Nädala muusikapai 113

Täna, 22. märtsil tähistatakse Tallinna loomaaias rahvusvahelist hülgepäeva. Läänemere suurimat imetajat - kuni 300 kg kaaluvat hallhüljest ohustab eelkõige mere reostumine. Kaladest ja mereselgrootututest toituvasse hülgesse luhjuvad mere sattunud keskkonnamürgid, mis mõjutavad eeskätt looma viljakust ja elujõudu. Suureks ohuallikaks on ka prügireostus ning võrkudesse ja mõrdadesse takerdumine. Pildil 17-aastane hallhüljes LätipoissTäna, 22. märtsil tähistatakse Tallinna loomaaias rahvusvahelist hülgepäeva. Läänemere suurimat imetajat – kuni 300 kg kaaluvat hallhüljest ohustab eelkõige mere reostumine. Kaladest ja mereselgrootututest toituvasse hülgesse luhjuvad mere sattunud keskkonnamürgid, mis mõjutavad eeskätt looma viljakust ja elujõudu. Suureks ohuallikaks on ka prügireostus ning võrkudesse ja mõrdadesse takerdumine. Pildil 17-aastane hallhüljes Lätipoiss
Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat.

Saudade feat. Chelsea Wolfe – "Shadows & Light"

MC STan B: Chino Moreno lõi oma järjekordse kõrvalprojekti Saudade juba kolm aastat tagasi, aga peale ühe singli polnudki rohkem bändist midagi kuulda olnud. Arusaadav, Morenol tegemist küllaga. Eelmisel nädalal aga ilmus ootamatult uus singel, kus laulab Chelsea Wolfe. Hoobilt hea track. Ärge aint siis kuulake, kui tuju liiga hea. Võib melanhoolseks ära kiskuda.

Roseburnt – "Blood Pressure"

Rene: Siia on vähe lisada, sest tegemist on veatu looga. Hiphopi sisse on pandud kõige paremad koostisosad ja see toidab pikalt.

Frozen Crown – "Neverending"

Kirill: Kuulasin siin ükspäev sügisel Tallinnas esinevat Powerwolf’i ja kurtsin, et kui see on tänapäeva power metal’i parimad palad, siis on seis päris nutune. Aga siis viskas Stass selle Youtube’i lingi ja ohsakurat. See energia ja intensiivsus on just see, mis minu arust tänapäeval power metalist kipub kaduma. Bänd ise on väga noor, nende entusiasm tajutav. Tehniline oskus on parajalt tasakaalus huvitava laulukirjutamise oskusega. Ja need juuksed! Soovitan, ühesõnaga. Aa ja neil ilmus täna plaat!

Fire at Seaparks? Kõlab jaburalt? Bänd vahest on niisama jabur nagu nimigi? Fire at Seaparks on müriseva bassi ja trummi duo, aus garaažibänd, sest bänd tegutseb Viljandi lähistel Järtsaares ja proove tehakse traktorite remonditöökojas. Tänase eelkuulamise staarid jagavad oma soovitusi.

Sebadoh – "celebrate the void"

Arles Kangus:Indie ja lo-fi suurimate piripillide viimane album ilmus aastal 2013. Kuue aastaga on midagi ikka juurde tilkunud, nagu kuulda. Hoian oma nutmised siis maikuuks, kui Sebadohilt ilmub "Act Suprised" – üheksas album 30aastase karjääri vältel.

The Claypool Lennon Delirium – "Amethyst Realm"

Martti Muda: Kuradi raske ülesanne see loo soovitamine, eriti ei jõua uuel muusikal silma peal hoida. Õnneks tuli appi Primusest tuntud bassimees Claypool, kes on pikemat aega üks minu lemmikutest olnud. Kuna tänapäeval on liiga palju häid pillimehi ja koosseise, peab kuidagi teismoodi silma paistma. Claypoolil on see siiani minu silmis õnnestunud. Koosseisu nimi on The Claypool Lennon Deliriumi, uus album kannab nime “South of Reality”. Lugu on küll uus aga kõlalt pigem vanakooli psühhedeelne progerock.

Veel artikleid