Kas sa ikka tead kõiki Positivusel esinevaid Eesti artiste?

Kirjutas ivo
16-07-2012

20.-21. juulil toimub Lätis mereäärses Salacgrivas juba kuuendat suve Baltimaade suurim muusikafestival Positivus, kus sel aastal on lisaks kõigele ka Eesti esindus erakordselt suur – kokku esineb tänavusel Positivuse festivalil 21 Eesti artisti ja DJ-d. Oma panuse annab muidugi numbri suurendamisse ka Tallinn Music Week, millel on koostöös Riia suurima muusikaklubiga Palladium oma lava koos 8 Eesti esinejaga, kuid meie artiste on mahtunud kenasti mujalegi. Ilmselgelt on sellisel festivalil oma teema tugevamad ja põnevamad tegijad, kuid siiski – kas ikka teate neid kõiki? Jookseme tähestiku järjekorras kiirelt nimekirja läbi.

Abraham`s Cafe

2. päev, 18:00 – 18:30, Palladium/TMW lava
Abraham´s Café noored ja ambitsioonikad muusikud on juudi klezmermuusika ning araabia meloodiad ja rütmid osavalt kokku seganud folk- ja jazz-helikeelega. Esialgu peamiselt teiste kompositsioone arranžeerinud, kirjutab ansambel praegu ka omaloomingut. Koosseisus Marten Altrov (klarnet), Kaspar Uljas (akordion), Madis Meister (kitarrid), Sergei Šegurov (bassid), Tõnis Kuusk (trummid). Debüütplaadi ilmumiseks ennustati mingi aeg tagasi selle aasta suveks.

Animal Drama
2. päev, 19:30 – 20:00, Palladium/TMW lava
Animal Drama on ilu-ja indiemeelne pop-rockbänd Tartust, mille asutajaliikmeks ning enamuse bändi loomingu autoriks on laulja Fredy Schmidt. Raadio 2 Aastahitt 2010-l omistati koosseisule “Aasta Demo” auhind ja sama aasta novembris ilmus bändi omanimeline debüütalbum.

Dahling
2. päev, 00:00 – 00:45, Palladium/TMW lava
"Neil läheb korda midagi Eesti oludes harvaesinevat ja antud žanris praktiliselt enneolematut: olla bänd kogu selle keemias ning teha head omanäolist muusikat, mitte üksikuid kordaläinud lugusid. Pop-rock mitte MTV vaid melomaani mõistes," arvustas Jüri Lotman (hindega 4,5/5) kauaoodatud debüütalbumit, mis ilmus aastal 2007. Pikalt tegutsenud Dahling on Positivusel juba teist korda.

Dave Storm
1. päev, 20:30 – 22:00, Red Bull Music Academy lava
Dave Storm on house-muusika maailmas tuntud nimi ja seda üle maailma. Ta on esinenud Ibiza superklubidest kuni Venemaa sügavustes asuvate esinemiskohtadeni välja, rääkimata klubidest üle Euroopa. Alates 1999. aastast produtseerib Dave ka päris oma muusikat, mis on leidnud oma koha mainekate tegijate pleilistides, nt Frankie Knuckles, John Digweed, Pippi, Josh Wink, Ben Watt, Spirit Catcher ja Danny Rampling. Kui ma ei eksi, siis ka tema debüütalbumit on oodata sellel aastal.

DJ Quest
1. päev, 03:30 – 05:00, Red Bull Music Academy lava
Oma kooli ainukesest ”laiade pükstega poisist, kes räppi kuulas” sai hiphop.ee asutaja, mitmete klubiõhtute ja sariürituste korraldaja, R2 saate „Programm” üks saatejuhtidest, Legendaarne Records üks asutajatest ning DJ, kes on lisaks kõikidele Eesti klubidele ja üritustele plaate mänginud ka Lätis-Leedus, Soomes-Rootsis, Norras, Saksamaal, USA-s ja ka näiteks Euroopa suurimal elektroonilise muusika festivalil Sonar Festival. Questi esimesed katsetused arvutiga muusikat luua pärinevad 1995. aastast, tõsisemalt muusika tegemisele pühendus ta 2000-ndate keskpaigas, tootes palju erinevaid töötlusi eelkõige oma dj-settide jaoks, aga ka lugusid ja remikse väga erinevatele artistidele alates Toe Tagist ja Stupid F-ist, lõpetades Koit Toome, Winny Puhh’i, Traffic’u ja Kirtana Rasaga. Kontrolli Questi soundcloudi siit: http://soundcloud.com/djquest

Elephants From Neptune
2. päev, 22:30 – 23:00, Palladium/TMW lava
Elephants From Neptune on väidetavalt sama ettearvamatu kui rottveiler spordikotis. Alates 2010.aastast on nad loonud endale omapärast riff-rocki, mida on võrreldud nii Queens Of the Stone Age, Foo Fightersi kui ka selle kutiga "Visa Hingest". Omanimeline debüütalbum ilmus selle aasta aprillis.

Ewert and the Two Dragons
2. päev, 17:45 – 18:30, Tele2 lava
Sellel bändil on olnud kiired ajad üle Euroopa, kuid ka asja juba Ühendriikidesse ja Kanadasse. Lätlaste jaoks pidi Ewert and The Two Dragons olema juba lihtsalt „Ewerts“ ning arusaadavatel põhjustel esineb samal laval Manic Street Preachersiga.

Kienra & ЯVRS
1. päev, 19:00 – 20:00, Red Bull Music Academy lava
See mees on p2tsi nime all muusikat loonud gängides nagu Kapusta Ja? ning ?kvartett (Miskvartett) ning lisaks on tema poolt produtseeritud paljud erinevad biidid artistide nagu s’Poom, Reket, Põhjamaade Hirm, TommyBoy jt albumitel. Uue "rahvusvahelise" artistinime Ki En Ra alt on avaldatud esimene teos nimega "City of Moment", pakub erakordselt mõnusaid ja massiivseid biite (kuula nt. radaseitse artistiprofiilist). Positivusel on tema koostööpartneriks seekord ЯVRS, kelle biite saate kontrollida tema soundcloudist, kuid videona panen välja hoopis koostöö Kali Briisiga.

Malcolm Lincoln
1. päev, 17:15 – 18:15, Nordea lava
Robin Juhkentali "elektrooniline popp natuke veiderdava alatooniga" on olnud kõneaineks nii „alternatiivsemates seltskondades“ kui ka esindanud meid 2010. aasta Eurovisioonil. Tänaseks on live-duost kasvanud kvartett – lisaks Robinile laval Johan Alexander Petti, Hans Kurvits ja Uku Kübar. Debüütalbum „Loaded With Zoul“ kuulatav täispikalt soundcloudist.

Mimicry
1. päev, 00:45 – 01:30, I Love You lava
Paul ja Kene on radaseitse lugejale tuttavad juba Depoo aegadest. Mimicry astus üles ka meie TMW esitluskontserdil. Täiusliku peomuusika jahil olev Mimicry on viimati kõrvu jõudnud helinditel keeranud oma muusikalises kokteilis garaažirocki vähemaks ja elektrot domineerivamaks.

Mr. Nestor
2. päev, 00:00 – 01:00, Red Bull Music Academy lava
Mr. Nestor on Biit.me boss ning samuti üks eestlastest, kes Red Bulli muusikaakadeemia läbi teind. Videolinki ei silmanud, kuid siin üks miksteip.

OYT
2. päev, 21:00 – 23:00, Red Bull Music Academy lava
OYT on MC Busta, Sander Mölder ja DJ S.I.N, kus kolme mehe erinevad taustad, kogemused ja arusaamad muusikast ühinevad, et luua helisid, mis lähevad läbi žanrite ja stiilide piiride. Olgu see siis hip-hop, house, rnb, dubstep, drum’n’bass või jazz, nimetagem seda OYT’i elektrooniliseks souliks.

Sander Mölder
2. päev, 03:30 – 05:00, Red Bull Music Academy lava
Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kompostitsiooni eriala bakalaureusekraadiga noormehe eelistatud instrumentideks on klaver ja tšello, esimesed katsetused arvutiga muusika loomisest on pärit 2000-ndate aastate algusest. Kunagises Eesti nu-jazz kollektiivis Cosmoskva mänginud Sander on multiinstrumentalist, produtsent ja DJ, kes jagab hetkel oma aega põhiliselt DJ-töö ja heliloomingu vahel.

Sethh
2. päev, 01:00 – 02:00, Palladium/TMW lava
Iirise produtsendina teate vast teda kõik, kuid kes mäletab veel tema erakordselt pööraseid enda lugusid? Tuleva kava kohta puuduvad küll vist helinäited interveebides ning ei oska aimatagi, mida tema esinemine tuua võib, kuid usun, et see on midagi, mis tasub üle vaadata.

Sibyl Vane
2. päev, 20:00 – 21:00, I Love You lava
Noortebänd 2011 peavõidu ja mitmed olulised lisa-auhinnad ära toonud Sibyl Vane seikleb alternatiivroki, bluusi ja popi piirimail. Sibyl Vane astus märtsi lõpus üles teiste kollektiivide seas ka Tallinn Music Week´il, kus nende esinemiskohaks oli Hoovi klubi Rada7.ee showcase´il. Teiste seas oli bändi kuulama tulnud ka Läti plaadifirma I Love You Records delegatsioon, kes sai teistkordse kinnituse, et see on õige bänd koostööks. Debüütalbum peaks just I Love You Recordsi alt ilmuma juba sellel sügisel.

State of Zoe
2. päev, 16:30 – 17:00, Palladium/TMW lava
State of Zoe on electronic/jazz/chillwave/synthpop grupp, mille alustajateks on Sander Mölder ja Anneliis Kits. Nende kahe koostööd olete ehk varemgi kuulanud – näiteks nimede alt Stereo Spectrum või Under Construction.

Talbot
2. päev, 21:00 – 21:30, Palladium/TMW lava
Kindlasti ühed radaseitse lemmiklapsed, samuti viimased TMW/Skype auhinna- ja tiitlivõitjad. Hoiame pöialt, et nende tuuritamisbosside teele satuks järjest enam priskemaid festivale!

Tenfold Rabbit
1. päev, 16:00 – 16:45, I Love You lava
Uus bänd, mis kasvas välja projektist Noortebändi konkursil osalemiseks ning võitis populaarsust „Eesti Laul 2012“ konkursil oma singliga "Oblivion". Muusika on neil omasõnul „segu vanast heast läänekantrist, indierokist ja folgist, mida kergelt täiustab progressiivne rokk“. Koosseisus Andres Kõpper (klahv/akordion/laul), Rain Parve (kitarr/laul), Meelik Samel (bass), Martin Petermann (löökpillid).

Tiger Milk
2. päev, 20:00 – 21:00, Red Bull Music Academy lava
Veel üks meie TMW esitluskontserdil üles astunud esineja. Tiger Milk vibreerib roki, elektroonika ja popi mängumaal – „Another World“, „Define Love“ ja „Game“ on kindlasti raadiokuulajatele juba tuttavad. Bändis Eva K., Meelis Meri ja Ville Veering, debüütalbum ilmus aprillis.

Tiit Kikas
2. päev, 15:00 – 15:30, Palladium/TMW lava
Tiit Kikase esitles Tallinn Music Weekil oma teist sooloalbumit "101 CLOWNS", mis on järg edukale esimesele sooloalbumile “String Theory”. Oma teisel sooloalbumil jätkab Kikas elektriviiuli ja elektroonika kooslusest tekkivates uuenduslikes helimaailmais ringi rändamist, kaaslaseks taas ainult viiul. Oma helimaastikud loob viiulivõlur mitmerealise looperiga ja viiuli akustilist heli elektrooniliselt moonutades.

Zebra Island
2. päev, 17:00 – 17:45, I Love You lava
Zebra Island paistab olevat üks neist bändidest, kes külmaks kindlasti ei jäta – osad kiidavad teavani, teised ei mõista selle võlu kuidagi. Ise seisukohta siinkohal ei võta, otsustage ise. Muusika Rasmus Lill (Kosmofon) ja laulmas Helina Risti.

Kohtumiseni Positivusel!

Veel artikleid