Nädala muusikapai nr 17

Kirjutas Rada7.ee
09-02-2017

kass Vastik
Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat.

Hey Violet – Guys My Age

krissirge: Vanus on ainult number ja läbi ajaloo on rokkstaarid kirjutanud laule armastusest ja seksist alaealiste tüdrukutega. Aga kui see teile ebamugavust valmistab, siis ärge muretsege. Nüüdsest on olemas ka lugu, mis räägib sellisest suhtest ka vastaspoolelt.
Hey Violet on väidetavalt ikka pop-punk bänd, aga see lugu on puhas The Weeknd kanti kurjakuulutava soundiga R&B, mis loob silme ette suitsuse klubi, kus inimesed nagu aegluubis üksteise vastu hõõruvad. Aga lüürika… Laulja kirub omavanust meest, kes teda rahuldada ei suutnud ja läheb linna peale kedagi vanemat ostma. Mõelge, et laulja oli alaealine seda kirjutades ja lugege eelmine lause uuesti. Loos on ka järgmine rida: "Now I’m out and wearing something low-cut, ‘Bout to get attention from a grownup". Mul jäi reaalselt esimene kord seda kuuldes suu lahti.

Dopelord – "Children Of The Haze"

Roman Demchenko: See vokaal hakkas nii jõhkralt kummitama, et juba nädal aega laulan iga kord kui lähen auruse duši alla: "We are the children of haze!".

Volodja Brodsky – "Dark Snow"


https://devouringstar.bandcamp.com/track/decayed-son-of-earth
Sandra Vungi (Neoandertals): Soomest pärit Devouring Star on üks viimase aja mõnusaid leide. Temas on natuke seda Islandi blacki ja Portali tumedat ja meeldivalt rusuvat groteskset vaibi, mis mulle väga meeldib. Äge on ka see, et nad esinevad 18. veebruaril Tallinnas Howls of Winter festivalil, nii, et peab vist Lõuna-Eesti metsast teekonna pealinna ette võtma.

Stormzy – "Big For Your Boots"

tess: Minu Howls Of Winteri soovitus kõlas juba eelmisel nädalal, aga sel nädalal naasen jälle räpi juurde. Peale üheksa kuud kestnud pea täielikku vaikust (viimaste kuude jooksul mitte ühtegi instagrammipostitust muidu väga aktiivselt sotsmeediakasutajalt lihtsalt jääb varem või hiljem silma), ilmus Inglise täiskiirusel tähtede poole kihutavalt grime-lootuselt uus singlilugu "Big For Your Boots" ning teade, et debüütalbum „ Gang Signs & Prayer” ilmub juba 24. veebruaril. Stardikiirendust iseloomustab kõige paremini, et kui eelmise aasta alguses oli Stormzy toonast kõige populaarsemat lugu „Shut Up” Youtube’is vaadatud miljon korda, siis nüüd, täpselt aasta hiljem, on tema uue loo videol kogunenud napi kolme päeva jooksul juba kaks miljonit kuulamist-vaatamist. Oma videotes ja tekstides on Stormzy jäänud seni truult kodukohta Londoni lõunakaldal, mis mulle isiklikult alati sümpatiseerib ja huvi pakub. Noh, ja muidugi ei saa märkimata jätta, et singliloo pealkiri ajab veits itsitama kui mõtled, et mehel, kes kõigist ümbritsevatest vähemalt peajagu pikem on, võib tõesti vajaliku numbriga jalanõude leidmine raskusi valmistada. #merky

Carpenter Brut – "Trilogy"

Raimond Põldmaa (Tallinn Music Week): Selle aasta avastus Eurosonicult, Gröngingenist – Carpenter Brut. Toimib kõige paremini laivis visuaalidega, kuid kõlbab ka pimedal linnatänaval klappidest kuulata. Bändi retsepti internetist ei leidnud, kuid kui peaks amatöörkokana proovima ise seda smuutiks teha, siis see võiks välja näha nii:
750ml Justice
50ml Airwolf
50ml Mad Max
50ml Duran Duran
50ml Vampiiritapja Buffy
50ml Bon Jovi

doon kanda – "axolotl"
Mehhiko tömpsuu
Björk, Wench, Arca, Arca, FKA twigs), kes avaldas jaanuaris produtsendinime doon kanda alt esimese EP nimega "Heart", väljaandjaks Hyperdub. Pikaajaline kaasteeline Arca on kindlasti ka esimene, kellega paralleele tõmmata. EP tervikuna jäi triikimise kõrvale justkui veidi väheks, aga avaloole soovitan sellegipoolest kõrva peale panna.

King Gizzard & The Lizard Wizard – "Sleep Drifter"

Rainer "PeZ" Peterson: Austraalias ikka osatakse seda pseudoretrot väga autentselt teha, Wolfmotherist Tame Impalani, aga King Gizzard & The Lizard Wizardi 24. veebruaril ilmuv plaat on minu jaoks sellest skenest oodatuimaid. Ja neil aasta jooksul juba teine plaat ka. Kõik kolm ilmunud singlit on väga head, aga see lugu läheb kuidagi ekstra korda ja võtab kokku lemmikaja inimese elus – laupäevahommikuse unesegase aelemise.

Noveller – "Deep Shelter"


painkiller: Noveller on ameeriklanna Sarah Lipstate sooloprojekt. Ülimalt produktiivselt on ambient-drone albumeid ilmunud aastast 2009.
Split albumi on ta näiteks teinud Eestis käinud Aidan Bakeriga ja Thisquietarmy’ga. Ja nüüd tuleb välja, et veel tegeleb filmitegemisega ja on tuuritanud Iggy Popi, St. Vincenti ja Xiu Xiu’ga ja olnud Cold Cave’i ja Ben Frosti "Music for 6 Guitars" liige (käinud siis ka Eestis – Eclectica 2007?). Igatahes on see uus lugu mega.

Al Jourgenseni "Surgical Meth Machine"

https://play.spotify.com/artist/4ogEQQdoJCJwqPgRFyAIXP?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open
Evestus: Ajal mil enamus artiste nii meil kui mujal muretsevad aina rohkem selle pärast, kuidas võimalikult paljudele inimestele meeldida – alternative on mainstream ja punk on pop ning popmuusika üldse muutunud H&M-i helitapeediks – on värskendav, kui vahepeal tuleb välja keegi ja teeb midagi, mis ei vasta ühelegi tootenormile. Midagi, mis on lihtsalt nii suurepäraselt kohutav, vabastav ja inspireeriv, et selle muusikaks kutsumine tänapäeval tundub solvanguna.

Xiu Xiu – "Forget"

evertp: Eesti Vabariigi aastapäeval ilmub Xiu Xiu uus plaat, mis on, nagu ikka, jõudnud juba internettidesse lekkida. Kellele muusika omamine füüsilisel kujul meeldib need saavad rõõmustada, sest uus plaat näeb täpselt selline välja, et tahaks seda hammustada. Korralik 12-tolline pulgakomm ja väiksem CD mõõdus veel lisaks, kui oled "varajane lind."

Jamiroquai – Automaton

MC STan B:Läks seitse aastat mööda ning Jamiroquail on jällegi uus album tulekul. Paar nädalat tagasi ilmunud sinkust ei osanud algul midagi arvata, kuid ajapikku jääb refrään isegi veidi kummitama. Mingeid ootusi-lootusi uue albumi suhtes ei sea, kuigi salamisi tahaks, et oleks hea. Eks näis.

Powder Slut – Reworks

https://powderslut.bandcamp.com/album/reworks
Kirill: Esimene plaadipool on väga hea.

Veel artikleid