Nädala muusikapai nr 26

Kirjutas Rada7.ee
13-04-2017

KatiMuusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat.

Alex G – "Witch"

Paul Sild: Alex G on mu lemmik uue generatsiooni singer-songwriter. Kuulasin teda esimest korda sõbra soovitusel ja olin momentaalselt rabatud. Iga lugu kõlab ühtaegu lihtsalt ja keeruliselt. Sa mõtled, millise vaevata need ilusad meloodiad on tekkinud ja siis sa kahtled, kas on ikka vaevata. Esialgu meenutas see vaibi poolest kõige rohkem Elliott Smithi, aga lohakam ja humoorikam. Selline kurbnaljakas pohhuism kumab ta mussist läbi, mis mulle jõhkralt meeldib. Käesolev “Witch” on kindlasti tema üks muusikaliselt ebatüüpilisemaid ja huvitavamaid lugusid. Uus album “Rocket” ilmub 19. mai via Domino. Sad!

SIP€LGA 14 – "X A N A X"

Ott Kagovere: Värskendav trap puritaanlikult traditsioonilises Eesti räpiskenes. "Võta Xanax ja ela vanax" saab uue tähenduse!

Scammers – "Death Album"


Lauri Tikerpe: Väidetavalt on siin albumil kasutatud ainult Harry Potteri filmide soundtrackist pärinevaid sämpleid. Mulle teeb eriti pika pai aga Phil Diamondi laulumaneer. Tõsi küll, see on ju klassikaline crooner, ei mingit tuumatehnoloogia avastamist. Aga mis ma teha saan, kui mulle on alati meeldinud teatraalsed mehed, kes ei pelga pisaratpigistavat melodraamat ega kõõluda hüsteeriakuristiku serval. Loodetavasti kannab ta ka ohtralt meiki ja praktiseerib maskaaramaskeraadi keset monokroom-minimali argipäeva. Parajalt prõmmivat paatost on siin ka ja hi-hhati tööl pole ka viga.

The Chemical Brothers – "The Private Psychedelic Reel"

MC STan B: 7. aprillil möödus 20 aastat Chemical Brothersi teisest albumist "Dig your own hole". See album vallutas kiirelt UK edetabeleid ja lennutas Chemical Brothersi maailmakuulsaks bändiks. Kuigi albumi tuntuimaks looks on tõenäoliselt "Block Rockin’ Beats", on minu lemmik olnud ikkagi "The Private Psychedelic Reel". Kuidagi õudselt positiivne lugu ja sobib kevadesse suurepäraselt.

Com Truise – "Memory"

evertp:Tom Cruise ei tee lauljakarjääri, ta on endiselt 50% näitleja ja 50% scientology kirikukoguduse usklik. Tavaline inimene koosneb kuni 70% veest, aga tema mitte, ta on teisest puust. Kodanikunimega Seth Haley ehk Com Truise pole Tom Cruise perekonnaga otseselt seotud, 2007nda aasta aprillinali oli nimedes esimesed tähed omavahel ära vahetada ja nii tema varjunimi sündiski. Muusika kõlab siiski sürrilt, ta oli minumeelest üks esimesi kes uue voolu laineharjale tõusis oma "new retroliku" synthwave soundiga. Ma hoidsin tal silma peal, kätt pulsil ja tellisin aga vinüülplaate ja unistasin sellest, et ta Ameerikas tuuritamise kusagil lähemal ära näen, kuid selle aasta Helsingi kontserdi uudis mind näiteks ei erutanud üldse ja teised kuupäevad mujal jällegi ei klappinid. Soomlased teadupärast suudavad vägeva live alati lörri keerata oma kohalolekuga, miski on neil vist geenides? Uus album "Iteration" ilmub nüüd varsti, peale kuue aasta pikkust pausi.

Ensemble Economique – "In The Clear Blue Waters Of Memory(feat. Jung An Tagen)[Excerpt]"

Marko: Sünget eksperimentaalmuusikat tegev Brian Pyle artistinimega Ensemble Economique on välja andnud uue plaadi "In Silhouette". Lugu ongi tükike plaadi 20 minutilisest põhiteosest, millele järgnevad mõned venitusharjutuslood. Julgen väita, et päris põnev plaat, tagurpidi sampleid nagu Biosphere, minimalistlikke bassiseid helisi, kuhu juurde tuleb drone’i ja siis veel field recordinguid. Mul läheb käib veel kindlasti mõned ringid.

Iiris – "Stranger"

Kuula: Soundcloud / Spotify
Ivo: Kui uus singel saabus, tundus nimilugu soliidne poppala, aga see suurem seiklus paistis peituvat "b-pooles" – "Drugs & Money" nimelises palas. Ma muidugi pole tagantjärgi päris kindel, miks see mind natuke üllatas, aga kindel on see, et nimilugu muutus iga kuulamisega sümpaatsemaks.

Veel artikleid