Nädala muusikapai nr 16

Kirjutas Rada7.ee
Sildid
01-02-2017

Tiiger
Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat.

Mastodon – "Sultan’s Curse"

MC STan B: Reedel sain teada, et lõpuks ometi tuleb Mastodonilt uut materjali. 31. märtsil avaldab bänd oma seitsmenda kauamängiva "Emperor of Sand" ja esimene singel on paljulubav. Pigem muretsesin, et äkki lastakse latti alla või minnakse veel popimaks, aga ei, väga mastodonlik lugu. Jään albumit ootama.

5LOOPS – "L2inud minema" [sPoom & Hr.Kivi]


Ivo: Mulle tundub, et see on selline klassikaline "Agu Sihvka annab aru" tüüpi lugu, kus peab vähemalt poolteist minutit enne tausta seletama enne asja tuumani jõudmist. Ühtlasi võib seda tõlgendada kui üpris soliidset ja ammendavat põhjendust, et ei viitsi teiste järgi oodata. Saad aru, isegi kui (ütled, et) jooksed nagu Bolt, siis sa mu’st jäänud maha. Ma olen läinud juba minema.

Earthen Sea – "Exuberant Burning"


painkiller: Earthen Sea’st ma midagi enne kuulnud ei ole, võib-olla on tegu ambient-techno-dub maailmas juba vana ja tuntud kalaga. Mulle jäi lugu lihtsalt kõrva sellepärast, et legendaarne indie plaadifirma Kranky annab tema uue albumi välja 16. veebruaril ja tundus midagi, mis võiks täitsa meeldida.

Au-dessus – "IX"

tess: Leedu paljulubav black-metal bänd Au-Dessus on käpad löönud Prantsuse plaadifirmaga Les Acteurs de l’ombre Productions ja kuulutasid sellega seoses, et nende uue albumi ilmumise kuupäevaks saab olema 19. mai. Uuelt plaadilt anti esimesena nuusutada lugu „XI”.
Eesti publik saab keebistatud Leedu postbläkkmetallistidele pilgu peale visata juba paari nädala pärast. Täpsemalt 16. veebruaril, kui toimub Eesti black metal skene aasta suursündmuse Howls Of Winter soendusbakhlanaal, kus näeb lisaks Au-Dessusele veel Hollandi lo-fi black magic staari Urfaust ja kodumaist Thou Shell Of Deathi. Ühtlasi on ennenägematu võimalus maha pidada Balti maavõistlus „Kelle keebid on pikemad ja mustemad”.

Veel artikleid