Nädala muusikapai nr 120

Pildil Nephilim Everti mütsil laiamas.Pildil Nephilim Everti mütsil laiamas.Foto: Kuratino
Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat.

Cid Rim feat. Jessica Winter – "Is This Love"

Ivo: Võibolla esmasel kuulamisel veidi aastate tagusest Simian Mobile Disco etc vaimust kantud täitsa tiptop poplugu, kuid miskit nagu ju siiski oleks enamat? Cid Rimi suht värskelt lühialbumilt pärit soovituspala ehk reedab vähimal määral tegija tausta neile, kes seda ei tea. Tegemist on pigem klassikalise treeningu ja jazzimaailmas ning peamiselt trummide taga hoo üles kerinud tüübiga, pärit Austriast ja kui keegi mõtles, siis muidugi Dorian Concept sõbralistis. Jessica kohta ma ei tea midagi ja kiirelt googeldades leidsin sellise video, mille peale tahaks lives vaadata ju küll. Uut EP-d tasub muidugi tervenisti ka kuulata, võrreldes varasema kraamiga on vähem kandilisust ja toda va meloodilist kaost, mis muidugi tr00matele meist kipub probleemiks olema, aga siiski seostatav. Soovituslugu küll tõesti, hoolimata sellest, et tausta teades võibolla mõtlen asju juurde, asjakohane reede lugu.

flies+flies – "Show Me Again"

Rene: Sedasorti kraam, mille kohta võiks öelda tuleviku- ja minevikupop. Kuigi tulevik on juhuslik ja selle mastaapse paikapanemisega tegelevad ainult ja ainult pooletoobised, mis väljaantavat toodangut ja tõenäosust arvesse võttes ka mõnikord näkkab, on minevikuga sama keeruline, mastaapides on see äärmiselt hinnangupõhine. Näiteks Hiina, Jaapani ja Korea ajalooõpikud on aastakümneid olnud teatud peatükkides päris erinevad, nagu ka näiteks Suurbritannia ja Saksamaa omad EU küsimuses, rääkimata kasvõi pungiajaloo ähmase alguspunkti üle käivast egopõhisest tühikargamisest. Ise ütleb see Londoni duo enda kohta hoopis modernne ebapopulaarne muusika, mis on vahest kõige täpsem, sest värskes videoloos on koos maitsevääratuseks peetav sentimentaalne laiekraanpop, mille tõi laulis tänapäevasuuruseks Lana Del Ray ja maitsekrooniks peetav afaldiläikega triphop, mis on siit aastast vaadates sama hõnguga peerumuss nagu Zeppelin keset üheksakümnendaid. Kokku annab see tõepoolest midagi väga praeguses hetkes olevat, mis põhimõtteliselt on sild eilse ja homse vahel, mille ühes otsas vaatavad vastu vilets mälu ja helgus ning teises vilets aru ja hirm. Neid asjaolusid arvesse võttes on juba üsna lihtne tuletada hästikõlavaid oksüümorone maailmalõpunostalgia näol, mida flies+flies pakub.

Rafael Anton Irisarri – "Coastal Trapped Disturbance"

Marko: Leidsin vahelduseks uue loo, millele on viitsitud kokku klopsida ka midagi muusikavideo sarnast. Või kui nüüd mõtlema hakata, milline ambient-drone muusikavideo olema peaks? Rahvas arvab: Islandil filmitud drooni-looduskaadrid. Rahvas ei eksi ja Antoni uus album ilmub Jaanipäeva paiku.

Knife Knights – My Dreams Never Sleep

Evert: Üks lugu hästi-hästi tossust paksu tuppa, kus varahommikused päiksekiired akna vahelt ei jõua kuidagi seinani välja. Video on ka päris andekas, kui võimalik siis vaadake koos pildiga. Ning siis kuulake terve see eelmine aasta ilmunud ühe korra miraaž läbi, kui unelugu vähegi sümpatiseerib.

Tuleval nädalal kerime värske muusikaga hoo eriti üles, sest meil on KAKS eelkuulamist ja veel nii erinäolist. Esimesena pakume kuulamiseks lõpuks ometi Estoneri uut plaati "Tahm", mida juba mõned VIPid on kõvasti ette kiitnud, kui eriti meeldivalt rasket värsket saundi. Uudishimu rahuldamiseks üleval värske videosingel "Oomega" ning kannatamise ajaks bändilt värsked soovitused.

King Gizzard & The Lizard Wizard – "Fishing For Fishies"

Kristian: Käesoleva aasta seni lemmikuim reliis on olnud kindlasti King Gizzard and the Lizard Wizardi album Fishing for Fishies. Olen väga põnevil, sest neilt on oodata selle aasta jooksul ka teist kauamängivat üllitist. Natuke teistsugusest maailmast on mu huviorbiiti sattunud veel ansambel Cephalotripsy.

Vulture Industries – "Deeper"

Jaanus: Ma tean, et ma vist eelmine kord soovitasin muusikapaiks Vulture Industriesi. Ma tean ka, et enamus teist vist ei kuulanud seda. Samas ma tean ka, et neil tuli just uus lugu välja ning kohe kindlasti tean, et tegu on jätkuvalt ülikõva avant-garde progemetal bändiga Norrast.

Waste of Space Orchestra – "Seeker’s Reflection"

Anton: Ei saa mainimata jätta kosmoapokalüpsist nimega Waste of Space Orchestra. Oranssi Pazuzu ja Dark Buddha Risingu kuttide ühisprojekt mis sai tehtud Roadburn 2018 laiviks. Õnneks hiljem salvestati ja anti materjal välja ka albumi näol – ideaalne soundtrack astrosukeldujatele!

YOB – album "Our Raw Heart", avalugu "Ablaze"

Ralf: Mul ei tule käesolevast aastast midagi pähe, kuid peaaegu aasta tagust YOBi reliisi on jätkuvalt tore meenutada. Nad peaksid umbes kahe kuu pärast ka meile üsna lähedale tulema.


Teisena pakume järgmisel nädalal eelkuulamiseks meisterjaani 30. mail ilmuvat albumit "Tüdrukud, elekter ja tuul".

Regret – "X My Heart"

meisterjaan:Video on lahe, aga ka ilma videota on see lugu mu meelest väga hea.


Soul-funk-pop ansambel Gram-Of-Fun andis täna välja EP "Second Breakfast" koostöös plaadifirmaga Made in Baltics (Sony Music). Muusikat iseloomustavad märksõnad rõõm, vabadus, üksindus ja kurbus. "Meie EP on väga laidback – kaasamõtlemiseks ja võnkumiseks. Nende nelja loo sees on rahulikumat romantikat, raskemat tatsumist ja rõõmsat kulgemist," lisab Kristel Aaslaid, ansambli solist, juhatades sisse ka bändi musasoovitused.

Flying Lotus feat. Anderson .Paak – "More"

Jaan Jaago: Uus FlyLo. Megalt ootan tema mai lõpus ilmuvat albumit! Olen Flying Lotuse loomingut suht algusest peale jälginud ja olen alati väga fiilinud seda teatavat hullumeelsust tema mussis ja järjest enam ka artworkis. Rets tüüp ja forever olen teemas selle saundiga, mida ta teeb. A ja siis seal juures juhuslikult faking Anderson .Paak ka veel, kes on minu jaoks praeguse hetke üks coolimaid vokaliste.

JT Donaldson feat. Liv.e – "Stay Inside"

Martin Kuut: See lugu kõlab nii, nagu ma tunnen.

Miyagi & Эндшпиль feat. Рем Дигга – "I Got Love"

Philip Nikolajev: See lugu toimis Tbilisi-Batuni maanteel lihtsalt epicult. Isegi paremini kui ta tantsupõrandal toimib Eesti klubides. Gruuv ja flow on megad.

Yazmin Lacey – "Something My Heart Trusts"

Kristel Aaslaid: Siuke kulgemine ja mönus kuulamine 🙂

Christine and the Queens feat. Dâm-Funk – "Girlfriend"

Raul Ojamaa: Tight!

Miyagi & Andy Panda – "Hustle"

Kostja Tsõbulevki: Põhjendus puudub.

Mura Masa feat. Octavian – "Move Me"

Ott Ojamaa: Miks? Minu jaoks on väga oluline, et heas loos oleks see "miski", mis paneb kaasa laulma ja salaja tantsima. See mingi ürgne "badass" vaib. See lugu tuli minuni koos "omg, sa pead seda kuulama" lausega ja ma olen samas stiilis edasi levitanud. Ja kaasa laulnud. Ja salaja tantsinud.

Veel artikleid