Fotod: IAMX – pool saali, aga higine kontsert

Kirjutas painkiller
29-02-2016

Reedel külastas Rock Cafed kunagine Sneaker Pimpsi liige ja nüüd soolokarjääri ajav Chris Corner oma bändiga IAMX. Pooleteist tundi peale uste avamist oli saalis muusikasõpradele veel ruumi omajagu, kuid see ei kohutanud bändi ja soojendusesinejata läks külaline lavale.

Kontserdikülastus oli küllaltki õpetlik, sest minu jaoks oli IAMX kuidagi infoväljast välja kandunud. Elektro kuulamised jäid sinna 00ndate keskpaika ja kui nüüd tekkis IAMXi võimalus näha ka laval, siis miks mitte – 2011. aasta Rabarocki jäi vahele.

Lava oli äärest ääreni täis mahutatud süntesaatoreid, trumme, mikrofone ja ekraane, mis seletas, et ei ole rentaabel neid soojendusesineja pärast nihutama hakata.

Esimese looga oli selge, et kohale tulnud pool saalitäit on hardcore fännid ja ma ei heida ette – kuigi uued plaadilt Spotifyst kõrvu kikitama ei pannud, kõlas muusika trummari ja kahe süntesaatoritüdruku abiga võimsalt. Heaks tegigi ilmselt see, et ei kopeeritud stuudios helisämpleid lihtsalt Maci, vaid kogu elektroonikakupatus pakiti tuurile kaasa. Ei näinud ühtegi arvutit, ainult süntesaatoreid, heliefektiplokke ja muid sarnaseid vidinaid, mida hooga esitusel kasutati, nii hästi või halvasti kui kätega pihta saadi.

Valgustuse eripäraks oli veel see, et otseselt prožektorit ühelegi bändiliikmele kauaks peale ei keeratud ja nii on ka esimese 3 loo ajal tehtud pildid enamasti rohkem kui varjud. Selle kiire ülevaatuse tõestuseks võib äkki veel lisada, et endale plaanimatult, leidis fs end laupäeval Tallinn-Riia bussist.

Chris Corner siseneb veinipudeligaPaljastava pluusiga süntesaatorinaineMerchilett: vinüülid, CDd, T-särgid ja aluspüksidMerchilett: vinüülid, CDd, T-särgid ja aluspüksid

Veel pilte siin hüperlingi all.

Veel artikleid