Nädala muusikapai nr 5

Kirjutas Rada7.ee
09-11-2016

Teie ees on Radaseitsme minitiimi ja mõne aktiivsema kaasarääkija iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Rõhk põneval – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat, aga kindlasti põnevat.

Hatari – Ódýr (bandcamp)
marko pütsep
painkiller: Hatari on uus bänd Islandilt ja seetõttu infot on nende kohta vähe. Facebooki ja Soundcloud’i lehte ei leidnud. Ainult ühe loo mingilt Bandcamp’i kogumikult. Samas, kontserdil kõlas bänd juba päris küpselt – olemas on visuaalid, riietus ja lavaline liikumine. Millest bänd laulab, sellest ei ole õrna aimugi. Igatahes proovin sellel artistil kuidagi silma peal hoida ja mitte ära unustada ajaks, kui nad veel loomingut avaldavad.

Tehnoloogiline Päike – „Technological Sun”


tess: Tehnoloogilise Päikese kolmas album „Technological Sun” tõusis ja vajus. Isegi Okeiko oma eelmise nädala intervjuus valis oma seitsmendat lemmiklugu nende kahelt esimeselt plaadilt, unustades kolmanda täielikult, kuigi see ilmus alles sel kevadel.
Ma juba mõnda aega olen mõtisklenud nende kahe viimase albumi erineva saatuse üle – kanti ju eelmine plaat ette Kosmose kino suurele täissaalile koos sümfooniaorkestri ja kooriga ning mida ma tänu eepilisusele ja bändipoiste valgetele särkidele jään alateadvuses võrdlema Elu Sõna koosolekuga. (Jah, ma olen ühel käinud. Küll selleks, et saalist üles leida oma sõbranna ja ta sealt välja sikutada, aga ajutiselt püstitatud suures telgis toimunu on siiani muljetavaldava seigana mälus.) Igal juhul kõige selle tulemina, läksin ja kaevasin välja just Tehnoloogilise Päikese kolmanda plaadi ja kuulan seda juba mitmendat ringi. Plaat on täiesti leitav Soundcloudist, kuhu see bändi poolt kohe peale ilmumist täispikkuses üles riputati teabega, et sinna see kuulamiseks jääbki (füüsilisel kujul ilmus see ainult väga maitsekalt kujundatud vinüülina).

Amaranthe – "That Song"

krissirge: Mitmeidki kordi Eestis käinud Amaranthe on alati olnud bänd, kes balansseerib end kusagil power metali, melodeathi ja popmuusika vahepeal. Kuulates aga nende esimest singlit uuelt albumilt, on selge, et tegemist on puhta „pop metaliga“. Ei, ma ei mõtle 80ndate lõpu glämmi, vaid lihtsalt modernset popmuusikat hevikitarridega. Elize Ryd’i hääl on muudetud autotune’ga Rihanna sarnaseks, beat kõlaks nagu mõnelt vanalt Gary Glitteri loolt ja karjuvat vokalisti isegi ei kasutata. Tulemuseks on…huvitav kompott, mille lähim analoog on Babymetal, aga mitte nii veider.

Simian Mobile Disco – "Happening Distractions"

ivo: Reedel ilmub Simian Mobile Disco uus album "Welcome to Sideways", mida kindlasti paljud oodanud on. Paar päeva tagasi esitleti Red Bull Music Academy raadios ka värsket lugu ja see ilmselt annab suuna kätte. Oli muidugi ette öeldud ka, et nad on väga "eager to return its focus to the dancefloor". Planeerimata reklaamteadaandena, kuid aktuaalsuse mõttes rõõmustavalt – duo detsembri alguses Krahli laval, AUX sarja raames.

Xarah Dion – "Sillage Et Caprice"

evertp: Värsket süntpoppi, sel korralKanadast. Daam, muuseas, esineb varsti Tallinnas, nimelt 17. novembril Kultuuriklubi Kelm laval. Päris tore, kui värsked leiud kohe ka koju kätte tulevad.

Pierce Fulton – "Echo Lake"

MC STan B: Pierce Fultoni otsa koperdasin paar aastat tagasi, kui ta tegi täiesti keskpärast peavoolu EDMi. Ei osanud tast midagi arvata ja jättis üksjagu külmaks ka. Sel nädalal sattus ette lugu "Echo Lake" tema suviselt EP-lt "Borrowed Lives" ja tundub, et härra on täiskasvanulikumaks saanud ja stiili poolest ka edasi arenenud. Täitsa hea track.

Veel artikleid