Nädala muusikapai nr 34

Kirjutas Rada7.ee
08-06-2017

MuriMuri
Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat.

Prophets of Rage – "Unfuck the world"

MC STan B: Kui igatsed vana Rage against the Machine’i või Cypress Hilli, siis see track on spetsiaalselt sulle. Võta ülakeha paljaks, pane Eastpaki kott selga ja anna minna. Rets track.

Mogwai – "Coolverine"

evertp: Mõned õnnelikud kuulsid Primavera festivalil uue albumi just algusest lõpuni ära. Bänd nimelt tuli, mängis selle otsast teise otsani täies pikkuses ära ja lahkus ilma igasuguse jututa lavalt. Mulle tohutult meeldib, kui selliseid asju juhtub. Võiks ka minuga juhtuda – aga ma ei käinud sel aastal Primavera festivalil. "Every Country’s Sun" ilmub 1. septembril ja on kollektiivi üheksas täispikk album.

Zola Jesus – "Exhumed"

Marko: Põrutav uudis, Sacred Bonesi alt ilmub 8. septembril uus Zola Jesuse plaat "Okovi". Kui seni viimane "Taiga" tüüris juba sinna raadiosõbraliku popi poole ja oli seetõttu väike pettumus, siis uus lugu nagu lajatas. Pressiteates kirjutatakse, et uus plaat tuli raskelt ja valudega, siis muusikaliselt see peaks sobima.

Wavepool Radio 001

Ivo: Wave on väidetavalt taas üks bassimuusika žanr, mõjudega trapist, dubstepist, grime’ist, ambientist, witch house’ist jne. Igal juhul jõudis Redditis vastav teema "wavepool" 1000. alamteemani ning selle puhul pandi kokku paaritunnine miksteip. Tracklisti postitamine paistab muidugi olevat ülearu keeruline, võibolla aga "tore" turundustrikk, et kõik kommenteeriksid ja küsiksid "ID on this?" jms. Aga kuna seda on ka usinalt tehtud ja saab ka ise teha, siis leiab palad üles, kui suuremat huvi on ning põnevaid radu sellest kindlasti leiab, eriti kui pole varem viitsinud jooksvalt silma peal hoida.

Trepaneringsritualen Boiler Room Berlin Live Show

Anders "Kuratino" Melts (Forgotten Sunrise): Seekord postitan lingi kohe tervele livele, mis toimus eelmisel aastal Berliini plaadifirma Aufnahme + Wiedergabe 5. sünnipäeval. Nägin veebi vahendusel selle esinemise otseülekat ja olin müüdud mees. Retsilt mõjuv kraam. Death Industrial Göteborgist. See on Trepaneringsritualen. Ära karda, julge ja vaata avatud kõrvadega ise järgi!

Xeno & Oaklanederi Live KEXP stuudios.

Taavi Tulev: See pole võibolla enam niivõrd uus, kuid mulle väga meeldib. Tore on vaadata, kuidas süntesaatoritega tehakse head muusikat ja sellega haakub kaasa ka lauluosa. Bändiliikmed on nähtavasti tõsised asjaarmastajad ning asjal puudub üleprodutseerituse maik – kõik on kuidagi hästi loomulik ning tuleb justkui kerge vaevaga. Loodetavasti saab nad kunagi siia esinema ka!

Sex Kassetta – "Hiina Tüdruk"

Lauri Lember (Off-Kilter): Käesoleva aasta talvel/kevadel ärkasin ühel hommiukul tavapärasest oluliselt varem – kella 8 paiku – naaberstuudiost kostuva valju muusika peale. Lugu oli nii hea, et panin end riidesse ja läksin uurima, millega tegu. Just seda lugu jagan seekordse muusikapai raames. 26.mail andis Off-Kilter välja Sex Kassetta esimese, kuuest loost koosneva ülilimeteeritud kassett-EP "Tants", Lahtrifännidele viskaks kondina sõnapaari “psühhedeelne punk”. Üllitise taga on duo: Freddy Grenzmann (Psühhoterror) – vokaalid ning Marko Mäemets – muusika.

EiK ja Luurel Varas – „Palju ilusam”

tess: Huvitav, kas meil on Nädalapaidest järjest kõik EiKi looming läbi käinud? Noh, tundub, et ta ei jää tähelepanuta ka edaspidi. Seekord on EiKi tekst kokku põimitud Luurel Varga helitapeediga ning tulem on väga mõnus kuulamine. Tore on ka see nüanss, et Evert uuris Vargalt enne viimase TMW algust: „Juhuslikult juhtub, et Tallinn Music Weeki Rada7.ee spektaaklil samuti esinev artist Eik tuleb peale kontserti juttu puhuma ja soovib sinuga koostööd teha – diiliks tema riimid ja sinu biidid. Kuidas viisakalt keelduksid?” Tundub, et keeldumine ei ole Luurel Varga tugevaim külg. Alati on ka võimalus, et Evert istutas selle küsimusega ideepoja hoopis Luurel Varga kuklasse, eks täpsemalt on võimalik huvi korral asjaosalistelt juba ise järgi uurida. Loo alguses on üliväikse nüansina, vist ainult minusugusele tähelepandav, Paperi T-tüüpi (või on see üldiselt soomelik, ma praegu ei suudagi jooksult otsustada) sõnalõpuvenitus, mis mu silmis muidugi lisab ainult plusspunkte.

Veel artikleid