Nädala muusikapai nr 31

Kirjutas Rada7.ee
18-05-2017

Paula
Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat.

Slowdive – "Sugar for the Pill"

Anders Melts:Rets tagasitulek. Nats nagu mõne vana sõbraga taaskohtumine. Et kunagi oli tugev side ja taaskohtumise eel nagu veits eba tunne, et äkki on erinevad elud aastate jooksul isiksust vorminud eri suunda ja enam polegi klappi ning siis peale "play" vajutamist juba mõistad, et kõik on endine ja vahepealset aega nagu polekski olnud. Võimas tunne. Tõelised asjad jäävad alati kestma ja veel vägevam kui suudetakse veel 20+ aastat hiljemgi teha album, mis väärikalt omas ajas ilmunud üllitistega samasse jadasse asetub. Varem nagu kõnetasid duetid ja naisvokaaliga Slowdive’i palad eriti, siis uuelt plaadilt lähevad enim hinge just meespoole lauldud träkid. Nagu seegi siin.

Juss Haasma ja Trikster – "Hambavalu laul"

MC STan B: Ma mõtlesin, et eelmise nädalal Esteri leitud Reporteri loole on pea võimatu vastast leida, kuid vist olen leidnud väärilise konkurendi. Võiks ju pikalt arutleda reporteriroki ajaloost ja hetkeseisust Eestis, aga ma arvan, et enne saaks internetis ruum otsa. See lugu näitab ilmekalt, et isegi, kui sul on bändis ühed riigi parimad pillimehed, ei tähenda, et suudad midagi intelligentsemat välja mõelda kui "ajj ajj ajj". Samas, ühe plussi toon välja ka. Mõnes lasteaias saaks sellest laulust vaieldamatu hitt.

Evan Caminiti – "Joaquin"

Marko: Enam mittetegutseva Barn Owli mõlemad liikmed on väga agarad muusikud edasi. See lugu pärineb Evan Caminiti viimaselt plaadilt "Toxic City Music", mida muusikapai mõistes ei saa uueks nimetada, sest on ilmunud mitu kuud tagasi. Kuid millegipärast on see radarite alt märkamatult läbi jooksnud, siis nüüd tagantjärele üks suurepärane ambient pala, milles teeb kaasa ka teine kuulus eksperimentaalmuusik Jefre Cantu-Ledesma.

Forest Swords – "Panic"

Ivo: Ma ausõna ei tea, mis värk mul temaga on ja ma juba korra ühte singlit enne plaadi ilmumist soovitasin, aga iga järgmine pala on jälle väga hea ja nüüd on terve plaat väljas. Seega õige aeg see ära soovitada ja viimase singli video siia pista, siis saab äkki kuidagi eluga edasi minna ja oma soovitustesse veidi vaheldust taas tuua. Igal juhul – Forest Swordsi uus plaat "Compassion" on nii Spotifys kui BandCampis. Mulle tundub uus plaat veidi helgem ja lootusrikkam, ilmselt ka nimi sellisele meeleolule viitab, aga suures plaanis ikkagi luurab mööda neid nurgataguseid, kus ta ikka on seigelnud. "I fear something’s wrong/Panic is on"

Dokumentaalfilm „Tallinn Under The Horns – A Journey To The "Other" Estonia „

tess: Punt saksa metalfänne külastasid Tallinna, kaamera õlal, filmisid natuke linna ja intervjueerisid Eesti metalskene staare. Kokku pandud kraam on koduvideo stiilis võigaste värvide ja rääkivate peadega, laialivalguva teemapüstitusega nagu sedalaadi žanrile tüüpiline. Sisaldab kindlasti huvitavaid detaile ja võibolla mõningast informatsiooni neile, kes konkreetse skenega seni kokkupuudet ei oma. Proportsionaalselt palju pühendatakse aega rääkimaks Linnahalli ajaloost ja seletamaks Loitsu-spetsiifilisi poliitilise alatooniga probleeme. Kohe video alguses presenteeritud hüüdlause „The film is about „other” Tallinn”, annab kätte kogu filmi tonaalsuse, muutes selle kahjuks kergelt naeruväärseks. Mu meelest ei ole metalskene juba enam ammu „other” ning seda niimoodi presenteerida tundub mõttetu punnitamine. Kokkuvõttes on tegemist toreda road-tripi jäädvustusega, mille laialdane uudiskajastus meedias on rõõmustav, aga veidi veider. Loomulikult ma mõistan, et on elevust tekitav kui keegi su tegemistele tähelepanu pöörab ja see see inimene juhtub veel olema keegi väljaspool su lähisõprade ringi.
Selle video vaatamisele kulutatud aja kindlale plusspoolele kannaksin, et järgmiseks viskas Youtube mulle ette suurepärase Don Lettsi dokfilmi „The Story of Skinheads” Soovitan kõigile, kohutavalt hea! Seoste üle võib muidugi rõõmsalt spekuleerida.

Veel artikleid