Intervjuu: sinKing

Kirjutas martin
15-12-2005

Green Christmasil esineb bänd nimega sinKing, muusikakollektiiv Tarja Turuneni kodumaalt. Nüüd siis intervjuu nende kitarristi Ville Koskineneniga.

Tere Ville, küsiks kohe Nightwishi ja Tarja Turuneni keissi kohta, milline on sinu arvamus?
Tere sulle ka, mind tõesti ei ole see vahejuhtum liigutanud, see oli lihtsalt üllatav uudis ja elu läheb edasi ja nii ka nende oma.

Okei, ja nüüd sinKingi juurde, lugesin paljusid teie viimase plaadi ülevaateid erinevates kohtades ja enamasti sisaldavad need sõnu: „…ja sellest bändist me veel kuuleme tulevikus“. Mis kostad selle peale?
No, Green Christmas on lähitulevikus, ja siis te kuulete meid, tahate või mitte (naerab)!

Uurisin teie lakoonilist kodulehekülge ning kõik paistab olema väga lihtne teil – momendil proovime edasi liikuda, panna plaadikomaniisid meist huvituma, anda kontserte ning luua uusi maadraptavaid lugusi – rääkige lähemalt…
See lause kodulehelt on tegelt paari aasta tagune, biograafia on seal samuti vana ja me ei ole uut kirjutanud uut, sest oleme lihtsalt kuradima laisad . Miski ei ole selge ega lihtne, eriti veel muusikaäris, aga … vaadates tagasi 2003. aasta lõppu, siis palju on juhtunud selle kahe aasta jooksul.
Kiire ajalootund: sinKingi esimene promo CD saabus sünnitusmajast 2003. aasta oktoobris. Esimene ametlik esinemine toimus augustis 2004, teine sama aasta septembris, kui soojendasime Pain Confessorit nende debüütplaadi release-party’l. Oktoobris siirdusime stuudiosse ja selle tulemusel nii-öelda kurat naeris meie üle, ja me olime rohkem kui õnnelikud selle üle – lood, saund … kõik paistis sobima. Varsti levis see üle interneti sai palju positiivset vastukaja ja võitis mitmeid „demo of the month“ auhindu. Bänd muutus veelgi näljasemaks.
2005. aasta jaanuari lõpus tuli veel üks suur muutus – sinKing võitis FinnishMetalExpo bändivõistluse, 148 bändi olid saatud oma kaheloolised demod žüriile, neli neist said võimaluse mängida finaalis. „Mu daamid ja härrad, võitja on … sinKing!“ Me olime sellest uudisest siruli löödud, hiljem alkoholist. Auhinnaks saime võimaluse mängida Tuska festivalil. Mu sõnad ei suuda edasi anda seda laupäeva pärastlõunat, kui me seal lava laiali kiskusime. Un-fuckin-beliaveble!.

Minu jaoks on sinKing segu death’ist, thrash’ist ja rändom core’i-asjadest – aga valgustage mind parem ise – mida meil on oodata Green Christmas festivalil ja miks me peaksime kindlasti just teie esinemist vaatama?
Lühidalt ja lihtsalt – ütleksin, et sinKingi muusika on agressiivne metal põrguliku ättituudiga. Lisaks võite kuulda tumedat, hirmuäratavaid meloodiaid, mis mulle isiklikult väga sobib … lisaks kõigele mürale.
Green Christmasil saate surmava doosi vihast, mindblowing metal’it ja pärast meie esinemist tahate meid kuulda uuesti, kuigi teie kaelad võivad arvata vastupidist.

Tagasi teie plaadi juurde, kuulasin kõigepealt teie demo ja nüüd „…And The Devil Laughed“. Arvan, et see on päris hea plaat ja progress kena võrreldes demoga, aga et anda õiget hinnangut sinKingile, peaksin teid nägema laivis, sest minu jaoks selline muusika muutub söödavaks just siis.
Ma nõustun täielikult. Plaat võib tunduda hea ja vihane ja täis kaasahaaravaid tundeid, aga samas tänapäevane stuuditehnika muudab kõik võimalikuks, peaaegu kõik, väja arvatud selle, kui veenev sa laval oled. Kujuta ette, et ostad plaadi ja see pühib sult istumise alt. Seda kuulates on tunne, et võid Mike Tysonile peksa anda. Ja siis lähed kontserdile, mida oled aastaid oodanud. Show algab ja laval on neli-viis tüüpi, kes proovivad välja vabandada oma eksistentsi. Doesn’t strike me.Doesn’t strike me at all…

Plaadi outro on Motörheadi „Ace of Spades“, lugu, mida on kaverdatud väga palju, kuidas teie oma erineb teistest?
Hmm.. See oli hetkeajel tehtud lugu tegelikult, iga instrument salvestati esimese katsega ja see oligi meie eesmärk, me ei tahtnud, et lugu kõlaks liiga lihvitult või produtseeritult. Rohkem selline räpane ja otse rentslist – loodan, et saime sellega hakkama. Igaljuhul töötab iga kord laivis.

Green Christmasist, millised on teie lootused-ootused? Teie enda ja ka teiste bändide kohalt? Teate üldse teisi esinejaid?
Meie lootused on kõrgel, väga hea tunne on selle esinemise kohalt. sinKingi esimene välisesinemine ja me oleme seda kuradima kaua oodanud. Isiklikult tean kolme bändi sealt, aga pärast festivali olen loodetavasti targem.

Ja lõpetuseks, kas „…And The Devil Laughed“ on avanud juba teile uusi uksi. Mis on järgmine samm, täispikk plaat?
Tegelikult me just nädal tagasi hakkasime salvestama täispikka plaati, mis kunagi umbmäärases tulevikus välja tuleb – 10 või 11 asskicking killertracks, aga sellest juba hiljem. Muidu singel peaks tulema avalikkuse ette veebruaris 2006. Ja kindlasti vaadake meie kodulehte ja andke meile meie esinemise kohta tagasisidet!

Tänan intervjuu eest, me jääme teie esinemist ootama!
Suured tänud intervjuu eest. Ja ongi kõik – ja me tõesti ootame, et saaks juba teile mängida. Näeme 16. detsembril Rakveres. Cheers and keep it up!

Veeb:
www.sinking1.com

Mp3:
„…And The Devil Laughed“

01. Stay
02. …And The Devil Laughed
03. Grey As Dead…Red As Blood
04. Balls For Bowling
05. Outro

Demo
01. Slow Burning
02. Pulse
03. Butcher’s Grin
04. Standing in a Riot
05. Our Ghosts

Veel artikleid