Noortebänd 2015 – tutvu Tallinna poolfinaali bändidega!

Kirjutas ivo
25-09-2015

Juba sel nädalavahetusel – laupäeval ja pühapäeval – toimub Noortebänd 2015 Tallinna poolfinaal klubis Sinilind. Laupäeval on start kell 19:30 ja pühapäeval kell 19:00. Õhtujuhiks on Laura Prits, Ziggy Wildi laulja.

Enne poolfinaali lavale astumist aga tegime veel ühe eelvooru, täpselt nagu eelmisel aastal. Nimelt proovisin saada kätte tutvustavaks artikliks kõikidelt bändidelt iseenda tutvustamiseks ühte head pilti, lugu ning kiireid vastuseid paarile küsimusele.

Ajal, kui enamus bände peab olema iseenda manager, agent, plaadifirma ja veel sada asja, ei ole iseenda meediakajastuse eest hoolitsemine mitte vähe tähtis. Peab aga tõdema, et esimese kirja peale reageeris 20st bändist vaid 10 ehk täpselt 50%. Meeldetuletuse peale sai vastamisprotsendi oluliselt kõrgemaks, kuid on siiski tähelepanuväärne, et mõni Noortebändil võita sooviv bänd ei suutnud reageerida. Võidusoov on muidugi eeldus, mis ei pruugi tõsi olla – mõni võibolla tõesti ei soovigi.

Igatahes, daamid ja härrad, siinkohal on hea meel esitleda Tallinna poolfinaali bände, kes arvavad, et üks võit kuluks ära. Pange lugu käima ja uurige fotolt visuaalset külge. Nende kõrvale pakume kiirintervjuusid korduvate küsimustega. Kohtumiseni Sinilinnus!

Esinemisjärjekord valiti loosi teel ja samas järjekorras saavad esinejad ka siia kirja.


Pleilistist on puudu Sculptures, kes sai Noortebändi poolfinaali läbi piirkonnavooru võidu ning demo polnud vaja. Oma sõnul neil materjali jagub, aga on otsustanud keskenduda kohe terve EP välja andmisele.


Moody Ocean

Kes te olete, millega lisaks muusikale veel tegelete?
Bänd Moody Ocean on neljaliikmeline: solist ja soolokitarrist Margus, trummar Rando, basskitarrist Martis ja rütmikitarrist Mihkel. Kõik liikmed on väga omanäolised, nagu bändi muusikagi: Margus õpib laulmist WAF-koolis ning on bändi muusika autoriks; Rando õpib Georg Otsa muusikakoolis trumme ning mängib lisaks Moody Oceanile veel mitmetes bändides; Martis õpib Kunstiakadeemias ja tema loodud on bändiga seotud ülilahedad logod ja plakatid; Mihkel õpib Balti Filmi- ja Meediakoolis ja vastutab selle eest, et bändi fotod oleks alati kvaliteetsed ja heli tasemel.

Miks otsustasite Noortebändil osaleda?
Otsustasime Noortebändil osaleda, kuna eelmine konkurss, Tudengilaul 2015 läks väga edukalt, tulime võitjateks. Samuti leiame, et Noortebändi konkurss on väga hea võimalus noortele ja alustavatele bändidele ennast näidata ja proovile panna.

Mis teie vanavanemad teie muusikast arvavad?
Kuna muusika on inglisekeelne, siis sõnumi jõudmine vanavanemateni on mõnevõrra raskendatud. Siiski, meie muusika jõuab kõigini, hoolimata sellest, kas sõnu mõistetakse või mitte. Vanavanemad toetaksid meie muusikalisi tegevusi ka siis, kui muusika nendeni ei jõuaks ja kõlaks väga halvasti, nende roll on ju meid toetada.

Kus näete oma bändi viie aasta pärast? Mis on muutunud?
Loomulikult loodame, et viie aasta pärast oleme kuulsad ning meie muusika jõuab iga eestimaalase kõrva ning kindlasti pürgime veel kaugemale: tahame viia oma muusika ka väljapoole. Loodame et meie muusika on vallutanud palju südameid ja inimestel kumisevad me viisijupid kõrvus.

Milline oli teie jaoks aasta 2015 siiani kõige põnevaim või oluliseim muusikaline ja/või kultuuriline sündmus?
Selle aasta põnevaim ja oluliseim sündmus oli meie jaoks kindlasti Tudengilaul 2015 konkursi võit! Sellel konkursil tegime bändiga esimese live-kontserdi, mis läks ülihästi. Pärast seda on bändiasjad läinud aina ülesmäge. Kindlasti oli ka kahe singli salvestamine meie jaoks oluline samm, nüüdsest on meie muusika saadaval ülemaailmselt – nii Spotify’s kui iTunes’is.


Voice Of Voices

Kes te olete, millega lisaks muusikale veel tegelete?
Laulja Scott Murro, kes bändi põhiline sõnade ja viisi autor, tegeleb lisaks veel videote monteerimisega, käib soolona esinemas ning hobikorras kokkab nagu loom. Bassimees Siim Rohtväli töötab Endla Teatris helimeistrina. Soolokitarrist Jürgen Ild, kes valmistab bändile enamus taustu, käib koolis kokkamist õppimas, tegeleb harrastusena heli töötlemise ja produtseerimisega, millega on aidanud mitmeidki sõprusbände salvestamisel. Rütmikitarrist Sten Varatu teenib hetkel aega sõjaväes, mistõttu tal ei õnnestu Noortebändi konkursil osaleda. Muidu õppis Tartu Ülikoolis geograafiat. Trummar Juhannes Evert, kes on meie uus liige, õpib TTK’s autoinseneriks.

Miks otsustasite Noortebändil osaleda?
Noortebändile õnnestus meil pääseda Pärnumaa kohalikult konkursilt Bändomaanialt. Kuigi me oleme Noortebändi konkursil varem osalenud, tahame ise uuesti tunda ja näidata oma uuele trummarile selle võlu.

Mis teie vanavanemad teie muusikast arvavad?
Scotti vanaema ei tea me muusikast midagi, aga kui paberkandjal kajastume, siis ta lõikab meie artikli välja. Siimu vanemad pidasid meie muusikat alguses mõttetuks müraks, aga aja möödudes hakkas neile rohkem meeldima, kuigi ikkagi ei eelista nad elektrikitarri väänamist.

Kus näete oma bändi viie aasta pärast? Mis on muutunud?
Viie aasta pärast on meil olemas esimene kauamängiv album, mis leiab kajastust vähemalt üle Euroopa, võibolla ka kaugemalgi. Lisaks albumile on olemas mitmeid muusikavideosid, mis on valmistatud professionaalide poolt. Anname kontserte väljaspool Eestit. Usume, et selle aja vältel leiavad kuulajad oma MINA läbi meie muusika.

Milline oli teie jaoks aasta 2015 siiani kõige põnevaim või oluliseim muusikaline ja/või kultuuriline sündmus?
Bändi jaoks oli suurem sündmus Pärnu kohalik konkurss nimega Bändomaania, kus premeeriti meie etteastet paljude auhindadega (parim trummar, parim kitarrist, parim laulja, edasipääs Noortebänd 2015 poolfinaali).


Sculptures

Kes te olete, millega lisaks muusikale veel tegelete?
Me oleme suhteliselt värske, kuid juba päris palju kogenud Saaremaa poiste kooslus. Viljeleme bluusi, popi ja funki. Bänd koosneb neljast liikmest, kelle vanus on väga erinev: bass – Karl-Gustav Uustulnd (15), soolokitarrist – Robin Mäetalu (16), rütmikitarr ja laul – Andreas Hõlpus (23), trummar – Alar Truu (20). Just bändiliikmete erinevus teeb meist hästi mitmekülgse neliku ja meie loomingu eriliseks. Robin ja Karl-Gustav õpivad pillimängu Kuressaare muusikakoolis ning on bändidega tegelenud alates 11. eluaastast peale. Lisaks on nad ka ühed parimad sõbrad ning enamus omaloomingu ideid on nende toodang. Kuid lõpliku mõnusa meki annavad lugudele Andreas ja Alar, kes panevad mängu oma hea touch’i. Vabal ajal on Alar poole südamega fotograafia, Karl-Gustav tennise, Andreas äri ja helinduse ja Robin korvpalli juures.

Miks otsustasite Noortebändil osaleda?
Piirkonnavoor tundus hea võimalus end proovile panna ja nii me ka tegime. Kui saime teada, et võistleme otse Eesti Noortebändi poolfinaalis, olime hämmingus ning muidugi enam tagasiteed polnud.

Mis teie vanavanemad teie muusikast arvavad?
Ilmselt käivad selle arvamuse juurde kaks ainsat lauset. "Tubli, et millegagi tegeled" ja "Kas te vaiksemaks ei saaks võtta". Kindlasti ootaksid nad meilt "Valged roose" ja "Saaremaa valssi", kuid arvan, et nad on siiski õnnelikud meie muusika ja saavutuste üle.

Kus näete oma bändi viie aasta pärast? Mis on muutunud?
Raske on öelda, mis viie aasta pärast sünnib. Kõik oleneb võimalustest, mida meile elu pakub ning kindlasti mõjutab meie edasist kulgu ka Noortebändi poolfinaal. Tahaksime loota, et mängime siis veel kõik koos, kuid eks elu näitab. Me elame oma bändiga hetkes.

Milline oli teie jaoks aasta 2015 siiani kõige põnevaim või oluliseim muusikaline ja/või kultuuriline sündmus?
Muusikalisi elamusi on olnud palju ja enda bändi kohapealt on vist kõige põnevam olnud see, et pärast piirkonnavooru otsust on olnud meil võimalus palju erinevates kohtades esineda nii Tallinnas kui ka Saaremaal. Parim elamus on vist siiamaani olnud Kuressaare Merepäevadel. Lisaks tahaks ära mainida esinemisi Uue Maailma tänavafestivalil ja Von Krahlis.


Man Made Monkey

Kes te olete, millega te lisaks muusikale veel tegelete?
Oleme 4 võrdlemisi sümpaatset kutti Harjumaalt, kes tegelevad lisaks ka muusikaga. Lisaks sellele meeldib meile vahel üksteisega rääkida ja tegelikult mõnikord räägime ka enda teiste sõpradega.

Miks otsustasite Noortebändil osaleda?
Kauro nägi ükskord unes elevanti ja sellest tuligi selline idee. Mõtlesime kohe, et oleks hea võimalus, ja leidsime veel, et kuna oleme noored ja teeme bändi, et siis Noortebänd võikski olla meile ehk õige koht. Pluss on ka võimalus teiste noorte bändide huvitava muusikaga soodushinna eest tutvuda.

Mis teie vanavanemad teie muusikast arvavad?
Pole küll uimane, aga see-eest on hea rahulik.

Kus näete oma bändi viie aasta pärast? Mis on muutunud?
Me oleme kõik vanemaks ja targemaks saanud, Kristjan hakkas veganiks ning alustas jeditreeninguid, Kauro on ajateenistuses ning Dennis ja Henri läksid groupidega Lõuna-Usbekistani inspiratsiooni koguma. Meie muusika kukutab inimesi üles ning on ka vallutamas mäge Kilimanjaro.

Milline oli teie jaoks aasta 2015 siiani kõige põnevaim või oluliseim muusikaline ja/või kultuuriline sündmus?
32. august.


Abandoned Elysium

Kes te olete, millega lisaks muusikale veel tegelete?
Karl on mahlabaaris töötav barman, kes õpib graafilist disaini ja teeb hobikorras videosid. Kevin õpib Tallinna Tehnikakõrgkoolis teedeinseneriks juba kolmandat aastat, vabal ajal tegeleb bändidega – Abandoned Elysium, Cortical White. Sander õpib TTÜ’s IT’d ja G. Otsa nimelises muusikakoolis trumme, seega on vist (IT-)patsiga (tegelikult pole patsi) muusik. Arthur on poole kohaga kolmapäevane bingomängija.

Miks otsustasite Noortebändil osaleda?
Tahame näidata Eesti rahvale, et uuema aja progressiivset metalli eksisteerib ka, samuti tahame leida mõttekaaslasi ning kuulajaid.

Mis teie vanavanemad teie muusikast arvavad?
Karli (laulja) vanavanemad on ühed suurimad fännid meil. Facebookis võib pidevalt nende laike leida meie postituselt. Sandri (trummari) vanaema ikka aeg-ajalt ütleb, et me võiks rohkem seda "ilusat" muusikat teha.

Kus näete oma bändi viie aasta pärast? Mis on muutunud?
Meie kui üle 3 aasta tegutsev bänd, kes on nii väikese ajaga juba 2 plaati salvestanud ning palju kontserte andnud, käinud ka välismaal esinemas, näeme ennast 5 aasta pärast täielikult muusikale pühendunut, aktiivset ning tuuritavat bändi, kes salvestab pidevalt plaate, kellel on plaadifirma ning on tuntud antud skenes.

Milline oli teie jaoks aasta 2015 siiani kõige põnevam või olulisem muusikaline ja/või kultuuriline sündmus?
2015. aasta kõige tähtsam sündmus on meie EP "Unmasked" väljalaskmine, mis on üleval Spotifys, iTunesis, Bandcampis ja Google plays. Samuti ei ole vähetähtsam meie esimese muusikavideo valmimine loole "My Saviour". Üldises mõttes on meie jaoks selle aasta tähtsaim sündmus Eestis olnud Parkway Drive’i ning Chelsea Grini kontsert Tapperis, kuna oleme neid fännanud põhikoolist alates. Samuti oli üks suursündmus Periphery uue albumi väljatulek.


Eliot Ness

Kes te olete, millega lisaks muusikale veel tegelete?
Tegelikult olemegi kõik igapäevaselt muusikud ja tegeleme päevast päeva valdavalt ainult muusikaga. Kes õpib ja mängib erinevates projektides, kes töötab pillipoes. Trummar tegeleb vabal ajal ka krossi sõitmisega.

Miks otsustasite Noortebändil osaleda?
Sven, meie trummar väitis, et Ziggy Wildi kooseisus asendustrummarina Noortebändi võitmine oli päris ok sündmus. Eks teisedki ole varem osalenud ja saanud häid kogemusi.

Mis teie vanavanemad teie muusikast arvavad?
Meie vanavanemad toetavad meid alati.

Kus näete oma bändi viie aasta pärast? Mis on muutunud?
Viie aasta pärast tegeleme endiselt sellega, mis meile meeldib. Teeme mussi, naudime raske töö vilju.

Milline oli teie jaoks aasta 2015 siiani kõige põnevaim või oluliseim muusikaline ja/või kultuuriline sündmus?
Meie bändi jaoks oli vast kõige coolim osavõtt tudengite eurovisioonist, kus olime žürii lemmikud ja võitsime muuhulgas ka esinemise Tallinn-Stockholm kruiisil, mis oli ka vägagi meeldejääv.


J. A. Bänd

Kes te olete, millega lisaks muusikale veel tegelete?
Roland Palkov (bass), Mihkel Oksmann (kitarr), Juss Rebane (trummid), Maria “Jam Aria” Merisalu (vokaal). Kes käib tööl, kes käib koolis, kes käib tööl ja koolis. Suurim kirg on siiski muusikaga seotud, nagu ka pidutsemine. Jussike tegeleb lisaks ka videograafiaga.

Miks otsustasite Noortebändil osaleda?
Selline konkurss on bändile motiveeriv, annab ettekäände et tihemini kokku saada ja end lihvida. Muidugi on see aasta vanuse tõttu meie viimane võimalus. Kui just tulevikus neljakümbiselt võltsdokki ei tee.

Mis teie vanavanemad teie muusikast arvavad?
Vanavanemad on õnnelikud, et lapsed teevad, mida laste südamed ihkavad. Natuke kurjad ka tegelikult, et põldu ei harita ja võrke ei lapita.

Kus näete oma bändi viie aasta pärast? Mis on muutunud?
Edasi arenenuna, ilusamate ja paremate inimestena. Kõik on muutunud ja samas midagi pole muutunud.

Milline oli teie jaoks aasta 2015 siiani kõige põnevaim või oluliseim muusikaline ja/või kultuuriline sündmus?
Enamus inimesi vastaksid sellele kindlasti nii, et olulisim muusikasündmus Eestis see aasta oli Weekend festival Pärnu rannas, rahvahulk räägib enda eest. Meie otsime pigem natuke teistsugust ja intiimsemat flowd. Näiteks Hiiumaal ühe salajase taluhoovi peal isekeskis korraldatud kolmepäevane festival bändide, DJ-de ja võrkpalli seltsis.


Ajupesumasin

Kes te olete, millega lisaks muusikale veel tegelete?
Üldjoontes on siiski muusika ikkagi meil kõigil peamine. Muusika on meie elu ning me kõik naudime seda. Oleme muusika saatel üles kasvanud, muusikat jääme elu lõpuni tegema!

Miks otsustasite Noortebändil osaleda?
Noortebändil otsustasime osaleda, et end laiemale kuulajaskonnale tutvustada ning ka vastupidi ise ehk uusi tutvusi luua. Loomulikult ka esinemiste pärast. Arvame, et see on hea võimalus sulanduda sisse Eesti muusikamaastikku.

Mis teie vanavanemad teie muusikast arvavad?
Meie muusika ei ole veel tegelikult nende kõrvu jõudnud. Võibolla nüüd Noortebändi raames suudame viga parandada.

Kus näete oma bändi viie aasta pärast? Mis on muutunud?
Väga raske on ennustada, kus oleme viie aasta pärast. Elame päev korraga. Ambitsioonid on meil suured ning naudime täiega seda, mida teeme. Tulevik on täis üllatusi, saame näha.

Milline oli teie jaoks aasta 2015 siiani kõige põnevaim või oluliseim muusikaline ja/või kultuuriline sündmus?
Positivus oli päris lahe. Parkway Drive’i Tallinna live.

Vaata lisaks: 26-09-2015 kuni 27-09-2015 Noortebänd 2015 Tallinna poolfinaalid

Veel artikleid