Static-X tahab teie kõigiga pidu panna

Kirjutas MC STan B
04-06-2009

Oma Euroopa tuuri alustab legendaarne industriaalmetal (või siiski nu-metal?) bänd Static-X Eestis, Rabarockil. Küsimustele vastas äärmiselt napilt oma äärmiselt püstise seongu poolest tuntud bändi liider ja laulja Wayne Static.

Teil just ilmus uus album „Cult of Static“, mis maandus 16 kohale Billboardi edetabelis. Kas olid sellest üllatunud? On see üldse tähtis sulle?
Esimese nädala plaadimüük oli super. Ma ei olnud väga üllatunud, sest mu uus album on spets. Esimese nädala läbimüük on tähtis, kuna see näitab, kui populaarne su bänd on. Me pole Metallica, aga meid teatakse.

Teie kõige kuulsam album on tõenäoliselt „Wisconsin Death Trip“. Kuidas sa näed seda albumit kümme aastat hiljem? Kas lood kõlavad ikka värskelt või oled sa neist surmani tüdinud?
Mulle meeldib mängida nii uusi kui vanu lugusid. Ma olen kõigi lugude autor. Ja fännidele meeldib kuulda nii uusi kui vanu lugusid.

Omal ajal, kui te hakkasite „Start a War’i“ kirjutama, siis sa olid pressis öelnud, et sa tahad WDT vibe’i saavutada. Kas arvad, et saite sellega hakkama? Peale selle, kas arvad, et WDT’ga tõstsite lati üpris kõrgele ja tunnete survet, et avaldada sama head või isegi paremat materjali?
Ma tunnen alati survet, et kirjutada paremaid lugusid. Sellepärast tegutsemegi ikka veel. Ma pidevalt arendan ennast ja üritan jõuda uutesse kõrgustesse.

Vaadates tagasi oma diskograafiale, kas sa oled rahul kõikide albumitega või tahaksid sa praegu mõne juures neist midagi muuta?
Ma ei väljasta kunagi midagi enne, kui tunnen, et see on parim, mis olla saab. Miski pole täiuslik, aga ma annan oma parima.

Mis olid põhjused, miks „Where the Hell Are We and What Day Is It… This Is Static-X“ (live-DVD, mis oli filmitud Static-X Ozzfesti esinemise ajal.) omal ajal ilmumata jäi? Kas tahaksid selle ikka veel välja anda või pole see enam aktuaalne? Mida sa tänapäeval Ozzfestist arvad?
DVD produtsentidel polnud õigust kasutada Ozzfestil filmitud materjali, niisiis oli see nende süü. Ma ei näe põhjust, miks me peaks selle väljastama. See on päris vana ega näita Static-X’i aastal 2009. Ma armastan Ozzfesti. Me esinesime seal 1999., 2001. ja 2007. aastal ning kui nad paluksid, esineksime uuesti.

Kas Koichi on kunagi maininud, et ta tahab „Revolve’i“ uuesti tegema hakata? Kas sa toetaksid teda sel juhul?
Ma toetan kõigi Static-X’i liikmete kõrvalprojekte nii kaua, kuni nad ei jää Static-X’i tegemistele jalgu.

Kas sinu meelest olete populaarsemad USAs, Euroopas või kuskil mujal? Lisaks, kus on parim publik?
Kindlasti oleme populaarsemad USAs. Oleme seal kõige rohkem tuuritanud.

Mis on kõige imelikum seik, mis sinuga laval on juhtunud?
Eelmisel nädalal unustasin enne kontserti end riidesse panna. Läksin lavale paljalt ja olin nii terve show vältel.

Kas sul läheb ikka 20 minutit aega, et oma juuksed püsti saada või oled juba osavam?
Mu soeng on kogu aeg selline. Ma pole kaks aastat pead pesnud.

Mis mängib su CD-mängijas või iPodis hetkel?
Audioslave’i esimene plaat.

Mis on su lemmik rada 7?
Sa kirjutasid „lemmik“ valesti.

Midagi lõpetuseks fännidele, kes teid Rabarockile vaatama tulevad?
Tahame teie kõigiga pidu panna!

http://www.static-x.com
http://www.myspace.com/staticx
http://www.rabarock.ee

Veel artikleid