Nädala muusikapai nr 123

Väike armsa ja koheva ilmega haruldane metskass manul näeb välja suurem kui ta tegelikult on. Koheva karva all on peidus umbes kodukassi suurune loom, kellele meeldib külm kliima ja eraklik eluviis. Tallinna loomaaia isast manulipoissi Aiolost saab nüüd uudistada tema uues loodusliku ilmega aedikus, väikeste kiskjate alleel.Väike armsa ja koheva ilmega haruldane metskass manul näeb välja suurem kui ta tegelikult on. Koheva karva all on peidus umbes kodukassi suurune loom, kellele meeldib külm kliima ja eraklik eluviis. Tallinna loomaaia isast manulipoissi Aiolost saab nüüd uudistada tema uues loodusliku ilmega aedikus, väikeste kiskjate alleel.Foto: Tallinna Loomaaed
Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat.

Blanck Mass – "House vs. House"

Ivo: Benjamin John Power aka Blanck Mass andis teada, et 16. augustil ilmub tema uus album "Animated Violence Mild" ning avaldas sellega koos ka uue loo "House vs. House". Uus lugu tundub tema varasema kraamiga võrreldes helgema saundiga, kuid teates on mainitud albumi üheks põhielemendiks mure või lausa lein ja seda nii isiklikus kui inimkonna vaates. Viimases osas on mitte eriti ebatavaliseks süüdistatavaks konsumerism, vana tuttav vereimeja. Sellest ka too kaunis õun kujunduses, mis siis peaks ringiga rääkima, et me viskame ise end omaenda (Eedeni) aiast välja. "I believe that many of us have willfully allowed our survival instinct to become engulfed by the snake we birthed," lisab Benjamin ise. Kontseptsiooni hindamata, on tegemist kenasti progresseeruva palaga.

Sound in Noise – "Cowards"

MC STan B: Sound in Noise’il ilmus täna kolmelooline EP "Shapes. Pt.1". Kui EP ülejäänud kaks pala on pigem helgemad dnb lood, siis "Cowards" lajatab ulmejämeda bassikäiguga. Rets bänger!

Physical Wash – "Faith"

Rene: LA jäi läinud aastal ilma duost High-Functioning Flesh, mis läks määramata ajaks laiali. Portland, mis on nii hipster linn, et isegi selle eeslinnad on kõige hipsteritemate USA linnade edetabelites, sai juurde bändi Physical Wash, mis kõlab täpselt nagu LA’s kaduma läinud bänd. Mõneti on asjaga seotud fakt, et see on HFF’i laulja soolonumber. Lingitud loos rõhutatakse häbitult EBM’i retseptis olulisteks koostisosadeks olevaid funki ja souli, esimesest täpsed ja konkreetsed bassiread, teisest laulumaneer. Juurde segada metallikolinat, ruumikust lisavaid sünteetilisi akorde, plahvatavaid trumme ja dekoratsiooniks maksimaalselt kaks näpuotsatäit efektirikast sündikäiku. Serveerida aurutatud kartulitega, sest igasugused tossumasinad on selle kraami juures olulised.


Frankie Animal andis täna Made in Baltics (Sony Music) plaadifirma alt välja enda uue mängleva singli ”Playful”. "Loo keskne sõnum "what do you want me to be?" on meie jaoks suhestutav mitmel tasandil. Bändina, partneritena suhetes, indiviididena. See on lugu ebakindlusest ja sellest rahutusest, mida ebakindlus sinus tekitab. Samas andis näiteks Facebook Playfuli automaatseks tõlkeks "vallatu" – eks seal ole natuke ka seda,” kommenteerib kitarrist Jonas Kaarnamets. ”See on justkui väike meeldetuletus iseendale – avada ja näidata kõiki versioone iseendast,” lisab Marie.

clairo – "4EVER"

Marie Vaigla: Õpetaja töö puhul on see igati positiivne, et tihtipeale saab õpilaste kaudu enda jaoks uue ja laheda muusikaga tutvuda. Üks näide ongi see noor ja andekas ameerikast pärit laulja-laulukirjutaja Clairo, kelle lo-fi pop oma lihtsusega nii hästi toimib ja kaasahaaravad refräänid kohe kummitama jäävad. Väga mõnus bõksuda suveõhtutel, soovitan.

Wilma Vritra – "Harness"

Jonas Kaarnamets: Minu üks viimase aja lemmikuid avastusi on Wilma Vritra lugu "Harness". See on Londoni produtsendi Wilma Archeri ja Odd Future grupist tuntud räppari VRITRA koostöös sündinud alternatiivse hiphop albumi "Burd" avalugu. Ma üldiselt ei ole eriline hiphop/räpmuusika austaja, aga ma sattusin selle loo otsa, kui ma sel kevadel veidi aega Budapestis veetsin ja selle vaib ja ülimaitsekas produktsioon tuletavad mulle reisi idülli kohe meelde.

Amber Mark – "Mixer"

Jan Soovik: Viimase aja ägedaim avastus on kindlasti Amber Marki’i lugu “Mixer”. Basskitarri ja trummi gruuv sümbioos tekitavad coolilt ülbe vaibi. Paar kuud tagasi pesitsesin mõnda aega Berliinis, kus antud loo saatel avastasin päris mitu huvitavat asukohta.

Veel artikleid