Fotod: Delilah (UK) kontsert Factorys

Kirjutas Valdis Krumins
17-05-2015

14. mail esines Tallinnas Briti lauljatar Delilah. Eestisse tuli lauljatar esmakordselt oma Balti tuuri „From the Roots Up“ raames.

Delilah on üks paljulubavamaid Briti muusikuid, kes on teinud koostööd mitmete nimekate staaridega nagu näiteks Emeli Sandé ja Maverick Sabre ning kaasa löönud Prince’i Austraalia tuuril. Delilah kirjutab, kaasprodutseerib ja esitab peamiselt trip-hop, soul ja R&B muusikat, samas on tema lugudes kuulda ka dubstepi ja drum&bass; mõjusid. Lauljatar on kirjutanud muusikat ka koos Robbie Williamsi ihuhelilooja Guy Chambersiga. Inglismaa publik on Delilahit tunnustanud vaid täissaalidega.

Eesti publikule on lauljatari hääl kindlasti tuntud duo Chase&Statuse; hittloost „Time“, kes väisas 2013. aastal Eestit. „Time“ jõudis UK singlite edetabelis kõrgele 21. kohale ning kogus tuntust ka Eesti kuulajaskonna hulgas. Ka Delilahi lugu „Go“ jõudis Briti singlitabelis kõrgetele kohtadele.

Lauljatar on öelnud, et tema muusikat on teiste seas mõjutanud Ella Fitzgerald, Nine Inch Nails, Chaka Khan, Aalyah, Portishead ja Sade. Delilahit ennast on kirjeldatud kui puuduvat lüli Sade ja The xx-i vahel.

Delilah, kodanikunimega Paloma Ayana Stoecker, on muusikaga olnud seotud kogu elu. Nimelt alustas ta klaveriõpinguid varajases nooruses ning juba 12aastasena kirjutas lauljatar oma esimese muusikapala. On märkimisväärne, et vaid 17-aastaselt sõlmis Delilah plaadilepingu Atlantic Recordsiga.

Enda muusikat kirjeldab lauljatar kui meloodilist, soulfuli ja natukene tumedat. „From the Roots Up“ on lauljatari esimene album, mida tema enda sõnul on kõige enam mõjutanud muusikalised stiilid nagu dub, dubstep, ja drum&bass; ning akustilised kõlad. „From the Roots Up“ jõudis Briti albumite edetabelis kõrgele 5. kohale.

Kõik pildid: Valdis Krumins (vkfoto.lv).
Kontserdi korraldas IC Concerts.

Veel artikleid