Nädala muusikapai nr 36

Kirjutas Rada7.ee
15-09-2017

Muri
Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat. See pole veel kõik – nüüd ka olemasolevad lood Spotify playlistis

Lorenzo Senni – "The Shape of Trance to Come"

Ivo: Pikaleveninud muusikapai suvepuhkusega on täitsa rütm käest ja ühe pala väljavalimisega ootamatult keeruline lugu. Lähen seekord enda jaoks turvalist teed mööda ning panen Lorenzo Senni viimase pala letti. See on b-pool septembri lõpus Warp Recordsi alt ilmuva singlile, mis kahe looga heidab pilku reivi tumedamale poolele. Senni ise vist väga palju tutvustamist ei vaja, on ta käinud läbi nii radaseitsmest kui muust kohalikust meediast ning album "Quantum Jelly" figureeris mitmetes aastat 2012 kokkuvõtvates rahvusvahelistes edetabelites ning sealt suurema ringi tuntus tuli. Presto!? Recordsi alustajana on ta olnud käsi ka mitmete teiste lugupeetud artistide väljaandmisel.

Shinichi Tanabe – "Hell’s Gate Island" (Theme of Prison Island)

Kersten Kõrge: Kuna ma põhiliselt nädala sees pigem puhkan, siis hetkel teeb ringe muusikavalik, mis sai kokku pandud Kalana Saundi maratoni saareteemaliseks hommikuhüpnagoogiaks – uuesti sai välja otsitud Shinichi Tanabe soundtrack Kon Ichikawa mürvamüsteeriumile Hell’s Gate Island.

A-WA – "Habib Galbi"

Merli Antsmaa: Viljandis õnnestus kuulda poppi ja pärimust miksivat õdede bändi Iisraelist, kelle muusikas oli biiti, teatraalsust ja etteõpitud liikumist ning kindlasti kaasahaaravat energiat. A-WA tähendab araabia keeles jess! või jaa! Seda elujaatavust oli tõesti tunda. Kui vaid teaks, millest need lood on… Igal juhul mõnus peomeeleolu!

Queens of the Stone Age – "Un-Reborn Again"

MC STan B: Üldjuhul pole ma Quotsas pettuma pidanud. Olgu, võib-olla "Lullabies to Paralyze" on kõige vähem vatti saanud, kuid Quotsa halvim album on ikka päris decent. Augusti lõpus ilmunud "Villains" tekitas kahetisi tundeid. Ühest küljest, on albumil tohutult palju ägedaid riffe ja lugusid, mis pikapeale ka kummitama jäävad. Teisest küljest, on albumi produktsioon nii kuradima hõre. Mingid melomaanid tõttavad kohe albumi kaitsele ja ütlevad, et nii ongi äge. Ei. Ei ole. Ma olen harjunud Quotsa mahlase saundiga ja arvan, et see ongi, mis albumilt puudu. Mis teeks lood veel ägedamaks. Mis teeb Quotsast Quotsa. Samas, olen kindel, et lives toimivad need lood 2x paremini kui plaadil.

Rafael Anton Irisarri feat. Siavash Amini – "Karma Krama"

Marko: Suvi hakkab lõppema ja muusikud jagavad festivalipiltide asemel uusi lugusid. Ameeriklasel Rafael Anton Irisarril on ilmunud uus album "The Shameless Years". Surisev ambient drone, mis küll ei üllata väga, aga selle sisse võib väga mõnusalt vajuda, kogu aeg heli kõvemaks keerates. Kui albumi kahes loos on kaasa tegeva Siavash Amini nimi ei ole tuttav, siis tasub ka tema tegemistel silm peal hoida, näiteks Siavash Amini &Matt; Finney – Familial Rot

Veel artikleid