Nädala muusikapai nr 101

Kirjutas Rada7.ee
21-12-2018

Zombi
Muusikapai on radaseitsme iganädalane ports muusikasoovitusi, kus toome välja viimasel ajal kõrvu jäänud põnevaima kraami. Seejuures võib pai olla ka vastukarva – värskete lemmikute hulgas võib olla ka midagi uskumatult halba või muljetavaldavalt masendavat.

In Flames – "(This is Our) House"

MC STan B: Ma polegi sel aastal vist ühtegi erakordselt halba lugu ehk vastukarvapaid lisanud, kuid seda ei saa lihtsalt mainimata. Kunagi ammu oli In Flames üks mu suurtest lemmikutest. Mingi hetk läksid nad aga väga meinstriimiks ning mu huvi rauges. Pealiskaudselt ikka checkisin, mida härrased teevad, kuid ammugi mitte sama entusiasmiga, mis kunagi. Ainult, et tundub, et In Flames isegi ei pingutagi enam. See lugu on kui kodutöö, millele pidi kuluma umbes paar tundi, aga tehti valmis viie minutiga. See on kui see mikrolaineahju pitsa. Masendavalt halb.

Rotting Christ – "Heaven and Hell and Fire"

Ivo: Vana lemmar reliisib uusi tracke soojendamaks uut täispikka, mis veebruaris ilmumas. Jah, tõsi, ma ise ka ei tea, kuidas mul see suhe selle Rotting Christiga üldse nii hea on, arvestades, et ma suurem hevisõber pole ja kui ausalt üles tunnistada, siis pigem lausa vastupidi. Võibolla on see vundament piisavalt siiski kaetud eepika ja pläkiga, aga igal juhul jubedalt meeldib muss. Kõik kontserdid on ka olnud lihtsalt fantastilised, juba igatsen, et saaks uuesti minna. Juures olev lüürikavideo on muidugi soliidselt juustune, toonist efektideni ilmselgelt äratuntav, täpselt selline arvutimängu vahepala, mille igal võimalusel kiirelt vahele jätad ja sõnadesse igaks juhuks ei hakka parem süvenema.

Air Liquide – "This Is A Mind Trip"

Evert: Väga tihti ei juhtu, et tellin vinüüli EP (mille saatmiskulud on plaadist endast suuremad) ainult ühe loo pärast, aga antud juhul see on "laristamist" väärt, ootan postiljoni päris mõnusa ootusärevusega. Tean ka juba, kuidas see plaat vinüülilt kõlab – aitäh Viktor "Ilmajaamale", kes on lihtsalt hirmus hea muusikamaitsega DJ. Air Liquide on 1990ndatel alustanud legendaarne ja vägagi tootlik duo. Nad on välja andnud päris hea hulga plaate enda nime ja ka varjunimede alt. 94-nda aasta Love Parade reivihitt "This Is Not A Mind Trip" sai nüüd peale kollektiivi 15-aastast näilist pausi kummarduse, mis on originaalist tunduvalt rahulikum, hüpnotiseeriva ambient/drone intro ja alles neljandal minutil tõelise hoo sisse võtva trip-hopi nüpeldamisega, mille lainel ma just praegu oleni.
"This is a mind trip, not a body journey!
This is a mind trip, not a body journey!"
NB! Internettides on veel vaid 5 plaati saadaval!

Gesaffelstein – "Reset"

Kirill: Lõpuks ometi, pärast pikka ootamist, ilmus Gesaffelsteinilt midagi uut. Ühest küljest on siin loos Gesaffelsteini käekiri väga selgelt tuntav, samas, need, kes ootasid raskemat astumist, peavad ilmselt veidike pettuma.

Mega Drive – "Black Market Memories"

päris Kirill: Mega Drive ei suuda halba träkki teha. Käekiri väga selge, iga lugu nastym kui eelmine. Pimedal tänaval kõndimise saundträkk.

Veel artikleid