Iga enesest lugupidav isik on kunagi kuulanud The Cure’i

Kirjutas Evert Palmets
24-04-2007

Neljapäeval 26. aprillil 2007 toimub Von Krahli teatri baaris The Cure’i tribuutkontsert, lugude esitajateks on kohalikud tuntud ansamblid, kes mängivad kuulsa Inglismaa post-punk/new wave bändi lugusid läbi aegade, aga omas võtmes. Ansambel The Cure (loodud 1976) andis viimase albumi välja aastal 2004 ning karta on, et see jääb ka nende viimaseks. 1990ndate alguses oli tegelikult väike võimalus, et bänd oleks tulnud esinema Tallinna lauluväljakul toimuvale festivalile Rock Summer, kuid plaan jäi katki, kui mängu tuli tolleaegne ärev poliitiline olukord.

Bändidest:
Ülikoolilinnast Tartust pärit elektroonilise tantsumuusika geenius Paul Lepasson (ex-Kosmosepoiss, ex-Depoo) astub üles nime all Mimicry. Vokaalina lööb kaasa preili Kene (ex-Depoo).
Vaata ka: mimicry.varjend.com

2004. aasta lõpul loodud /don/ on avalikult esinenud ainult loetud korrad ja alati erineva kavaga. 26. aprillil esineb kollektiiv esmakordselt laval koos vokaaliga ning ilma kitarrita. “Lihtsalt sellepärast, et huvitavam oleks,” muigab Tõnis Veelmaa (ja rüüpab suure sõõmu kohvi), kes on kirjutanud olulise osa ka bändi Ultramelanhool muusikast (album “Must apelsin”).

Ansambel Balloon tegutses aastatel 1996-1999. Tudengibändina alustanud grupi koosseisu kuulusid Meelis Karmo (vokaal), Indrek Kasesalu (kitarr), Reedik Pukk (klahvpillid), Sven Selvnik (basskitarr) ja Nosferatu (trummid). Bändi esinemised olid üks suur kaootiline psühhedeelia, kus laval juhtus heas mõttes kõike. Pillimäng ei olnud kindlasti noorte tugevam külg. Küll aga iseloomustas kontserte sundimatu improvisatsioon ja omanäoline lava-show. Paari aasta jooksul anti kümneid kontserte ja salvestati plaadi jagu omaloomingut, mis paraku kunagi avalikkuse ette ei jõudnud. 26. aprillil 2007 on Balloon üheks õhtuks taas kokku kutsutud, et teha kummardus briti muusikutele. Ansambli laulja Meelis Karmo nentis, et esinemiskutse võeti vastu üllatuse ja rõõmuga. Pillimehed olid meeldivalt puudutatud, et keegi aastaid tagasi tegevuse lõpetanud bändi vastu huvi tundis. “Me ei kõhelnud kaua, kui meile seda võimalust pakuti. Meelde tuli eelmine The Cure’i õhtu aastaid tagasi. Toona Von Krahlis valitsenud õhkkond oli imeline,” meenutas Karmo. Nosferatu, kes pole aastaid trummipulki peos hoidnud, märkis, et bänd on täna vanem ja parem kui kunagi varem! Balloonist on tänaseks saanud ansambel Ballooner. Hetkel tegeletakse teise stuudioalbumi ettevalmistamisega.
Vaata ka: ballooner.pri.ee

Soterios nimetab ennast teise laine ska-pundiks, mille muusika on segatud 1960ndate surfi ja bluusiga. Koosseisus: Priit Ustav (rütmikitarr, vokaal), Liisi Lill (vokaal), Priit Liiviste (basskitarr), Juss Kaarepere (soolokitarr), Raul Ilvest (trummid), Evelyn Ervin (saksofon), Andres Nõlvak (trompet).
Vaata ka: soteriosmusic.com

Legendaarne punkansambel J.M.K.E. (loodud aastal 1986) on samuti üks neist bändidest, kes võttis osa 1998. aastal toimunud The Cure’i tribuutkontsertist. Tookord, ja ka nüüd, laulab Villu Tamme neid lugusid eesti keeles.
Vaata ka: punk.bumpclub.ee/jmke, www.jmke.ee

Kontsertprogrammi alustame videosalvestuse esitamisega, mille pakkus meile lahkel loal välja eelmise kontserti korraldaja ning ansambli Dreamphish liige hr Arpo Vatsel. Legendaarne salvestus sisaldab suurepärast ülevaadet tolleaegsest Von Krahli interjöörist, bändide Blind, Wide Open, Syne, Balloon, Dreamphish, Borax, Inside Joke, J.M.K.E. esinemisest ning kontserdikülastajatest endist. Vahepeal on möödunud üheksa aastat, kuid mitte keegi neist pole päevagi vanemaks jäänud. Tulge kohale ja veenduge selles ise.

Veel artikleid