Pilvikutega hakkab teil väga mõnus olla

Kirjutas ivo
Sildid
22-07-2011

See on küll juba tükk aega tagasi ilmunud lugu ja video ning tegelikult sai isegi kirjatükk planeeritud, kuid õige aeg kihutas rongina mööda ning kirjutamata see seni jäigi. Või kui tegelikult aus olla, siis see polnudki päris planeeritud. Mu nimekaim Ivo bändist Pilvikud lihtsalt istus minuga samasse lõunalauda ning rääkis nii hooga, et lihtsalt pidin poolsalaja kommenaarid diktofonile võtma.

Ivo on väga tore. Ta käib tööl t-särgiga, mis kuulutab maailmale “Chicks dig banjos” ning tal paistab olevat selline positiivne mõju, mis muudab ka lähedal seisvad inimesed energilisemaks ning rõõmsamaks. Seda enam on muidugi huvitav, et hoolimata naljakana tunduvast bändinimest, on Pilvikute muusika pigem mõtlik. 2008. aastal oma käe alt välja antud album “Päikesepatarei” sisaldab 8 pikka rada psühhedeeliat, voolavat ning endaga kaasa viivat. Viimane videolugu “Naer”, mida ma soovin selle kirjutisega esile tõsta, lausa kurvatooniline.

“Siin ilmas, kus sa praegu oled, tõmbled ja pingutad ehk mõttetute asjade nimel, näed vahel vaeva mitte millegi pärast ja sa ei tule sellegi peale, et tuleks teha kardinaalne muutus, mis viiks võibolla just sinna kõige mõnusamasse olekusse. Mingis mõttes on see selline maskide, vormide maha heitmine, rollidest vabanemine, minnalaskmine. Selle video teema on ka see, et oled mingis keskkonnas, kulged seal, toimetad ja tegeled, teed nö oma igapäevarutiini. Kuid siis ühel hetkel teed ehk teiste silmis midagi täiesti absurdset. Näitena, lõpetad oma igapäevatöö ning hakkad hoopis, ma ei tea… pargivahiks. Mingid sellised asjad, millega võibolla leiad enda jaoks hoopis midagi kõrgemat. Mingis mõttes toimub midagi absurdset, mingis mõttes enesetapjalikku, hävitad mingi osa endast ning selle tulemusena hakkab hoopis väga mõnus olla,” seletab videoloo kohta Ivo.

Video välivõtted on filmitud Harku järve peal. “Jää hakkas juba sulama ja kalamehi enam polnud – päris kõhe oli,” räägib Ivo. “Veealused võtted aga toimusid ühe haigla basseinis. Tahtsime tegelikult minna mõnusalt diivanitega, aga nii madal oli, et siis oleks pea veest välja jäänud. See oli tegelikult päris lõbus. Enne oli mõte, et oh, hingan sisse ja lähen vee alla, siis võin ma seal ju minutikese olla, teha ja näidelda. Aga vaata, vee alla vajumiseks pead sa ju kõik õhu välja laskma. Pead kõik tühjaks hingama ja siis on kohe hapnik otsas. Sellistest 10 sekundilistest juppidest on kokku lõigatud veealune osa.” Videolugu saab olema ka uue albumi peal, mis täitsa võimalik, et ilmub veel selle aastanumbri sees.

Lisaks pean ma ütlema, et ma väga ootan nende tänast kontserti. Mul on olnud au külastada ühte minifestivali ning nautida Pilvikute esinemist sarnastel tingimustel. Soe päev, päikesepaiste, kena toimumiskoht ning laval Pilvikud. Usun, et sealne suurepärane emotsioon kordub täna Rock Ramp festivalil, 19.00 Kirsimäel. Pealegi, Pilvikud said 14-15 aastat tagasi alguse just Viljandist. Tänaseks lubatakse selle suve siiani kõige kuumemat päeva. Varuge aegsasti külm jook ning soovitan – istuge.

Veel artikleid