Nädala muusikapai nr 104

Präänik & MaurusPräänik & MaurusMuusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat.

Mr. Clay – "Counter"

Ester: Mr. Clay Soundcloudi profiilipilt lubab arvata, et mehed laksisid suvel seintele savikrohvi ja vahelduseks treisid veits mussi ka. Meelis Meri ja Ville Veering on ju muusikat koos teinud varemgi, aga kui viimase varasemast tegevusest võiks sellist veits tumedat kraami ju eeldada, siis Meri puhul on see vähemalt mulle (heaks) üllatuseks. Kuigi kohalikud natsid toimetuses sunnivad välja valima ainult ühe loo, siis tegelikult kuulake tervet EP-d "Found Myself Dead" siit.

Modeselektor – "I Am Your God"

Ivo: Sajandas muusikapais juba kilkasin, et Modeselektor on peale Moderati puhkuselesaatmist aktiveerunud, kuid loo siiski valisin tollal kelleltki teiselt. Nüüd, viimasel hetkel muusikapai tarvis lugu valides, hüppas jällegi ette just eriti värskelt internettidesse pistetud kaks uut pala, millest "I Am Your God" sobib reedese väsimusega töönädalast hästi.

Jan Helsing – "Veel üks öö"

Marko: Eestis luuakse ikka päris palju muusikat. Seda on nüüd natuke raske öelda, aga ägedaid asju on siiski vähe. Ma ei mõtle, et peab mingeid piire murdma või stiili uuendama või mingi välismaa produtsenti puudutanud olema, kes Taylor Swifti ükskord stuudios nägi. Lihtsalt catchy lugu ja kui veel video, siis selline, mida ei oleks piinlik vaadata. Lisaks võiks vähem jaurata oma loomingust ja lasta muusikal rääkida. Jan Helsing tuletas meelde, et veel tehakse bändi ja päästis nädala, lugu läheb esimesel sekundil juba käima sellise kitarrikäiguga, mida võiks tund aega kuulata.

Kekal – "Sanity Away from Sanity"

Rene: Uurisin, mis läinud aastal Indoneesias uuemat ilmus. Kui kuskil Jaava saarel tegutseb blackmetal bänd Kala, sealse drone/folk duo Senyawa läinudaastast plaati "Sujud" kiideti mitmes kohas ja sellele kiitusele võib isegi alla kirjutada, siis kutsus veidi rohkem tuhnima. Nii jäi silma, et Indoneesia vahest nimekaim metalpunt Kekal andis läinud kevadel välja albumi "Deeper Underground". Kümmekond aastat tagasi kogemata kuulatuna suuremat muljet see punt ei avaldanud, oli nagu hiljaks jäänud nu-metal. Võin ka eksida, kuna ei hakanud praegu üle kontrollima, kas selline mälestus pädeb. Nüüdseks on jõutud kuskile, kus saavad erispidisel moel kokku Oxiplegatz, Anaal Nathrakh ja mingisugune magamistoalähenemine, mis paneb imestama kõige sümpaatsemal moel. Oma parimatel hetkedel, mille üks näide on lingitud lugu, on see tiptop kraam.

The Chemical Brothers – "MAH"

MC STan B: Ma kahtlustan, et kõik seni ilmunud singlid The Chemical Brothersi kevadel ilmuvast albumist on muusikapaist läbi käinud. Aga miks mitte? Kui on väärt kraam, peab jagama. "MAH" on minu meelest siiani kõige chemicalbrothersilikum singel ja see pole üldse halb. Tekitab aina rohkem tunnet, et peaks kuskile nende livele minema. Enne kui hilja.

Selle nädala külalissoovitused on seekord ansamblilt Rainday Station, kelle uus album ilmub juba järgmisel nädalal ning on enne seda ka Rada7-s eelkuulatav.

The Cat Empire – "Ready Now 360"

Pjotr: Austraallastest absoluutse lemmikbändi uus plaat.

Lord Of The Lost – "Black Halo"

Leo: Atmosfäärikas ja külm synth-käik, mis paneb fakti ette, et tüübid Hamburgist on endasse sisse imanud kõike head ja paremat 80ndatest .

Mutemath – "EN 2018"

Kirill: Kunagi, kui tuli kurb uudis Darren Kingi lahkumisest bändist, tuli korraks masendus peale küll, eriti kui pärast pikemat pausi tuleb video, kus on tegutsemas ainult Paul Meany, aga mida kõike see tüüp ei oska üksi teha. Usun et sealt tuleb veel häid asju. Nagu video näitab, on see ikka veel sama hea Mutemath’i fiil.

nublu – "öölaps!"

Arseni: 3,7 miljonit vaatamist Youtube’s eesti räpil – nagu wtf? See on üllatav, muljetavaldav ja see oli mul tükk aega repeat’i peal. Sigahea gruuv.

Veel artikleid