Nädala muusikapai nr 30

Kirjutas Rada7.ee
04-05-2017

BefffriodMuusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat.

Ulver – "Nemoralia"

MC STan B: Ulveril ilmus aprillis uus album "The Assassination of Julius Caesar". Võrreldes eelmise albumiga palju otsekohesem ja vähem eksperimenteeriv, kuid äge sellegi poolest. Viimase aja üks tugevamaid sündialbumeid.

HEAVEN – "It’s Not Enough"

evert: Üks mõnusalt pehme hittlugu ka vahelduseks. Selline… päris pehmo värk. Jõudsin selleni kuidagi Twin Peaksi uue hooaja eelses tuhinas Chromaticsi liidri Johnny Jeweli nime kaudu, kes uues "kaksiktippude" hooajas ka instrumentaalselt kõlama peaks. Taeva-grupil on varsti esimene EP tulemas, vaatan kõigepealt uue Twin Peaksi ära ja siis panen kindlasti kõrva külge.

Depeche Mode – "Heroes"

Marko: See lugu ei ole siin sellepärast, et see miski väga hea kaver oleks, kvaliteet kehva ja sooritus Bowie lähedale ei jõua. Aga kaldun arvama, et bänd sellest teadlik ja tegu lihtsalt kummardusega legendile (bänd ei ole minu teada töötlusi, mida plaadil pole, kontsertidel varem esitanud) ja see kitarrikäik lihtsalt jääb kummitama. Lisaks palju õnne Dave Gahanile eilse sünnipäeva puhul ja jõudu uuel tuuril, tundub, et bänd ei ole veel väsinud, et vaatamata peaks jätma.


Reporter – "Kohviautomaat"

tess: Eile avanes mulle ootamatult terve uus senitundmatu maailm. Avastasin tegelase nimega Allan Kasuk, kes on enda ümber kogunud seltskonna, kellega täita sellist nišši, mida nimetatakse üldiselt vist reporterirokiks – ning seda nutikalt uue bändiga, mille nimi on Reporter. Koosluse esimeseks hitiks on lugu nimega „Kohviautomaat”. Kui nüüd antud liini järgida, siis minu ettepanekuks oleks järgida loogikat ja järgmiseks võiksid valmida taiesed „Värske ajaleht”, „Klammerdaja jälle nässus” või kui esimeses loos korduvalt mainitud stress on võimust võtnud, siis äkki pigem keskenduda kehavaevustele ja luua paar surematut ballaadi nimedega „Kõrvetised”, „Köha” või „Valutav jalg”. Aga tegelikult oli mu maailmaavastus ikkagi laiem kui üks inspireeriva nimega muusikakollektiiv. Avastasin, et lisaks eelmisel aastal laineid löönud „tüdruk Haanjast üle mere Hispaaniast” loole on Kasuk möllanud ringi laiemalt – loonud rabava sõnaloomega hiti tütarlapsele nimega Janice „Uuu, tunnen õhus on midagi uut uuu, ma tunnen õhus on midagi suurt” ning mu lemmikbändile Kruuv „Su ema peab olema teokarp, et sinust on saanud selline pärl”. Hoidke selle seltskonna tegemistel kindlasti silma peal, kui tahate edaspidigi teada, kuidas ebamugavat vaba takti mõne maitseka „uuu” või „uhhuuga” täita!

Igorrr – "Opus Brain"

Ivo: Prantsuse muusik Gautier Serre ehk Igorrr avaldab oma uue albumi "Savage Sinusoid" 16. juunil Metal Blade Recordsi alt. Ilmselt üpris sobivalt, ehkki miskipärast Igorrr mu jaoks ikka kuskil seal breakcore lahtris. Aga tõenäoliselt just seepärast ka endiselt rõhutatakse, et see täiega sämplivaba plaat, kaasatud lauljad Laurent Lunoir ja Laure Le Prunenec, samuti trummar Sylvain Bouvier. Lisaks ports külalistegijaid nagu näiteks Cattle Decapitationist Travis Ryan. "Opus Brain" peaks olema teine singel tulevalt albumilt.

Veel artikleid