Stereo ÖÖ 20-21. aprill — Marco Passarani

Kirjutas stereo88
18-04-2006

Käes jällegi Stereo ÖÖ aeg! Sel neljapäeval ja reedel toob Stereo ÖÖ teieni Itaaliast mehe nimega Marco Passarani. Enamus DJsid maailmas mängib vinüüli A poolt, sest seal on tavaliselt hitid. Õigustatult öeldakse, et See mees mängib B poolt.

90ndate alguses Itaalia tehnokultuuri sünni juures olnud Marco Passarani on siiani üks aktiivsemaid ja eredamaid tähti Itaalia elektroonilise muusika taevas. Üle 15 aasta techno, electro ja elektroonika tundmatutele ääremaadele pühendunud mehe suurimaks panuseks võib lugeda Itaalia elektroonilise muusika jõudmist maailmakaardile — leibelite Underground Resistance, Direct Beat, Cheap, Acid Planet, Warp, Rephlex jt plaatidele.

Ülemaailmselt nõutud DJ- ja produtsenditöö kõrvalt on andekas itaallane karjääri jooksul asutanud terve rea plaadifirmasid: Nature Records, Plasmek, Pigna, Sysmo, Mystic jt. Samuti on ta rahvusvahelises muusikatööstuses tuntud oma distribuutor-firma Final Frontier poolest.

Passarani muusikaline nägemus nii DJ kui produtsendina on ebaharilikult laiahaardeline — tumedatest ja abstraktsetest helimaastikest eksperimentaalsete lõhutud rütmide ja groovy technoelectro rokini välja. Enda muusikat on ta väljastanud paljude rahvusvaheliste leibelite alt (Generator, Antzen, Skam jpt). Praegu on mehel leping UK leibeliga Peacefrog.

KUULA MARCO PASSARANI MIXI SIIT!

Neljapäeva Club Illusionis esineb veel lisaks Marcole pool Rulers of the Deep’i ehk Cylon aka DJ Meri. Loomulikult ka residendid Kaur Kareda & Rakett. Rõdul mängivad nostalgiahõngulist uut ja vana italodisco‘t segatud techno ja electro‘ga Tartu kohalikud tuusad: Rõäöübot & Punkt.

Reedel Von Krahlis on erikülaliseks üks eesti tugevamaid tehnomuusikuid, kes elektroonilise heliga tegeleb juba aastast 1996. Raakel on lõpetanud Eesti Muusikaakadeemia elektronmuusika eriala (2001). Mängib pidudel eranditult enda loomingut. Raakel Plays Raakel Live!

Veel artikleid