Electric Eel Shock räägib rokikeeles

Kirjutas martin
12-06-2008

Rabarocki esimesel päeval pool seitse esineva Electric Eel Shocki tabasin sel hetkel, kui nad asusid kuskil identifitseerimatus linnas Hollandis ja olid teel Eesti poole ning bändi kitarrist ja laulja Akihito Morimoto ehk Aki mängis sõbra lastele tamburiini.

Kümme aastat tegutsenud ja viis plaati välja andnud Jaapani bändi motiveerib iga uus plaat. „Lasime eelmisel aastal välja uue plaadi ja nüüd on plaan minna uuesti stuudiosse ja see meeldib meile väga. See on see, mis paneb meid tegutsema ning annab indu edasi areneda ja teha kõike paremini,” ütleb Aki innukalt.

„Meie viimane album „Transworld Ultra Rock” on eelmistest üksjagu erinev. Tegelikult sisemiselt ja põhimõtetelt see ei ole erinev, see on see sama Electric Eel Shocki stiilis rokenroll. Seda albumit tegime korralikumalt,” naerab Aki. „Varasemad albumid oleme lindistanud nii, et kõik instrumendid koos, aga seekord lindistasime kõik instrumendid eraldi ja tulemus oli märksa dünaamilisem ning loodetavasti inimestele see meeldib.”

Rabarocki esinemise peale teemat viies satub Aki väga elevusse „Rabarocki kava koosneb meil suures osas viimase plaadi lugudest. Üldse on see väga huvitav aeg Eestisse tulla, oleme tahtnud pikka aega siia jõuda. Tahame kindlasti süüa eesti toitu… ja tutvuda siinsete inimeste ja kindlasti ilusate tüdrukutega.”

Teistest bändidest Rabarockil paneb Aki jutu jooksma Danko Jones. „Danko Jonesiga oleme head sõbrad. Meil oli nendega tuur, neli aastat tagasi vist, üle terve Euroopa käisime, elasime nendega koos 40 päeva, väga lahedad tüübid ja rokivad tõsiselt, hea meel on neid üle pika aja näha. Mulle väga meeldib 1980-1990ndate muusika, nii et ootan väga Helloweeni kitarrisoolosid,” ütleb Aki naerdes.

Electric Eel Shocki muusika on segu erinevatest stiilidest, loomulikult pani see uurima, mida need hullud jaapanlased ise kuulavad. „Kuulan nii vanemat kui ka uuemat muusikat, Jimi Hendrixit, Foo Fightersit, The White Stripesi, aga põhiliselt, ja see kajastub ka meie muusikas, vanemat ja klassikalist rokki.”

Rabarockist loodab saada Aki head emotsiooni kogu suveks. „Ma loodan, et seal on palju hulle rokenrolli inimesi. Me räägime küll eestlastega erinevat keelt, kuid arvan, et rokenroll lõhub selle barjääri ning inimesed mõistavad teineteist tänu rokile probleemivabalt. Ja kindlasti näha paljusid ilusaid Eesti tüdrukuid.”

www.electriceelshock.com

Veel artikleid