Nädala muusikapai nr 29

Kirjutas Rada7.ee
01-05-2017

Willem
Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat.

JPEGMAFIA – "ALL CAPS NO SPACES"

Ott Kagovere: Üks eelmise aasta parimaid albumeid, mille ma avastasin tegelikult alles 2017. alguses, kuulub JPGMAFIAle. Selleks on tema duubelalbum "Black Ben Carson". Mulle tundub, et see on üks esimesi albumeid, kus Death Gripsi industriaalräppi kuidagi huvitavalt ja võrdlemisi omanäoliselt edasi arendatakse. Musternäide ja ka albumi parim pala on JPEGMAFIA "ALL CAPS NO SPACES", mis lõpus lausa deliirselt jõhkraks kisub. Lisaks on JPEGMAFIA ka peadpööritavalt vastuoluline. Esiteks ei karda ta välja öelda, mida arvab teistest muusikutest. Eminem ja Drake paistavad olevat siinkohal erilised "lemmikud", kuid korduv antikangelane tema laulutekstides on ka Burzum. Teiseks tasub vaid mainida lugu, mille pealkiri räägib iseenda eest "I Might Vote for Donald Trump". Eesti kontekstis on lahe ka see, et meie oma Florian Wahli album "14" kubiseb intertekstuaalsetest viidetest JPEGMAFIALE. Ega siis ilmasjata Wahli Bandcampi lehel albumi "14" ainsaks kirjelduseks ole "Peggy saved me".

Gorillaz – "Submission" (feat. Danny Brown & Kelela)

MC STan B: Gorillaze uut albumit tuli oodata seitse aastat ja tulemus…pigem keskpärane. Võib-olla topiti albumile võimalikult palju muusikat ja vahepalasid, et vähegi rahuldada fännide janu nii pika pausi järel. Ägedamad lood kaovad aga, kahjuks, keskpärasuse virrvarri ära. Siiski, mõned säravamad hetked albumil on ja see üks nendest.

Death In Vegas – "Flak"

evertp:"Transmission" on tegelikult küll eelmise aasta album, kuid kellest see plaat kuidagi mööda lennanud on, neil soovitan see igal juhul kinni püüda. Tüüne soundiga introd, mängulised ülesehitused ja üllatuslikud lõpud – tõeline pärl ka Rada7 legendaarsesse "nussimussi" foorumiteemasse.

Kara-Lis Coverdale – "Grafts"

Marko: Minu poolt jälle mitte konkreetne lugu vaid albumitutvustus, avalikustatud küll kuu aega tagasi, aga aktuaalne, sest album nüüd 28. aprillil lõpuks ilmus. Kes veel ei teadnud, siis Kara-Lis Coverdale on Eesti juurtega Kanada eksperimentaalmuusik, kes maha saanud mitme sooloalbumiga, teinud koostööd teiste muusikutega ja näiteks aidanud kaasa Tim Heckeri plaatidel.

Junk Riot – "Опять"

tess: Mõnda aega madalat profiili hoidnud ja silmapiirilt kaotsis olnud Junk Riot ilmus nädalake tagasi välja uue videoga. Mingil põhjusel meenutab see mulle järelejätmatult Laibachi "Whistleblowers’i" videot, ilmselt selle läbiva vihase spordireipuse ja järeleandmatult mitte lahkuda tahtva kerge nõukavaibi tõttu. Aga jaa, tore, et bänd jälle elumärke ilmutab, loodetavasti ei olnud see viimane tõmblus.

Veel artikleid