Nädala muusikapai nr 6

Kirjutas Rada7.ee
16-11-2016

ashi kass
Teie ees on Radaseitsme minitiimi ja mõne aktiivsema kaasarääkija iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Rõhk põneval – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat, aga kindlasti põnevat.

Lorenzo Senni – "Persona"
https://open.spotify.com/album/6mYcSE6c9FOwaOG9rifQM2
Ivo: Kaks pala tilkus juba varem ja fännid on neile kindlasti ka kõrva peale visanud, kuid ma hoidsin end tagasi, et soovitada ikkagi tervet reliisi. Senni paari aasta tagune "Superimpositions" (2014) sobis mulle erakordselt hästi nii plaadilt kui kontserdisaalis, seega ootasin uut juba ammu. Ambienti, glitchi, trance’i, aga seda kõike superkliiniliselt. Tantsumuusika ilma ühegi trummisaundita.

Loscil – "Monument Builders"


painkiller: Kanada eksperimentaal ja ambient muusik Loscil’il on legendaarse labeli Kranky alt ilmut uus album "Monument Builders". Kui mõned Loscili plaadid on väga uinutavad ambient unerohud, siis värskes materjalis on rohkem särtsu ja rütmi. Lugu "Anthropocene" meenutab näiteks intensiivseimaid Philip Glassi teoseid ja mõnes teises loos on märgata drone’ilikku helimaastikku. Kui see plaat meeldib, siis tasub kindlasti proovida ka tema eelmisi albumeid "Sea Island" või "Sketches from New Brighton"

Nyrok City – "Jumala maja"


tess: Nyrok City uus lugu „Jumala maja”, ilmuvalt albumilt „Loojangule vastu”, kuulub kahjuks sinna „mis see siis nüüd oli!?”-tüüpi üllatuste hulka. Ei ole kunagi Nyrok City fännide hulka kuulunud, aga bändi varasem agressiivne ja eri suundadesse rähklev energia oli kahtlemata tähelepanu köitev. Uus lugu oleks aga nagu kokku sõlminud The Belka ja Sõpruse Puiestee, näpuotsaga Metro Luminali sekka, ja pean tunnistama, et see on mu meelest üks koledamaid kujuteldavaid kombinatsioone. Loo kindlaks plussiks on aga veidra tume-skisofreenilise alatooniga ja kuidagi väga täpselt üksteisesse haakuvad sõnad, mida kahjuks neid praegu ümbritseva ebamäärase summutava mudru seest eraldi välja nokkima peab.

Autechre – "Tewe"

evertp: See oli esimene Autechre lugu mis teadlikult mulle kõrva jäi ja mille tõttu bändi vastu huvi tundma hakkasin. Kuigi meie kohtumine oli juhuslik, nimelt kõlas see konkreetne lugu ühe rulavideo (mille ma lindistasin muuseas VHS-kassetile, need olid veel need ajad) taustaks, käis mu peas mingi "klõps" ära. No teate küll seda olukorda, mida te kirjeldada ei oska. Pidin kohe teada saama, kes nad on, kust nad tulevad ja hinge kinni hoidma, et minek oleks ikka vinge ja suure leegiga. Internet polnud veel nii laialt levinud, info hankimiseks kasutasin hoopis Eesti Rahvusraamatukogu muusikatuba. Ma ei pidanud pettuma. Nüüd, 13. novembril, umbes 15 aastat hiljem nägin ma selle koosluse oma silmadega lõpuks ära ja ma loodan ainult, et inimeste intelligents hakkab neile varsti järgi jõudma. Vait olla ja telefonid välja lülitada!

Justice – "Randy"

MC STan B: Ma olen alati Justice’it veidi vaesemehe Daft Punk’iks pidanud. Ausalt öeldes, ma isegi kipun unustama, et nad ikka veel tegutsevad. Seega, tuli üllatusena, et juba sel reedel ilmub neil uus album. Eks näis, äkki on hea. Singel on täitsa ok.

A Day To Remember – "Naivety"

krissirge: Pop-punk on tegemas comebacki! Nostalgia on võimas jõud ja 2016. aastal tundub, et mida rahvas soovib, on igat õiget punkarit nina krimpsutama panev kommertspunk. Green Day, Blink-182, Good Charlotte, Simple Plan, Sum 41 – kõik nad andsid sel aastal uued albumid välja. Aga uuemaid gruppe on ka peale tulemas.
Teie ees on A Day To Remember. Nad on viimase niii 7-8 aastaga leidnud sellise huvitava kompromissi, et nende karmimad lood on tavaline mitte väga huvitav metalcore, aga nende singlilood… Võtame ette nende viimase singli "Naivety", kus austust Bad Religion’ile kantakse käise peal. Austusest vanemate vastu üritavad nad videos naljakad olla (selle edukus ilmselt sõltub kuulaja vanusest). Joosep Järvesaar, mis sa seal Cartooni’s aega raiskad, praegu on just õige aeg Bedwetters kokku panna!

Veel artikleid