, hulluse ja sõnumi sidumine perfektsuseni lihvitud tervikuks. Täna on artiste, kes räägivad ja on igavad. Ja on artiste, kes ei räägi, aga on huvitavad. Tal on asju öelda ja suudab olla kuradima põnev seda tehes.”

5LOOPS

„Kui te pole Eestis eriti räpipidudele sattunud, siis esimene artist kelle live’i süvenenumalt kaifida, on kindlasti 5LOOPS. Loopsi lavaesine on hea koht, kus selle kõigega tutvuda. Mehed on muusika juures südamega, eemal trendidest ja vooludest. Kindlasti on oodata palju üllatusi ja kaadri vahetumist laval, sest 5LOOPS ei ole mingid kindlad inimesed, vaid pidevalt vahetuv ja uuenev ja täienev seltskond. Nagu jõgi noh, sama, aga samas koguaeg uus.”

EiK

„Loodan, et ei tee kellelegi liiga, kui ütlen, et EiK on Eesti kõige noorem räppar. Tal on väga omapärane nö “jutuvestja” stiil. Tema tekste süvenenumalt uurides, tekib tunne, et kõik noorus ei olegi hukas, veel on alles neid, kes vaatlevad, analüüsivad, teevad järeldusi, sügavamal pealkirjadest ja siltidest. Tema live’ks tuleb kindlasti valmistuda – see ei ole mingi suvaline klubi, kuhu astud lampi sisse ja tarbid midaiganes sulle tarbida antakse. EiK on mees, kelle retsimad ajad on veel ees ja kunagi te räägite, et nägite kutti aastad tagasi Intsikurmu laval.”

Kuula kõikide esinejatega Rada7.ee pleilisti SoundCloudis siit.

Veel artikleid