Nädala muusikapai 121

Kirjutas Rada7.ee
24-05-2019

Dalli lumelammas tallega. Kevadine sündimiste aeg võimaldab kõigil, kel huvi, sünniimest loomaaias vahetult osa saada. Emadepäeva keskpäeval otsustas Dalli lumelammas otse külastajate ees murul tallekesega maha saada. Tugev ja terve tallepoiss ajas end ema sõralöökidest utsitatuna õige pea jalgadele, küünitas imema ja tegi seejärel tutvust ülejäänud karja liikmetega.Dalli lumelammas tallega. Kevadine sündimiste aeg võimaldab kõigil, kel huvi, sünniimest loomaaias vahetult osa saada. Emadepäeva keskpäeval otsustas Dalli lumelammas otse külastajate ees murul tallekesega maha saada. Tugev ja terve tallepoiss ajas end ema sõralöökidest utsitatuna õige pea jalgadele, küünitas imema ja tegi seejärel tutvust ülejäänud karja liikmetega.Foto: Signe Kalgan, Tallinna loomaaed
Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat.

Hiérophante – "Reproduction"

MC STan B: Hierophante jäi mulle kõrvu juba paar aastat tagasi, kui tal ilmus lugu "Cliches". Ma isegi ei ole kindel, kas mulle meeldivad rohkem Hierophanti lood või suurepärased videod. Vist mõlemad. Nii ka selle loo puhul. Retsilt hea track ja video ka suurepäraselt monteeritud.

Skrillex & Diplo – "Cumbia Kernkraft 400" (Skrillex Edit)

Ivo: Kakskümmend aastat tagasi, täpsemalt 15. märtsil 1999, avaldas Zombie Nation pala "Kernkraft 400", mis oli ühtlasi esimeseks singliks debüütalbumilt "Leichenschmaus". Läks küll natuke aega hoo üles kerimisega, aga näiteks UK singliedetabelis jäi pala lõpuks alla vaid Mariah Carey’le, mis kindlasti pole häbiasi. Soovitan mäluvärskenduseks vaadata koos kauni videoga versiooni, mis esmase hooga paistab pigem kui mikrouuni reklaam ning eks teleturu vaimus see ka jätkab. Ma ise tollal suurem sellise muusika sõber polnud, võiks isegi öelda vastupidi, aga ajastu tunnetust on ses videos parajalt naljakas vaadata. Lugu tuli meelde muidugi üleval oleva soovitusega, kus Skrillex ja Diplo on sellele kaasaegse hoo sisse lükanud ja peale veel sellist sportlikku vaibi, mis omakorda asjakohane, sest originaali vist endiselt spordis saundtrackiks kasutatakse. Kokku on selline kompott – natuke naljakas, natuke juustune, aga natuke nagu äge ka.

Vukovar – "Prurient"

Rene: lugu pretensioonide kiuste või just nende tõttu peamiselt radarialuseks jäänud ajalooliselt olulist nime omava bändi seitsmendalt albumilt, mis peaks ilmuma Nižni Novgorodi plaadifirma Other Voices Records alt homme. Mingil põhjusel on sageli peetud oluliseks mainida, et bänd on Loode-Inglismaalt, täpsustamata asulat. Justkui sealtkandist tulevad bändid oleks midagi haruldast. Rohkem geograafilisi detaile esimese hooga ei meenugi. Valitud pala on õnnestunud tükk mürarikast postpunki, milles tehakse kitarriga väga veenvalt järgi helisid, mida muidu tekitavad metallitreipink või lintsaag.

Mira Calix – "Rightclick"

Marko: Minujaoks uus avastus, aga siis läksin internetti ja avastasin, et Mira Calix on juba 90ndatest tegutsev elektrooniline eksperimentaalmuusik. Mul klikkis kohe esimese kuulamisega höhö.

Veel artikleid