Nädala muusikapai nr 8

Kirjutas Rada7.ee
29-11-2016

Tessa
Teie ees on Radaseitsme minitiimi ja mõne aktiivsema kaasarääkija iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Rõhk põneval – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat, aga kindlasti põnevat.

Sven Grünberg – "Anima 1977-2001"


ivo: Kui teil mõnele muusikasõbrale viimasel hetkel kingituseideed on tarvis, siis 22. detsembril ilmub Frotee Records alt Sven Grünbergi 24-looline kogumik. Grünberg tähistas äsja ka oma 60. sünnipäeva ning Eesti Ekspress kogus selle puhul ka paar kommentaari teistelt muusikutelt. Muusika pärineb peamiselt multifilmidest ja pole varasemalt ühelgil füüsilisel meediumil ilmunud. Palad on valitud härra enda poolt, et tekiks ka terviku tunnetus. Esimene pool rändab pigem 70ndate ja 80ndate elektroonika ja eksperimenteerimise vaimus, Naksitrallidest Klaabuni. Teine pool peegeldab Grünbergi klassikalisemat lähenemist filmimuusikale. Kogu lugude nimekiri ja rohkem infot on selle sama Soundcloudi sämpleri juurest. Boonusträkina pakun veel Raadio Kohila versiooni "Klaabu kosmosest".

Karmakoma – "Imagination & mechanical metamorphoses"


tess: Inimene, kes on kunagi ohtralt käianud Massive Attacki lugu "Karmacoma", ei jäta kindlasti märkamata bändi nimega Karmakoma. Eriti kui bänd on Sloveeniast, ehk regioonist, mille muusika viimasel ajal on niikuinii aktiivselt tähelepanu tõmmanud. Ilmselt stiilinimena pakuksin nonsensina kõlavat (nagu suurem osa muusikastiilinimetusi) elektroonilist punki või punkelektroonikat, aga kuidagi muudmoodi ma ei oska seda agressiiv-jutustava, kiirendusega Happy Mondaysi Shaun Ryderit (eriti lugu "Movement") meenutava, laulumaneeriga lõhkuvat elektrobiiti nimetada. Igal juhul minu jaoks täiesti vastupandamatu kombo.

3 Doors Down – "In The Dark"

krissirge: Kui ütlen 3 Doors Down, siis enamikele tulevad meelde need suured post-grunge balladihitid, mida bänd nii 15 aastat tagasi suurel hulgal välja pumpas. Aga aeg on edasi läinud, mehed on vanemaks saanud ja mõttes on …..SEKS! Jah, uusima plaadi esimesel singlil ei laulda mitte kallima tagaigatsemisest, luuseriks olemisest või hullust supermanist, vaid hoopis sellest, kuidas „She likes to do it in the dark“.
Küsimus aga on, miks talle meeldib seda ainult pimedas teha? Kas see mitte häbelikkust ei näita, miks sellest braggida? Päris "Girls,Girls,Girls" tasemel stripilugu pole, aga dude-rocki uuemasse peoplaylisti võiks sobida.

5Miinust + Genka + Kuera – "fuuria / ?"

MC STan B: Detsember on kohe-kohe käes ja peagi hakkavad ilmuma meie ajakirjandusse aastalõpu tabelid. Kas 5miinust leiab ära märkimist? Mõne kriitiku nimekirjas leiab selle kindlasti. Teised ehk ei julgegi kirja panna, sest oma snoobilikkuses arvavad, et see plaat on liiga ossilik, labane, vulgaarne ja üleüldse on mõeldud sellisele segmendile, kes ei tea, mis on hea muusika. Ma siiski arvan, et saab ka stiilselt labane olla ja sellega saab 5miinust suurepäraselt hakkama.

Lawrence English – "Object Of Projection"


painkiller: Mahedat undamist välja andva Austraalia plaadifirma ROOM40 eestvedaja Lawrence English’i uus lugu. Mis ma oskan öelda, täielik õpikunäide heast ambient-drone’ist ja seda vähem kui viie minutiga. Halb uudis on, et täispikk album ilmub alles jaanuaris.

Bart Graft – "Americana vol.1"

Kirill: Avastasin selle Tallinnast Võrru sõites. Kirjeldab mu nädalavahetust suurepäraselt.

Veel artikleid