5’Nizza täna Tallinnas kell 21.15

Kirjutas MC STan B
05-07-2006

Täna, 5. juulil Õllesummeril esinev Ukraina bänd 5’Nizza andis enne soundcheck’i kohalikule pressile ka intervjuu. Bänd oli Tallinnas esimest korda ning nad ütlesid, et esmapilgul meeldis neile linn väga. Õhtul toimuva kontserdi kohta ei osanud nad eriti midagi öelda, mainides, et mingeid kindlaid ootusi neil ei ole ning nad loodavad, et kõik läheb hästi. Siiski oleksid nad soovinud, et üritus poleks olnud nii väga seotud õllega, kuna nii Andrei kui ka Sergei Babkin on karsklased.

5’Nizza sai alguse juba 1998. aastal Ukraina linnas Harkovis. Nimi sündis sellest, et nimevaliku ajal oli parajasti reede ning üks tuttavatest soovitaski seda. Andrei „San” Zaporožets pidas seda heaks ideeks ning kohandas nime veidike, et anda sellele tänapäevasem kuju. Kuigi 5’Nizzat on nimetatud reggae bändiks, pole bänd sellega nõus, kuna nende arvates on reggae stiilis nende hittlugu „Soldat”, kuid selle kirjutasid nad ammu ning ütlesid, et viimasel ajal reggae stiilis muusikat nad teinud pole. „Mulle ei meeldi, et bänd liigitatakse mingi kindla žanri alla 1-2 laulu järgi, kuulamata meie teisi lugusid.” Oma mõjutuste kohta kommenteeris Andrei, et neil ei ole mingeid kindlaid mõjutusi ning nad tahaksid üleüldse kõikvõimalikest mõjutustest lahti saada, kuna muusikat teevad nad ennekõike enda jaoks. Andrei ütles, et armastab laulda pigem konkreetsetest ja elulistest asjadest kui hetkeemotsioonidest. Bändil valmib ka parajasti uus album, mille lugusid nad lubasid ka Tallinnas esitada, kuid otseselt nad seda kommenteerida ei soovinud.

Kindlaid eelistusi esinemiskoha suhtes bändil samuti pole, kuigi nad ütlesid, et meeldivam on mängida mõnes kompaktsemas klubis, kus on vahetum kokkupuude publikuga. Teada on ka fakt, et 5’Nizza armastab mängida laval paljajalu, sest Sergei arvates on lava püha koht ning ei ole õige olla seal samade jalatsitega, millega nad tänavalt tulid.

Küsimusele, mida nad teeksid, kui neil keelataks teha muusikat, vastas Andrei järgmiselt: „Sergei arvatavasti jätkaks näitlemist, kuid ma pole ise eriti mõelnud sellele, mida ma teeks ilma muusikata. Ilmselt kirjutaks luuletusi, jutustusi, romaane.”

5’Nizza lubas Tallinnasse jääda mõneks päevaks ka pärast kontserti. 5’Nizza esineb Maailmamuusika laval kell 21.15

http://www.5nizza.ru
http://www.ollesummer.ee

Veel artikleid