Aasta plaat 2018

Kirjutas Rada7.ee
Sildid
03-01-2019


On au kuulutada avatuks vabariigi kõige harivam muusikahääletus! Taaskord on täpselt õige aeg valimaks radaseitsme kasutajate poolt aasta parimad ja halvimad! Meie hääletusel on viimasel hetkel plaadi väljaandjad samuti esindatud, rohkem kui paarsada kodumaist täispikka ja lühiplaati kenasti reas.

Korrates iseennast: põnevaks ja teistest teistsuguseks teeb selle esiteks see, et see nagu on rahvahääletus ja nagu pole kah. Hääletada saavad sisselogitult registreeritud kasutajad ning teadagi annavad suure kaalu siinsest seltskonnast inimesed, kes ise samuti mõnd instrumenti käes oskavad hoida või on keskmisest oluliselt suurema ning pahatihti ka keskmisest oluliselt veidrama muusikalise menüüga. See teeb selle tulemuse kindlasti väga konkreetselt, nii heas kui halvas, siinse kogukonna nägu. Seega – logi sisse (vihje: regamine võtab ka vaid hetke)!

Et asja mitte keeruliseks ajada erinevate mõõtkavadega ja punktisüsteemidega, mida eri inimesed väga erinevalt mõista võivad, tuleb siin vaid võtta konkreetne seisukoht – kas plaat meeldis või ei meeldinud. Või ausalt, võibolla lausa kerge nördimusega, üles tunnistada, et seda plaati nüüd küll kuulanud pole.

Igaks juhuks kinnitame veelkord üle, et nimekirjas peavadki olema nii LP-d kui EP-d. Nimekiri on tegelikult päris pikk ja neid, kes siit kõike kuulanud on, on ilmselt äärmiselt vähe. Kuid hääletamisest endast ongi olulisem see kenasti vormistatud nimekiri ja üleskutse see läbi käia – võibolla magasid midagi väga olulist ja head eelmisel aastal maha? Samuti ei saa välistada, et meie magasime midagi maha – kui midagi head ja olulist on nimekirjast puudu, siis anna kommentaariumis märku!

Nagu varemgi, oma valikuid saab muuta jooksvalt – hea võimalus vahepeal mõni neist kiirelt järgi kuulata. Et asi sel ajal põnevam oleks, siis nimekiri sätib end täitsa iseseisvalt vastavalt häältele.

Aasta parimaks albumiks hääletatud artistile/bändile on meil muidugi radaseitsme võistkonna poolt aus auhind. Komplektis on ka midagi füüsilist, seega üleandmiseks korraldame erikohtumise.

Lisaks harivale ja lõbusale, paneme kõikide hääletajate vahel loosi kevade ilmselgelt ühe kõige ägedama kontserdi pääsmeid – Rada7.ee spektaakel Tallinn Music Weeki raames toimub 29. märtsil Sveta Baaris.

Nimekiri ja eneseharimisvõimalus jääb muidugi lõpmatult, kuid hääletuse enda loeme lõppenuks 1. veebruaril!

Muide, jooksvalt hea ja paremaga kursis olemiseks pakkusime eelmisel aastal radaseitsmes mitukümmend eelkuulamissessiooni! Kui neile peale ei sattunud, siis on viimane aeg omale tellida meeldetuletused ja liituda meie uudiskirjaga.

Head lõbutsemist!

Veel artikleid