Gob Squad – higi, õlu, energia ja kiire ning vali muusika!

Kirjutas ivo
05-05-2007

Pühapäeval, 6. mail, mängib teile Reggea Baaris Gob Squad Taanist, kes segab täitsa põnevalt punki, rokenrolli ja hardcore muusikat. Oma mõjudena on nad maininud bände nagu Rancid, Operation Ivy ja NOFX. Nende kontserte on kiidetud rohkelt oma energia ja suhtumise pärast. Nad küll on juba tuuril, kuid õnneks leidis kitarrist Anders Albrektsen aega vastata kiirelt netikohvikus paarile kiirele küsimusele. Loe, kuula, vaata ja mine kontrolli pühapäeval üle.

Kas olete kuulnud, mis toimus Eestis eelmine nädalavahetus? Mis arvate nendest sündmustest? Millised emotsioonid toote teie oma muusikaga Tallinnasse? Mida võib publik oodata ja mida ootate publikult?

Jah, see oli uudistes kui kodus veel olime. Kui ma sain õigesti aru, siis oli see midagi mingi kuju liigutamisest ja osad inimesed said selle peale päris vihaseks… Ma loodan, et see ei mõjuta kuidagi meie kontserti! Üldiselt arvan, et see on lahe kui inimesed seisavad oma õiguste eest ja neil on oma arvamus, mille eest nad julgevad seista. Meie muusikas on samuti viimasega seonduvat. Me võitleme selle eest, millesse usume ja teeme asju oma moodi. Publik võib kindlasti oodata kick ass rokenroll kontserti koos kõige kaasnevaga. Higi, õlu, energia ning palju kiiret ja valju muusikat! Loodame palju energilisi inimesi, kes suudavad pidutseda meiega ja teha selle õhtu lahedaks!

Tallinnas mängite te väga väikeses kohas – Reggea Baaris. Kuid te olete ka mänginud näiteks Roskilde festivalil, palju suuremal laval. Võrdle suure ja väikese lava kontserte, kas eelistate ühte teisele?

Tegelikult ma arvan, et me eelistame väiksemaid lavasid, sest see on palju lähedasem ja sa tunnetad rahva kohalolekut palju intensiivsemalt. Seega tundub, et see koht Tallinnas sobib meile ideaalselt.

Paistab, et olete saanud suurepärast tagasisidet oma kontsertitele, kuid kuidas on tagasiside viimasele albumile? Järgmise albumi jaoks lähete stuudiosse augustis, seega on arvatavasti liiga vara selle kohta küsida, kuid siiski… Kuidas see kõlama hakkab?

Me oleme saanud päris head tagasiside oma viimasele albumile. See on muidugi juba kaks aastat vana nüüd, seega on sellest tükk aega möödas, kui ma viimati arvustusi lugesin, kuid nii palju kui mäletan, siis enamus ajakirju oli rahul sellega. Uue albumi kohta ei oska öelda veel väga täpselt ja alati on raske oma muusikat kirjeldada, kuid ma arvan, et kui sulle meeldis eelmine, siis meeldib sulle ka uus. See saab olema natuke aeglasem ja veel mõned uued trikid, kuid see kõlab ikka nagu Gob Squad ja see saab olema endiselt vali punkrokk.

Me pole just palju intervjuusid teinud Taani bändidega, tegelikult vaid kaks korda Mnemicuga – see on ilmselgelt vähe. Kas saaksid anda kiire ülevaate, mis toimub Taanis? Mis on uus ja huvitav? Kas Aqua plaanib uuesti kokku tulla?

He-he, Aqua on meie kõige suurem inspiratsioon ja muidu rahvuslikud kangelased… Või siis mitte. Ei, tegelikult pole sellise muusika skene Taanis, mida meie mängime. Metal teiselt poolt on kasvamas väga suureks praegu. Meie head sõbrad Hatesphere lasi just välja uue albumi, mis rokib rohkem kui ükski teine metalbänd Taanis. Aga muidu pole hetkel uut Aquat paistmas, ehk nad tulevad siiski uuesti kokku…

Helinäited:
Back Where I Belong
Far Beyond Control

Video:
All Good Things Will End

GobSquad.dk

Veel artikleid