Vólkova: „Me ei vaja uusi trende, vaid rohkem raamatuid“

Kirjutas takashi
03-06-2015


Reedel, 5.juunil, kui Rakvere on juba vallutanud tuhanded tantsivad mehed, astub selle linna uusimas ja trendikaimas klubis 10 Trummi üles oma tänavuse Euroopa tuuri ainsa kontserdiga Balti riikides temperamentne Argentiina electro-duo Vólkova. Ei esine nad ka Soomes. Lääne-Virumaal aga proovivad Argentiina muusikud järgi tõelist Eesti külalelu. Paari sõnaga oli valmis oma muusika tagamaid avama ja küsimustele vastama bändi eestvedaja Cesar Canali. Ka laval kuumavereline muusik pikka juttu ja lohisevaid selgitusi ei armasta.

Volkova muusikat on kirjeldatud erinevate stiilinimedaga – minimal wave, cold wave, warm wave, electro pop. Millist neist te ise eelistate?
Ükskõik milline stiilinimi on mulle ok, aga mida vähem midagi popiga seostuvat, seda parem.

Miks te valiste bandi nimeks Vólkova? See kostub pisut slaavi või venepäraselt.
Meil oli Hispaania-Sloveenia sõnaraamat ja me vaatasime sealt nimesid, mis kõlaks hästi ja me valisime selle. Mitte midagi erilist, kui aus olla.

Mis inspireerib teid muusika tegemise juures?
Kõik võib olla päästikuks millegi uue loomisel. Termin „inspireerima“ kõlab liiga romantiliselt. Muusika komponeerimine on ilmselt siiski midagi rohkem mehhaanilist.

Mis on teie muusika põhisõnum?
Sõnumit ei ole, ei midagi uut, välja arvatud, et me kõik oleme parajas jamas, aga ma arvan, et te teate seda isegi.

Milline Vólkova lugu on teie enda jaoks kõige erilisem ja tähendusrikkam?
Mulle meeldib "Howl". Selles on midagi erilist, ma ei tea täpselt, mis see on, võib olla rütm, aga see on ajatu lugu.

Milline on Argentiina muusikaelu? Palju seal luuakse eksperimentaalset ja tume-elektroonilist muusikat?
Väga vähesed teevad seda, väike kogukond, kehvad kohad kontsertide andmiseks – miski ei saa olla hullem. Seal on mõned head muusikalised projektid, aga nad on isoleeritud ja puuduvad head sidemed muusikutel omavahel.

Sul on oma plaadifirma Tacuara records. Sa ei anna välja mitte ainult Argentiina ja Lõuna-Ameerika muusikute plaate, aga ka Euroopa bändide loomingut. Kuidas valid bände oma plaadifirma tiiva alla?
Bändide valimine ei olegi nii lihtne, sest on palju häid bände, mille looming väärib väljaandmist, aga me ei saa nende kõigiga toimetada. Ma pean alati hästi läbi mõtlema, enne kui seda teen. Praegu on minu fookus rohkem Euroopa artistidel.

Millised on sinu arvates tume-elektroonilise muusika trendid tulevikus?
Ma ei ole sellest tõesti huvitatud. Me ei vaja uusi trende, me vajame rohem raamatuid.

Millised on tulevikuplaanid Vólkovaga?
Meil on detsembrini kontserdid. Loodan lõpetada töö uue albumiga ja avaldada selle järgmisel aastal. Eks siis paistab …

See on teie esimene kord tulla Eestisse. Mida te teate Eestist? Millised on ootused Eestis viibiud ajale ja kontsrerdile Rakveres?
Jah, see on meie esimene kord. Eelmisel aastal esinesime Lätis. Ma ei tea kuigi palju Eestist, aga see on hea võimalus tundma õppida siinset kultuuri. Loodan kohtuda toredate inimestega ja näha ilusaid maastikke.

Kontserdi lisainfo: 05-06-2015 Kuumad lained valges öös: Vólkova (AR), Cly/Suva, Tamhiis

Veel artikleid