Nädala muusikapai nr 7

Kirjutas Rada7.ee
23-11-2016

HärraHärraFoto: Grete Liivla
Teie ees on Radaseitsme minitiimi ja mõne aktiivsema kaasarääkija iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Rõhk põneval – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat, aga kindlasti põnevat.

That Handsome Devil – "Time Machine"

PeZ: Nagu minu puhul võib arvata, on selle loo juured ka mängudes. That Handsome Devili “Rob The Prez-O-Dent” oli muusikamängus RockBand 2 ja sellest ajast saati olen sellel Brooklyni kõige paremini varjatud saladusel silma peal hoidnud. Just ”Time Machine” on hetkel aktuaalne, sest see pärineb 2014. aasta albumilt “Drugs & Guns For Everyone”, mis nüüd novembris ka vinüülil ilmus. Kuld plaat, täis alkoholist ja narkootikumitest läbivettinuid meloodiaid, tumedat jatsu ja küünilisi tekste. Perfektne kombo.

Marielle V Jakobsons – "Undone"

painkiller: Lugu Mariell V Jakosbsonsi uuelt, Thrill Jockey alt ilmunud plaadilt. Marielle on USA helikunstnik, kes olnud ka näiteks Date Palmsi liige. Uus plaat on stiililisel sarnane eelmisele loomingule, mahedale süntesaatorieambientile on peale asetatud kauguses olev vokaal ja üksikud pillid, mis loovad natuke idamaise meeleolu.

Relapso – "Echo Two"

MC STan B: Talvel on alati suurem soov midagi tummisemat süüa ning samuti ka kuulata. Seega, minu poolt sel nädalal midagi technosemat. Pea kuus minutit nüpeldamist, mis aitab edukalt talvekaamose üle elada.

Bullet For My Valentine – "Don’t Need You"

krissirge: Naljakas mõelda, et Bullet For My Valentine on tegutsenud juba 18 aastat ja "The Poison" tuli välja rohkem kui 10 aastat tagasi. Minu silmis tunduksid nad ikka olevat need noored emopoisid, kes tõid metalcore’ile kommertsedu (teiste bändide seas).
Eelmise aasta "Venom" oli tugev comeback peale paari igavamat albumit ja nad olid minu jaoks ka üks Graspopi tipphetki (youtube’s on ka see live täispikkuses üleval), seega olin üllatunud, et juba tuldi välja uue looga. "Dont Need You", kuigi täiesti kuulatav, näitab, et memberberries on jõudnud ka bändini ja tahetakse näidata, et „MEMBER THE POISON, MEMBER TEARS DONT FALL…OHH I MEMBER“. Samas kommentaarid ütlevad, et see kõlab rohkem nagu Bring Me The Horizon, mis järele kuulates…tõsi, võiks küll "Sempiternali" pealt olla. Nii et kui BMTH uus album teid külmaks jättis, siis uus BFMV on just teile!

Maria Monde – "Maailma"

Ivo: Mina olen seekord napisõnaline ja jätan selle video teile rõõmuks. Soome pop-räpp. Videol vaatamisi 1,2 miljonit.
tess: Ei juhtu just sageli, et me Ivoga ühe ja sama loo välja valiksime, aga praegu on just see aeg aastas. Sukeldumine läbi tuhandete uute träkkide, toob tulemuseks selle, et meelde jääb Soome blondiin, kes väidetavalt tegeleb laulmise, laulukirjutamise, selle õpetamise kui ka viiulimänguga ja kes su oma Vaido Neigaus-tüüpi tantsupoisi, düslektilise refrääni ja aeglustatud räpi-taustaträkiga sirakile rabab. „Soo in loooov.”

petmanson – "We are intruders", "Breaking the code", "The portal"


Kirill: Häkkerisaaga, mis hetkel veel koosneb kolmest osast (kuuldavasti neljas on juba peaaegu valmis). Oeh, trackeriga tehtud muusika, mu ainuke nõrkus…

Veel artikleid