Nädala muusikapai nr 23

Kirjutas Rada7.ee
22-03-2017

Skiso ja Pixel
Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat.

Moby & The Void Pacific Choir – “The Light Is Clear In My Eyes” (Blanck Mass Inauguration Ball Mix)

Evert: Blanck Mass teeb seda jälle ja hästi teeb: võtab ühe pealtnäha küllaltki suvalise hiti ja muudab selle oma miksiga seitse korda paremaks. Mitte, et originaalversioon halb oleks – sugugi mitte! Minumeelest on “The Light Is Clear In My Eyes” üks tugevamaid lugusi Moby & The Void Pacific Choiri eelmisel aastal ilmunud albumilt "These Systems Are Failing" ja ilmselt on ka loogiline, et see avaldati ka esimese singlina antud kauamängivalt.
Blanck Mass on veidi nagu Ekke Västrik – istud justkui ilma suuremate ootusteta maha, paned loo aknalaual mängima ja meisterdad omale taustaks võileiba koos sidrunivee ja väikse kurgiga ning järgmisel hetkel avastad ennast sama tracki juba kümnendalt järjestikuliselt kuulamisekorralt. Sest sa leiad nende muusikast üles kõik, mida muusika puhul armastad ja oled sellest justkui hüpnotiseeritud või kerges transiseisundis? Misseeon?

Caterina Barbieri – "Patterns Of Consciousness"

painkiller: Kui lameda maa teooria võib küsitav olla, siis täiesti kindel on see, et iga artist, kes teeb moodulsüntesaatoritega muusikat, mis ei ole segane ja hüplev müra, on oma loomingusse pühendanud kõvasti aega ja kannatatust. Lisaks ilmselt peab olema ka geenius, kohutavalt hea mälu, mõistma signaali hingeelu. Olema masinaga Üks. Selliseid artiste on viimastel aastatel mitmeid minu radarile jäänud ja julgen väita, et see on stiil, kus mehed ei domineeri (või kui domineerivad siis mitte niii suurelt), näiteks Kaitlyn Aurelia Smith, Suzanne Ciani, Sarah Davachi. "Patterns Of Consciousness" on Caterina Barbieri uus ilmuv album ja kui see helinäide meeldib, siis tasub ka kuulata tema albumit "Vertical".

alt-J – "3WW"

MC STan B: Mulle on alt-J vägagi meeltmööda olnud. Juba eelmise aasta lõpul võis lugeda kuulujutte, et alt-J plaanib sel aastal oma kolmanda albumi välja anda ning paar nädalat tagasi ilmuski uus singel. Kas ta on väga alt-J’lik, vist pigem mitte, aga muidu mõnus chill pala. Alati on küll võimalus, et bänd vaatas seda videot ja otsustas hoopis uue lähenemise kasuks. Nüüd jääb üle ainult tervet albumit oodata.

sir Was – "In The Midst"

Lauri Lember (Off-Kilter): Parim kaasaegne popmuusika tuleb Rootsist. Nii nagu Miike Snow ja Little Dragon, on ka sir Was pärit just samast Eesti naaberriigist. Multiinstrumentalistist sir Was’il võttis omajagu aega, et sooloprojektiga maha saada – varem mängis ta trumme näiteks Junip’is ja Jose Gonzalez’i bändis, kuid 10. märtsil ilmus lõpuks tema esimene kauamängiv. Courtesy of Youtube autoplay.

Monolog – "I Will Return To You From The Abyss"

Lõvi: Joomine on üks hirmus asi. Eriti päeval, kui oled ise Rada-Ivole lubanud, et kirjutad ja siis selle, mõistagi, viimasele sekundile jätad. Katsu ise siis sedasi midagi loetavat nisadest välja pigistada ja mitte poolel teel ära minestada. A selle videoga oli see lugu, et alguses tahtsin Qebruse "Rainy Mondayd" soovitada, mis mõni päev tagasi üllitati ja suht pandavalt tehtud on. Muss on kah normalbeat. Selline uusbarokjas. Aga siis nüüd eile lasid nad jällegi Monologi "I Will Return To You From The Abyssi" lahti, mis mulle tegelikult isegi rohkem meeldib, kuna on ebatavalisem ja see võsaga rabistamine sobib ka selle looga kuidagi julmalt hästi. Hea dronejas lugu ja. Nii et ma nüüd ei oskagi valida, et kumb see parem on. Valige ise.

Bedless Bones "True Devotion"

Anders "Kuratino" Melts: Seekordne musasoovitus tuleb telliskivi veeretamiskauguselt. Tegu on Kadri (Forgotten Sunrise) esimese videoga. Ütlen ausalt, ma ei oskagi seda lugu väga millegagi võrrelda ja see lisab veelgi võlu. Tõeliselt tugev pala ka ilma videota, kuigi nii pull kui see ka pole, sai tal video põhimõtteliselt varem valmis kui lugu. Nii helis kui pildis on justkui kaks poolsust, mis ägeda terviku moodustavad. Hämar ja samas chill sammumine piki plinkivaid mõttekoridore. Võimas algus Bedless Bones’i aka Kadri Sammeli sooloteekonnale!

Shift Tides x Buga – "We Broke Each Others Heart"

Ivo: Minult kuu tagasi interveebidesse ilmunud pala, mis põrkab ja lõikab täpselt nagu peab. Ma seda tegelikult lahti kirjutada ei jaksa, siin vist peab mingit postinternet juttu ajama, mis hetkel tundub ilmselge liig. Shift Tidesi taga peitub muidu Magnus Morel, kes radaseitsme lugejale tundmatu ei tohiks olla. Sooloprojektid, Talamak ning ka Zebra Islandis on figureerinud, kui mu mälu ei peta.

Linkwood – "Love Lost"

Iiris: Kas te seda lege lugu teate? Rets ambient house, väga subtle. Mitte väga uus, aga tuus.

MYRONE – "「#REALDOMINIONWARHOURS」"

Kirill: Tavaliselt "retro" mussi tegev Hugh Myrone on ilmutanud uue Soundcloudi playlisti (praeguseks) nelja metal-looga, kuid mis kõlavad täpselt tema võtmes. Tüübil on väga äge omanäoline saund, mis eristab tema lähenemist teistest. Üks mu lemmik kitarriste kuna tal on nii selgelt oma käekiri, mis stiilist olenemata igast loost vastu kumab.

Veel artikleid