Nädala muusikapai nr 3

Kirjutas Rada7.ee
26-10-2016

Teie ees on Radaseitsme minitiimi iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Rõhk põneval – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat, aga kindlasti põnevat.

Of Roofs, Genes and Stolen Meanings – "III"


Ivo: Kolmandat ORGASMi sai oma kõrvaga kogeda juba radaseitsme eelkuulamissessioonil, aga minu arvates oleks see ebaaus, kui ma ei tohi nii head ja värsket asja veel kord siin formaadis soovitada. Väga soliidne küte, teeb meele rõõmsaks. Tiptop, seltsimehed!

Shelton San – "Steptrouble"https://sheltonsan.bandcamp.com/track/steptrouble

MC STan B: Just avastasin, et Shelton Sani album "Spontaneous Black" on lõpuks ometi täispikkuses Bandcampis ning selle ilmumisest möödus eelmisel nädalal 10 aastat. Mäletan, et tol ajal ootasin seda albumit pikisilmi, käisin vist isegi plaadisesitluskontserdilgi ja ka kümme aastat hiljem arvan, et "Steptrouble’i" kidrakäik on üks meeldejäävamaid ja ägedamaid, mis üldse Eesti muusikamaastikul salvestatud.

Mitch Murder "The Real Deal" EP (https://dxseven.bandcamp.com/album/the-real-deal)

Kirill: Algselt suvel pidanud ilmuma EP avaldati lõpuks 21. oktoobril. Sellegipoolest, Tartu bussis poolunes EP-d kuulates oli küll tunne, et peale rasket päeva valuutabörsil peaks rannas ühe pina colada tegema…

S U R V I V E – "Hourglass"


painkiller: Stranger Thingsi seriaali muusika on üllatavalt populaarseks osutunud ja tänu sellele on populaarseks saanud ka bänd, mille liikmed Kyle Dixon ja Michael Stein on: S U R V I V E. Korraga on synthwave’i bänd nii kuulus, et nende viimane plaat "RR7349" ei saaks paremal ajal ilmuda, järsku kirjutavad sellest kõik. Konkreetselt see pala on aga nende eelmiselt albumilt "Mnq026". Kõrva saab peale panna nii Soundcloudis kui Spotify’s.

Paperi T – "post alfa"

tess: Kui ma siin kaks nädalat tagasi kirjutasin Londoni luuleräpparist Kate Tempestist, siis sama teed on läinud ka Soome räppar Paperi T, kes juba pea kaks aastat hõljub oma debüütalbumi „Malarian pelko” täiesti uskumatu populaarsuse laineharjal. Tema vähem kui kuu aega tagasi välja antud luuleraamat „post alfa” kadus lettidelt nagu soe sai ning Helsingi Kulttuuritalos toimunud raamatuesitlus kontsert-luuleõhtu pileteid ei jagunud ka kauaks. Nüüd ootavad fännid, et lähipäevil ilmuks poodidesse raamatu kordustrükk ning nii palju kui ma aru saan, siis ka juba kolmas trükk on töös.

Gang Gang Dance – "Saint Dymphna"

evertp: Vaatan, et Kirill sõidab siin bussiga. Ma üleeile öösel üllatusin ühe 50ndates vene keelt kõneleva taksojuhi üle kui avastasin, et härra mitte raadiot ei kuula (haruldane!) vaid takso makis hoopis üks mulle tuttav plaat mängib. Gang Gang Dance – Saint Dymphna! No ajas ikka muigama küll. Vist sellepeale taksojuht kohmitses sõidu ajal oma kulunud kaantega plaadimapi välja ja leidis sealt mingi mulle võõra nõukaaegase süntesaatorimuusikaga ketta, mis kõlas nagu slaavipärane Kraftwerk, sekka võib-olla ka natuke Moskva suveolümpiamängude aegset hõngu edasi kandvat salaprojekti The Kurt Webbers Pink Band. Müstiline vana!

Veel artikleid