Nädala muusikapai 115

Fotol aasia lõvi "mänguasjaga". Loomaaia loomad ei pea otsima toitu, põgenema kiskjate eest ega kaitsma oma territooriumi. Ilma tegevuseta, mis sunniks loomi kasutama oma meeli, võib tehistingimustes elavatel loomadel “igav hakata”, mis võib põhjustada käitumishäireid. Keskkonna rikastamise läbi muudetakse loomade elukeskkonda selliselt, et see innustaks neid tegema valikuid, kutsuks esile liigiomast loomulikku käitumist, esitaks vaimseid väljakutseid, julgustaks loomi rohkem liikuma ning suurendaks seeläbi nende üldist heaolu. Igal aprilli pühapäeval alates kella 13st saab Tallinna loomaaia aasia lõvide ja jääkarude ekspositsiooni juures näha loomade avalikku toitmist ja keskkonna rikastamist.Fotol aasia lõvi "mänguasjaga". Loomaaia loomad ei pea otsima toitu, põgenema kiskjate eest ega kaitsma oma territooriumi. Ilma tegevuseta, mis sunniks loomi kasutama oma meeli, võib tehistingimustes elavatel loomadel “igav hakata”, mis võib põhjustada käitumishäireid. Keskkonna rikastamise läbi muudetakse loomade elukeskkonda selliselt, et see innustaks neid tegema valikuid, kutsuks esile liigiomast loomulikku käitumist, esitaks vaimseid väljakutseid, julgustaks loomi rohkem liikuma ning suurendaks seeläbi nende üldist heaolu. Igal aprilli pühapäeval alates kella 13st saab Tallinna loomaaia aasia lõvide ja jääkarude ekspositsiooni juures näha loomade avalikku toitmist ja keskkonna rikastamist.Inari Leiman, Tallinna Loomaaed
Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat.

Amon Tobin – "Vipers follow you"

MC STan B: Amon Tobinil tuleb pärast kaheksat pikka aastat uus album "Fear in a Handful of Dust". Ma pole üldse õige inimene kirjeldamaks neid vapustavaid helimaastikke, mida Amon Tobin suudab välja võluda. Mis algul võivad tunduda suvalistena, kuid ikka lummavad endasse ja aina sügavamale ja sügavamale. Amon Tobin on omaette žanr.

Hyphen Hyphen – "Lonely Baby" (feat. Kiiara)

Ivo: Internet + 90s + moodne popsaund. Tähelepanuväärne on siin, kui kiiresti selle esimese esteetika päris peavoolu murdis ja see pole ammugi esimene linnuke. Vanurina muidugi võin lubada endale ka heietada, kuidas see "7 vaprat" seal naljakas on, mis siis, et veidi stiilsemalt efektide alla peidetud. Alles äsja, muide, vestlesin ühe noore artistiga ja jutust käis läbi "oldschool 90s sound". Jätkuna tuletan meelde veel, et mingi aeg öeldi, juhul kui olid mõne hea välisesineja kontserdi maha maganud, et küll kunagi Haapsalus ära näeb. Seega – rõõmustagem! Varsti-varsti on see aeg käes ning kes teab, võibolla on ka peatselt tõsisemalt asja "We Love The …" festarile.

Madrugada – "Half-Light"

Rene: Sattusin fakti otsa, et Norras on tänavu ilmunud film Amundsenist. Piraatimisvõimalusi otsides pakkus internet igasugust infot, kaasa arvatud asjaolu, et juba ammu laiali läinud Norra noir-pop bänd Madrugada on filmi jaoks lindistanud uue loo. See bänd on alati üle keskmise sümpaatne olnud, ka uue palaga, mis on sedasorti laiatarbelugu, et suvalisest raadiokanalist kõlades paneks asjakohaseid küsimusi esitama. Näiteks esimese 30 sekundi peale annaks uurida, ega see pole ometi Editors? Esimeseks minutiks võib juba tekkida küsimus, kuna Editors see õnneks pole, mis see siis on? Teiseks minutiks on juba tärganud tõsisem huvi, sest tegemist on palaga, mida kuulaks veel ja kerkib küsimus, kas raadiosaatejuht ütles esitaja enne looga alustamist või ütleb hiljem? Neljanda minuti ringis tahaks juba teada, miks valjemini ei mängi? Mis tõestab, et tõepoolest on olemas muusikat, mis tekitab küsimusi.

Külalissoovitajateks sel nädalal ansambel Jadira – metal kvintett, kes sulandab erinevate rocki žanrite elemendid kokku võimsaks rännakuks läbi helitunneli. Nende uus album on järgmisel nädalal ka eelkuulamises!

Apey & The Pea – "Judas"

Raiko:Tallinn Music Week’ilt avastatud massiivse soundiga trio!

After the Burial – "Behold the Crown"

Rain:Teenelise USA (metalcore/djent/deathcore/progressive) metalbändilt After The Burial ilmus 26. veebruaril esimene singel aprillis ilmuvalt plaadilt. Flažolette, mis küll iga kuulaja kõrvu ei paita, saab selles loos täie raha eest. Video ise ennast tõsiselt ei võta ning esimene mulje võib olla petlik.

HARK – "Clear Light Of…"

Dmitri:Olles järjekordsetel muusika otsingutel kuskil veebis, sattusin peale sellisele kollektiivile South Wales’ist Inglismaalt. Võimas ”kick in the face” vokaal mõnusa prog-sludge rockiga. Ehtne nauding Matamp’i soundist ja btw, arvake ära, kes teine voks selles loos on? Jah, just tema – Clutch’i laulja Neil Fallon! Lõpmatu mõnusa feeliga lugu ja veelgi mõnusam album!

Khruangbin – "Cómo Me Quieres"

Ott:Hea öine kuulamine peale pikki päevi. Jääb kenasti kummitama – tihti leian end kõige suvalistemal hetkedel selle loo algustakte ümisemas.

UNKLE – "Ar.mour"(feat. Miink & Elliot Power)

Rego:Uus (duubel)plaat vanadelt tegijatel. Kolmas lugu sellelt kõnetab enim. Albumit kuulates sain aru, et ma pole veel vanaks jäänud, sest vanem kraam meeldib rohkem. Või olengi just sellepärast vana?! Heh. Ja Oti soovitusel on parim video!

Veel artikleid