Nädala muusikapai nr 2

Kirjutas Rada7.ee
19-10-2016

Teie ees on Radaseitsme minitiimi iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Rõhk põneval – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat, aga kindlasti põnevat.

Holy Fuck – "Congrats"
https://open.spotify.com/album/2w11xM98P3lnBnaG34myZh
ivo: Üle dekaadi tegutsenud Holy Fuck on Kanada instrumentaalbänd, mis andis sel aastal välja uue plaadi "Congrats". Põhiteema paistab olevat, et nad teevad elektroonilist muusikat ilma sellele tüüpilisi vahendeid ja tehnikaid kasutamata, aga see on selline identifitseerimise küsimus ja promojutt. Oluline on see, et uus plaat on hea ja seikleb kuskil elektroonika ja müraroki skaalal. Mulle tundub ka, et see moodustab mingi terviku, mistõttu soovitan terve tükina tarbida.

Various Artists – "FM Sound Module Maniax" (FM音源マニアックス)

Kirill: Paar nädalat tagasi ühest tuubist salaja frequency modulation märksõna järgi videosid otsides avastasin huvitavat jaapani kraami. Erinevad arvutimängumuusika artistid on kirjutanud plaaditäie muusikat, mille saund on tehtud ainult frequency modulation sünteesiga. Mulle meenutas see kohe demoscene’i ja Unreal Tournament saundträkki. Kiidan heaks.

Marie Davidson – "Naive to the Bone"

painkiller: Pala on pärit Marie Davidsoni värskelt ilmunud kolmandalt stuudioplaadilt "Adieux Au Dancefloor". Helinäiteid sellest plaadist veel internetist palju saada ei ole, aga selle ühe soundcloud’i pala järgi tõotab tulla midagi sama head kui tema kaks eelmist ("Perte D’Identité" ja "Un Autre Voyage"). Sünge varjundiga eksperimentaalne minimal wave koos omapärase vokaaliga on lihtne ja hea.

Russian Circles – "Mota"

MC STan B: Russian Circles pole seni veel nõrka albumit väljastanud. Paar kuud tagasi ilmunud "Guidance" on vägagi soliidne ja "Mota" on vist üks lemmikumaid lugusid ka. Kes Biffy Clyrole minemas ei ole, võib samal päeval seada sammud Rockstarsi, kus Russian Circles esineb koos Helen Moneyga.

Mammoth Weed Wizard Bastard – "Y Proffwyd Dwyll" (facebook)

tess: "Y Proffwyd Dwyll" (väidetavalt tähendab see tõlkes „valeprohvet”) on Walesi doomibande Mammoth Weed Wizard Bastard’i teine plaat. Nagu näete, siis bändi nime pealt pole kokku hoitud – põhimõtteliselt on kasutatud ära kõik sõnad, mis erinevates kombinatsioonides ei jäta erilist mõtteruumi, mis sorti kraamile sa lähenemas oled. Kui mõned nädalad tagasi ilmus müüki 500 punast ja mündirohelist vinüüli, siis ei näinud põhjust kohe rabelema hakata. Nüüd netipoodi sisenedes selgus, et mu osaks on jäänud võimalus repress ette tellida.
Varasema kraamiga võrreldes on uuel plaadil rohkelt vokaali – üsna ootamatult malbe, kuid intensiivne naishääl bassimängija Jessica Ball’i esituses, keerab plaadil oleva aeglase tumemüdina mingisse kummalisse eeterlik-udusesse keerdu, tulem on üsna ebamaine ning taamal druiidide tantsu nähes eriti ei üllatukski.

Veel artikleid