ROHEROCK – pane prügikasti!

Kirjutas Komeet
25-08-2006

Keila noorsootöötajatel ja noortel viskas ühel hetkel üle. Taheti teha üht suurt üritust ning teemat edasi arendades jõuti järelduseni, et üritus võiks olla keskkonnateemaline. Nii arenes välja terve programm ning keskkonna rida on aetud aasta algusest peale.

Et mis siis üle viskas? Rumal ja lahmiv mõtteviis näiteks. Ja see, et loomaomanikud oma lemmikute junne ära ei korista kõnniteedelt ja laste mänguväljakutelt. Ning et loobitakse prahti maha. Ja kui üritad prügi sorteerida või käituda loodusesõbrana, siis arvatakse, et sa oled idioot. Või kui keelad sõbral plastmassist kahvlit lõkkesse visata… jne, jne.

Ja ega need dziibimehed, kes oma auto otse randa ajavad, ka nagu ei sümpatiseeri. Või bemmimehed, kes öö läbi tümakat kuulavad (Laulasmaa rannas näiteks) ja hommikuks enda siledat aju on piisavalt tõestanud ning prügikoorma maha jätnud, siis… Tekitab see ainult õudu, et kaua see jätkub ning kui palju selliseid ajuinvaliide veel peale kasvamas on. Näiteid võib tuua palju, sealhulgas koos pildimaterjaliga. Korraldajad on käinud kaamera ja fotoaparaadiga ringi päris piisavalt…

Teine asi. Erinevaid prügikonteinereid nagu on, aga ikkagi on näiteks maastikukaitsealad ja muud kenad kohad lagastatud. Teadlikkust ei ole ja keegi väga jagada seda ei taha ka.

30.augustil Keila Lauluväljakul saab vähemalt kohalik elanikkond endale linnakaardi, et nad teaksid, kuhu näiteks eriotstarbelisi jäätmeid viia või kuhu saab anda vana mööblieseme või riided. Lisaks erinevad põnevad näitused, filmid ja fotoslaidid. Eesti Taaskasutusorganisatsioon (ETO) jagab teadmisi prügi sorteerimisest.

Ürituselt saab otsida mõne põneva hilbu tasuta riiete seast, maitsta ravimteesid, ronida kaljuronimisseinal, proovida kätt lasketiirus, vibulaskmises, minikorvpallis, täpsusvisetel. Väiksemad saavad sõita karusselliga, hüpata batuudil jne. Lisaks on müügil loterii, toimub viktoriin ning loosimised. Süüa saab ka osta. Ja jäätist ka.

Et mitte vaikuses istuda, siis astuvad kogu ürituse vältel üles ka muusikakollektiivid nagu MustValge, Rä, Depoo, The Nymph, Sõpruse Puiestee ja Kosmikud. Üritus algab 16.00 ja lõppakordid peaksid kajama 23.00.

Ja ei maksa midagi, kui välja arvata endale toidu ostmine või mõni atraktsioon.
Üks tingimus on: ole kaine!

Korraldajad ootavad kõiki ka rongkäigust osa võtma ning see saab alguse 15.00 Keila Keskväljakult. Keskkonnahoidu propageerivad loosungid võib kaasa võtta!

Kogu vajaminev info on olemas ka www.roherock.ee

Veel artikleid