Tuli + Vesi + Elektroonika + Masinad

Kirjutas ivo
19-08-2007

Reedel, 17. augustil, toimus Leigo Järvemuusika raames "Suurte Sõjamasinate Muusika", mis oli kolmas ja kahjuks viimane show selles sarjas. Salamisi loodan muidugi, et ei ole viimane, aga seda viimase juttu juba varasemaski intervjuus räägitud.

Sõjamasinate, tule, raudse muusika ja pürotehnikaga "Suurte Sõjamasinate Muusika" lubati tulevat kõige efektsem ja meeldejäävam audiovisuaalne etendus, mis Leigol eales toimunud. Peab lühidalt kokku võtma, et seda see ka oli. Kohalviibinutele avanev vaatepilt oli võrratu – kaunis loodus ja järv, tuli vees, maal ja õhus, väga maitsekas koguses ilustulestikku, ekskavaatorid, soomukid ja lisaks vabariigi õhuväe ajastatud treeninglend, Tiit Kikase ja No-Big-Silence’i esituses võimas muusika sinna juurde … see kokku on sõnades kirjeldamatu.

Kes kohal ei käinud, sel jääb vaid üle nutta ja osta DVD 2005. aastal toimunud “Suurte Masinate Muusika II” videomaterjaliga, mis küll pole võimeline andma edasi täielikult seda, mis toimus kohapeal, aga võimas sellegipoolest. Kasvõi ühel kolmest kontserdist kohalkäinule toob see aga taas silme ette suurejoonelise kontserdi ning loob ka päevavalgesse tuppa korraks Leigo atmosfääri. Lisaks veel mõned asjad, mida kohapeal täpselt ei näinud, nagu saar-lavani ujunud märg preili (ja kaameramees pole olnud kade teda filmima), Kikase huvitavaid mänguasju-instrumente jne.

Kriitika külje pealt peab ütlema, et DVD lisasid oleks võinud olla rohkem, näiteks kasvõi asjaosaliste sõnavõttude näol. Olemasolev "päev enne" jääb meelde vaid sellega, et kõik ropendavad, Cram suitsetab, Kotkas kihutab ja häkib tähtsa näoga (tegelt radas?). Oluline on see kindlasti Karrri austajatele, kelle ujumaskäik on seal jäädvustatud. Natuke uskumatu tundub ka nende kõikide ilusate piltide seast ümbrisepildi valik.

Pildistas Lynne.

http://www.no-big-silence.com/
http://www.tiitkikas.com/
http://www.leigo.ee/

Veel artikleid