Nädala muusikapai nr 19

MustikMustik
Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat.

Maasikad – "Sinuta"

MC STan B: Ma väga harva vajutan YouTube’is trendingu nuppu, aga sel nädalal korra vajutasin ja komistasin selle loo otsa. Miks see trendib? Ma ei tea. Kas lugu on hea? Ei, suvaline keskpärane Raadio Elmar pala. Kas jääb vähemalt kummitama? Õnneks mitte. Kas video on vähemalt naljakas/huvitav/puändiga, korvates sellega loo keskpärasuse? Jääb iga ühe enda otsustada. (ᴱᶦ, ʰᵃᶫᵇ ᵒᶰ⋅ ᵀõᵉᶫᶦᶰᵉ ᵛᵃˢᵗᵘᵏᵃʳᵛᵃ ᵖᵃᶦ⋅)

Bizarre – "Painting the Silence"

evertp: Bizarre’i uus vinüülketta-reliis "Beautica" on valmis, veebipoodidest ja päris kauplustest saab seda juba mõnda aega omale hankida. Väidetavalt on Andres Metsal olemas ka üks CD-R Bizarre’i seni avaldamata lugudega, millest osad tema arvates olid väga okeid ja mõned jällegi liiga popikad. Siin igal juhul uue reliisi seitsmes lugu kõigile tutvumiseks.

Bagarre Perdue – "Combat Avant garde"

Lauri "Born To Bang" Lember: Lugu on pärit 15. veebruaril avaldatud samanimeliselt EP’lt, kus postitamist väärivad kõik lood. New wave/post punk muusika sobib meie pimedatesse öödesse suurepäraselt, mis koostöös nõrkusega prantsuskeelse sosistamise ja Serge Gainsbourg’iliku jutuvestmise vastu võidab minu südame iga kell. Tres tres bien!

Hail Spirit Noir – "The Cannibal Tribe Came From The Sea"

Anders "Kuratino" Melts (BFTV, Forgotten Sunrise): Eelmisel õhtul vaatasime just Hannibali ja siis järgmisel päeval sõitsime Tamsallu juubelile ning rabasin veel kuulamata Hail Spirit Noir’i albumi "Mayhem In Blue" (Dark Essence Records) autosse kaasa. Album, millest ma ei saanud veel täpselt aru, aga andis nagu märku, et see võiks mulle korda minna. Kui jõudis oma keerlemisega selle looni, olin müüdud. Eriti mõnusalt läbi mõeldud ja üllatusi täis lugu. Tegelikult nagu albumgi oma olemuselt. See pala aga kuidagi on nagu eriti hea ikka. Nagu Nachtmystium teeks Samaeliga tribuudi Aphrodite’s Child’i albumile "666". No Hail Spirit Noir on samuti Kreeka trio, ei välistaks mõjutusi.

Kira Skov – "I Celebrate My Life" (Trentemøller Remix)

tess: Ma otsisin tegelikult, et kas kuskilt leiab mingi osa meie saaremaise saksofonisti Maria Fausti ja taanlanna Kira Skovi uuest teosest "In The Beginning" (praegu veel on leida ainult teaser), mis salvestati täies pikkuses Ilmjärve õigeusukirikus. Ilmjärve kirikut soovitan külastada – see on veel üsna räämas, kuid tegutseva väikse kogudusega tilluke, kuid üllatavalt massiivsena mõjuv sibulkuplitega kirik Lõuna-Eestis. No igal juhul otsitud lugu ei leidnud, aga komistasin selle Kira Skovi loo Trentemølleri remiksi peale, mis kõlas üsna lummavalt. Ning kuigi originaallugu on ka täitsa tore, siis remiks töötas kuidagi paremini.

Aristophanes – "人為機器" (Humans Become Machines)

Ivo: Arusaadavalt pole õrna aimugi, millest siis täpsemalt loos juttu on, aga flow toimib. Aristophanes jäi esmalt kõrvu Grimesi albumi "Art Angels" palast "Scream" ning ka seekord on Grimes mängus – produktsiooni osas ning ka lisavokaaliga. Aristophanes peaks 24. veebruaril ilmutama värske mixtape’i ning see on selle nimipala.

Compound Minerals – "Disruption"

Hugo Murutar (MÜRK): See lugu on ränk kütus, minimal ja rammus biit. Tore on jälgida, et ainult "turvalisi" techno träkke meil ei tehta.

Demdike Stare – "Overstaying"

Mark Stukis (Von Krahl, AUX): Sellisel hallil ajal sobivad mulle eriti hästi ambient vaibiga lood. Lugu on toores, sahiseb, ragiseb, samas sügavad saundid paitavad pehmelt ja hüpnotiseerivad. Tallinn-Tartu maanteel kell üks öösel peaks hästi toimima.

Satellite Young – "Don’t Graduate, Senpai!"

Kirill: See lugu tuletab mulle meelde, kui mul lapsepõlves telekast Cartoon Network millegipärast ära kadus ja pidi hakkama saksa kanaleid vaatama. Seal näidati hoopis teistsuguse joonistusstiiliga kummalisi multikaid. Selle loo video kui ka muusika viivad mind täpselt sinna 90ndate elutuppa tagasi. 可愛いイヤーワーム (kawaii kõrvauss).

King Woman – "Deny"

painkiller: King Woman on doom-metal kollektiiv San Franciscost. Mulle jäid nad kõrva paar aastat tagasi, kui kuulsin nende kaverit This Mortal Coili loost "Fond Affections", mis on omakorda kaver Rema Rema loost, kes oli 80ndate alguses 4AD all lühikest aega tegutsenud bänd. Nüüd on King Womanil ilmumas esimene täispikk plaat ja sellelt on juba kolm lugu ka eelkuulamiseks välja pandud. Lood on sünged, rasked ja jõuliselt. Kuula kindlasti, kui sulle meeldib Chelsea Wolfe või True Widow, ära kuula, kui oled EKRE valija või sulle meeldib tekke tekikoti sisse ajada. Ilmselt saab bänd kohe väga kuulsaks ka, pitchfork.com on plaadile hindeks juba 8,2 seadnud.

Veel artikleid